A Wrinkle in Time, o adaptare fantasy a Disney, cu distribuţie impresionantă

de Cristina Grigore în 12 Sep 2017
Filmul regizat de Ava DuVernay îi va avea pe generic pe Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Chris Pine şi Zach Galifianakis

Succesul obţinut cu Alice in Wonderland (cu ale sale fascinate efecte speciale, datorate noilor tehnologii) a trimis producătorii Disney în căutarea unor poveşti fantastice cu potenţial, care să atragă cât mai mulţi spectatori în sălile de cinema. A Wrinkle in Time, o adaptare a romanului omonim scris de Madeline L’Engle, a suscitat încă din 2010 interesul companiei. După mai multe încercări, cârma producţiei i-a revenit cineastei Ava DuVernay (aclamată pentru Selma şi nominalizată la Oscar pentru documentarul 13th).

Trailer-ul preluat de Variety.com, după lansarea acestuia în cadrul evenimentului D23 Expo, o îmbracă pe Oprah Winfrey în hainele sclipitoare şi neobişnuite ale unui personaj „astral” – unul dintr-o la fel de spectaculoasă treime feminină, ce vine în ajutorul tinerei Meg (Storm Reid).

Aceasta porneşte, alături de fratele său, Charles (Deric McCabe), şi colegul său de clasă, Calvin O’Keefe (Levi Miller), în căutarea tatălui său, Alexander Murry (Chris Pine), un astrofizician ce a făcut o descoperire minunată şi teribilă în acelaşi timp. Pe ritmurile celor de la Eurythmics, „Sweet Dreams (Are Made of This)” aflăm cum modalitatea aflată de acesta de a călători prin timp l-a aruncat în capcana unui entităţi întunecate, ce ameninţă şi restul omenirii.

Trailer-ul a ocupat, timp de 48 de ore după lansare, locul întâi la numărul de vizionări pe YouTube. De sccenariu s-a ocupat Jennifer Lee (Frozen, Wreck-It Ralph, Zootopia).

Romanul lui L’Engle a avut cam aceeaşi traiectorie sinuoasă spre publicare ca primul volum Harry Potter. Autoarea a povestit că acesta a fost refuzat de „cel puţin 26 de edituri”, din cauza meditaţiilor pe tema existenţei şi manifestării "răului”, a discuţiilor despre fizica cuantică şi a faptului că are în centru o protagonistă.

Filmul, ce-i mai are în distribuţie pe Reese Witherspoon şi Zach Galifianakis, va ajunge în cinematografele noastre, în format IMAX şi 2D, din 9 martie 2018.

Exploreaza subiecte similare:

Alice in Wonderland, Ava DuVernay, Selma, Storm Reid, Oprah Winfrey, Deric McCabe, Zach Galifianakis, Reese Witherspoon, Chris Pine, Frozen, Wreck-It Ralph, Zootopia, A Wrinkle in Time 

Alte știri din cinema

Jake Gyllenhaal ar putea să îl înlocuiască pe Ben Affleck în rolul lui Batman

Collider scrie că decizia de a-l înlătura pe Affleck din serie a fost luată la începutul lui 2017, după ce un anunţ oficial a fost amânat până la premiera Justice League, pentru a evita publicitatea negativă

Kidman îl recompensează cu 600.000 de dolari pe soț pentru fiecare an împreună

Surprinzătoarele acorduri prenupţiale ale celor mai bogate cupluri ale Americii

Afară cu Johnny Depp din distribuția Fantastic Beasts, cer fanii seriei Harry Potter

Criticii lui de pe reţelele de socializare dau ca exemplu înlăturarea lui Kevin Spacey din filmul All the Money in the World

James Franco devine supererou. Va fi Madrox, the Multiple Man

Studiourile Fox extind saga mutanţilor şi a supererolilor Marvel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells