Dacopaţi, păzea: parodia Secretul lui Zorillo, în pregătire

de Ştefan Dobroiu în 25 Feb 2021
Luptele dintre daci şi romani arată altfel în comedia ce se va lansa la sfârşitul anului

De fiecare dată când publicăm un articol despre cine ştie ce nou lungmetraj produs în România se găseşte câte un fan care să reproşeze industriei cinematografice de la noi că "nu e în stare" să facă un film despre trecutul glorios al românilor. Iată că este în stare, doar că Secretul lui Zorillo, parodia dacică ce va începe filmările în iunie, nu este chiar megaproducţia à la Stăpânul inelelor pe care o aşteaptă fanii dacilor.

Secretul lui Zorillo (titlul internaţional este încă şi mai simpatic, The Dac Side of the Moon) este regizat de debutantul Robert Popa şi are un scenariu scris de acesta împreună cu George Lungoci după o idee a actorului şi producătorului Alin Panc.

Parodia ne poartă în vremuri imemoriale, când dacii sunt ameninţaţi de invazia romană. Conduşi de însuşi Zamolxis, dacii pun la punct ultimele pregătiri pentru planul lor secret, care ar putea schimba soarta lumii. E vorba de călătoria spre jumătatea întunecată a lunii, unde ar trebui să pună mâna pe cristalul eteric. Dar lansarea navetei prin programul lor spaţial mai are nevoie de ceva: capturarea unei ființe ce poartă vibraţia magică secretă, şi anume pârșul argintiu tărcat cu blana scurtă, care îşi face apariţia doar o dată pe an, într-o noapte de vară cu lună plină. Curajoşii Zorillo, Zdrelos şi Bezmetis primesc misiunea de la Zamolxis să prindă pârşul, doar că cei trei eroi se vor lovi de o mulţime de obstacole.

Parodia include o mulţime de elemente specifice prezentului, de exemplu televizoare pe nume dacovizoare sau DASA, o NASA dacică. Producţia filmului va începe în luna iunie în zonele împădurite din judeţul Hunedoara, unde se află de altfel şi un număr important de vestigii dacice. Conform producătorului Alin Panc, producţia va necesita şi construcţia unui întreg sat dacic. Filmul este produs de companiile Papa Pictures, Compass Studio şi Erka şi are un buget de 100.000 de euro. În rolurile principale apar Alexandru Pop, Alin Panc, Iulian Ilinca, Cosmin Seleși, Andreea Samson, Mariangela Coldea şi Ruxandra Șerban.

Producătorul şi actorul Alin Panc spune pentru Cinemagia: "De mic am cochetat cu istoria şi arheologia şi chiar am săpat pe şantiere arheologice, fiind fascinat de daci şi de dorinţa noastră de a fi daci. Am fost fascinat de filmul lui Mel Brooks Istoria lumii/History of the World, care cred că mi-a rămas în memoria subconştientă şi mi-a dat mereu imbold să fac asta. Aşa că într-o zi acum mulţi ani am decis cu curaj să fac o parodie cu daci şi iată că acum am şansa să o fac".

Alin Panc spune că filmul său va scoate în evidenţă "eterna noastră dorinţă de a fi unici şi puternici şi descoperitorii lumii. Îi facem pe daci deţinătorii adevărului universal, cei ce învârt ceasul universului. Pe lângă ei săracii romani sunt nimic, romanii sunt doar unealta dacilor în jocul lor epopeic." "E clar că o să-i provocăm pe dacopaţi şi o să le descoperim tunelurile de sub Sfinx", promite producătorul, referindu-se la avalanşa de informaţii false din spaţiul online privind dezvoltarea şi succesele strămoşilor noştri.

După ce ani de zile cinema-ul românesc a fost reprezentat aproape exclusiv de filme de festival care cu greu reuşesc să-şi găsească un public în ţară, comedii independente au reuşit treptat să convingă publicul să se întoarcă la cinema pentru a vedea film românesc. Secretul lui Zorillo urmează unor succese precum Două lozuri, Oh, Ramona!, 5Gang: Un altfel de Crăciun şi Miami Bici.

Alin Panc vede abordarea comercială a cinema-ului drept "o formă de industrie bazată pe scopul primordial al filmului în lume, adică entretainment şi money, mai simplu spus comerţ. Filmul ca afacere o să-şi găsească locul în piaţă şi o să participe clar la creşterea numărului spectatorilor în săli. Filmul de public este absolut necesar într-o formă sănătoasă de societate şi mai ales într-o cinematografie puternică. Filmul finanţat de CNC (Centrul Naţional al Cinematografiei - n.r.) este foarte important, fără el nu ne-am putea ambiţiona să fim noi. Ambele sunt legate de aceeaşi dorinţă de face poveşti", explică producătorul.

Secretul lui Zorillo va fi gata în cursul toamnei, iar echipa are în vedere o premieră în luna noiembrie. Distribuitorul român este Transilvania Film.

Foto: cei trei eroi ai filmului, în goana lor după pârşul magic.

Exploreaza subiecte similare:

Alin Panc, Alexandru Pop, Iulian Ilinca, Cosmin Seleşi, Mel Brooks, 5Gang: Un altfel de Crăciun, Miami Bici, Două lozuri, Oh Ramona!, Secretul lui Zorilo, Andreea Samson, Mariangela Coldea, Ruxandra Șerban

Alte știri din cinema

Joker-ul: de ce este el unul dintre cei mai mari inamici ai lui Batman

Detalii despre captivantul Joker şi magistrala interpretare a lui Heath Ledger

Knives Out va avea mai multe continuări. Cine a pus mâna pe contractul de aproape 500 milioane de dolari

Singura constrângere contractuală este ca Daniel Craig să joace în sequel-uri

Cumberbatch face apel la președintele Biden să închidă închisoarea Guantanamo

„Au suferit destui”, spune actorul după lansarea filmului The Mauritanian

Serialul dramă Pe viață (For Life), din 12 aprilie, la AXN

Drumul de la o condamnare pe viață la o carieră în avocatură - povestea lui Isaac Wright Jr., sursa de inspirație pentru serialul Pe viață (For Life)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sabinalin pe 25 februarie 2021 15:24
Doar de parodii mai buntem buni. Ceva serios precum serialul ,,Romulus,, nu mai suntem in stare sa producem raportat la istoria noastra...
ishmael pe 26 februarie 2021 09:34
uite ceva serios https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24228627-egregora-comoara-pierduta-trilogia-care-regizor-roman-vrea-concureze-urzeala-tronurilor.htm
spartacus pe 25 februarie 2021 19:03
Producătorul filmului spune că are ca sursă de inspirație filmul lui Mel Brooks, ”Istoria lumii”/History of the World, care este cu adevărat o parodie excelentă. Dar de la filmul nostru nu am niciun fel de așteptări, asta pentru că încercările de până acum din ultimii 25-30 de ani sunt, cu putine excepții, penibile, și asta nu o spun eu, ci numărul de spectatori care au mers la cinema să le vadă. În plus, mă îndoiesc că parodia dacică de față va avea în distribuție mai mult de 10-20 de persoane - mă feresc să spun ”actori”. Dar să vedem!...
Bethwalters pe 16 martie 2021 00:04
Este un privilegiu să împărtășești lumii această mărturie miraculoasă. Sunt Beth Walters din Anglia. Soțul meu a divorțat de mine cu 4 luni în urmă și am fost plin de remușcări pentru că nu știam ce să fac pentru a modifica problemele cu soțul meu. Am căutat ajutor pe internet cu privire la modul în care aș putea obține ajutor în căsnicia mea și am descoperit martori minunați despre VRAJA DE IUBIRE SĂNĂTOSĂ care a fost progresivă cu vrăjile sale. Am luat legătura cu el și iată că Dr.Wealthy mi-a spus că îmi va pregăti o vraja care să-l aducă înapoi pe soțul meu. Eram sceptic, dar nu aveam altă opțiune decât să lucrez cu el. 2 zile mai târziu, soțul meu m-a sunat că se întoarce acasă și din acea zi și până în acest moment, am trăit pașnic. S-a întors acum cu atâta dragoste și grijă. astăzi mă bucur să vă anunț cu toții că acest jucător de vrăji are puterea de a aduce înapoi iubitorii și cel mai surprinzător lucru este că dragostea noastră este foarte puternică acum, fiecare zi este fericire și bucurie. și Nu există nimic ca a fi cu omul pe care îl iubești. Îl voi recomanda pe Dr.Wealthy oricui are nevoie de ajutor. Dacă aveți vreo problemă, contactați Dr.Wealthy, vă garantez 100% că vă va ajuta !!.

wealthylovespell@gmail.com

Scrieți-l pe Whats-app +2348105150446

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells