Blockbustere la Cannes 2014

Cel mai important festival de film al lumii se va desfăşura anul acesta între 14 şi 25 mai

Iată că cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes bate la uşă, iar dacă selecţia oficială pentru toate secţiunile este deja bătută în cuie, în weekend aflăm şi ce filme vor avea proiecţii speciale sau prezentări de secvenţe ori de treatments în piaţa de film sau în paralel cu festivalul.

The Expendables 3 vine la Cannes cu secvenţe extinse din filmul ce va rula în România începând cu luna august. Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Harrison Ford, Jason Statham, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Kelsey Grammer, Randy Couture, Kellan Lutz, Ronda Rousey, Glen Powell, Victor Ortiz şi regiorul Patrick Hughes vor participa la o conferinţă de presă după această proiecţie specială.

La Cannes vor fi prezentate, de asemenea, filmele Sights of Death (2047), East End, Hope Lost şi Devil May Care, ale casei de producţie AMBI Pictures, toate cu potenţial de blockbustere. Andrea Iervolino, producător italian de succes, şi Monika Bacardi, au devenit o echipă înfiinţând AMBI Pictures către sfârşitul lui 2013, reuşind să aducă laolaltă o serie de filme pe care le finanţează şi cărora le asigură producţia pentru piaţa globală de film.

Divizia de producţie a AMBI lucrează în 2014 la nu mai puţin de opt filme artistice (din care patru pregatite spre prezentare la Cannes), printre care thriller-ul de acţiune Sights of Death cu Danny Glover, Daryl Hannah, Rutger Hauer, Stephen Baldwin şi Michael Madsen, Hope Lost - un alt thriller, pe tema prostituţiei şi a traficului de persoane, cu Danny Trejo, Mischa Barton, Michael Madsen şi Daniel Baldwin, The Humbling, o dramă în regia lui Barry Levinson, cu Al Pacino, Mandy Patinkin, Kyra Sedgwick, Charles Grodin şi Dianne Wiest, şi animaţia East End.

Andrea Iervolino a produs, finanţat şi distribuit peste 40 de filme artistice printre care The Merchant of Venice, Gorbaciof, Napoletans şi The Anatomist, pentru a numi numai câteva. La numai 25 de ani, este considerat unul dintre cei mai tineri şi mai realizaţi întreprinzători din industria italiană de film.

Max Steel prezent la Cannes

Inspirat din seria cu supereroi a studiourilor Mattel, Max Steel îl are în rolul principal pe Andy Garcia, nominalizat la Oscar, în rolul lui Miles Edwards, pe Ben Winchell (A.N.T. Farm de la Disney, Necessary Roughness) în rolul lui Max McGrath si Ana Villafañe (Hiding, Los Americans) în rolul Sofiei Martinez. Scenariul a fost scris de catre veteranul studiourilor Marvel, Christopher Yost (Thor: The Dark World), regia fiind semnata de catre Stewart Hendler, regizor castigator de Oscar (Halo 4: Forward Unto Dawn, H+).

Julia Pistor de la Mattel va semna producţia, având în spate premii Oscar pentru filme ca Nacho Libre, Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events.

Filmul Max Steel are o poveste pornită de la zero şi care are parte de personaje interesante şi acţiune în ritm rapid. Acţiunea urmăreşte aventurile lui Max McGrath, un tânăr de 16 ani, şi ale lui Steel, prietenul său extraterestru, care trebuie să înveţe să îşi controleze puterile excepţionale şi sa se ajute reciproc, pentru a deveni, împreună, supereroul Max Steel. Pe măsură ce aceşti doi prieteni foarte diferiţi se luptă pentru a-şi accepta, fiecare, situaţia şi strania lor legătură, ei încep să descopere secrete inimaginabile, lucrând împreună pentru a descoperi adevărul şi pentru a combate forţele misterioase care le ameninţă lumea.

Max Steel, produs de către Dolphin Films în cooperare cu Mattel, este programat pentru distribuirea în cinematografele din Statele Unite în 2015. La Cannes va fi preentat proiectul.

Distribuitorul va fi Dolphin Films International în parteneriat cu IM Global, un lider global în distribuirea şi vânzarea filmelor.

New Films International prezintă la Festivalul de la Cannes The Sound and the Fury, al lui James Franco - în care actorul semnează scenariul şi regia, cu Seth Rogen, Danny McBride şi Tim Blake Nelson, Pursuit al lui Mace Neufeld, şi Resilient al lui Michael Taverna.

New Films International (NFI)a semnat, de curând, o înţelegere cu faimosul producător Mace Neufeld (The Hunt for Red October), finanţând şi producţia thriller-ului Pursuit, plasat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca fiind primul film realizat în cadrul acestei înţelegeri, cu alte filme similare aflate în diverse stadii ale producţiei.

În plus, NFI finanţează şi se ocupă de vânzările internaţionale pentru adaptarea semnată James Franco a romanului clasic al lui William Faulkner, The Sound and the Fury, care a încheiat de curând faza de producţie şi care are în rolurile principale pe Seth Rogen, Danny McBride şi pe Tim Blake Nelson.

NFI s-a consacrat ca şi companie full-service şi de vânzări în domeniul filmelor, având sediul la Los Angeles şi fiind angajată în mod activ în producţia, achiziţia şi lansarea, la nivel global, de filme de cinema şi de televiziune, având un portofoliu impresionant din care nu lipsesc mai multe sute de titluri de calitate, aparţinând tuturor genurilor.

Lighting Entertainment va prezenta la Cannes: The Pack, Indigenous, Ask Me Anything, Dark House, Goodbye World, Healing, Michael: The Last Photo Shoots, Other Plans, Gods Behaving Badly, We Gotta Get Out of This Place, Burning Blue, The Reckoning.

Înfiinţată în 2001 şi cu sediul în Beverly Hills, California, Lighting Entertainment este una dintre companiile independente de vârf de distribuire a filmelor, specializată în vânzările internaţionale, în acordarea licenţelor, în reprezentare, în marketing şi în distribuţia filmelor independente pe toate tipurile de suport. O prezenţă puternică pe majoritatea pieţelor de film şi cu o relaţie bine stabilită cu distribuitori-cheie în toate teritoriile, Lighting Entertainment este orientată pe promovare a filmelor de calitate în reţeaua de cinematografe şi alte sectoare de distribuţie, anume televiziune, DVD, noile suporturi media şi platformele video digitale. Compania deţine una dintre cele mai mari biblioteci de filme de înaltă rezoluţie de pe piaţa independentă de la ora actuală. Lighting Entertainment distribuie toate genurile de film pe piaţa din Statele Unite şi din Canada, bucurându-se de o prezenţă remarcabilă atât în comerţul din magazine cât şi în comerţul electronic.

Park Entertainment  va prezenta la Cannes filmele: 3 Mile Limit, Dead of Winter, Enter the Jungle.

Înfiinţată în 1987, Park Entertainment Limited constituie o agenţie globală de consultanţă în domeniul filmelor, fiind distribuitor şi agent de vânzări pentru filme artistice-producţii independente şi programe de televiziune. La ora actuală, Park Entertainment Limited şi compania ei soră - Company Park Television Productions - dezvoltă şi produc, pe cont propriu sau în coproducţie, filme artistice, filme de televiziune şi documentare. Park Entertainment a produc filmul-cult The Lawnmower Man şi sequel-ul său, care a evoluat într-un serial de televiziune. Companiei i se datorează, de asemenea, şi prima producţie de televiziune a lui Tony şi Ridley Scott, serialul de 44 de episoade The Hunger. Compania este creditată parţial şi pentru noul serial inspirat de celebrul căţel-robot din Doctor Who.

Citește și

Părerea ta

Spune-ţi părerea
robert.munteanu pe 12 mai 2014 12:11
Nu e chiar cel mai important festival dar in fine.
glos pe 12 mai 2014 16:40
dar care ar fi cel mai importat, dupa tine?
robert.munteanu pe 12 mai 2014 17:49
Toronto, pentru ca e cel mai important pentru ca incepe sezonul Oscarurilor cu el. Cannes cel mai important festival din Europa, alaturi de Berlinala. Iar cel de la Venetia e cel mai vechi.
alex_il_fenomeno pe 10 aprilie 2015 00:30
O multime de filme care sigur vor face ravagii...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells