Articole Wild Target

(2010)

Punct ochit, punct...iubit!

Despre distribuție și echipa de producție

BILL NIGHY (Victor Maynard) are în urmă o lungă și distinsă carieră în teatru, televiziune și film. A debutat pe scenă cu interpretări foarte apreciate pe scene ale teatrului regional, pentru ca, în timp, să ajungă pe scene reputate precum cele de pe West End sau Broadway. Joacă în mod regulat la Teatrul Național, în piesele celor mai importanți dramaturgi și regizori. În televiziune a jucat, practic, în toate serialele importante de la televiziunile britanice. În film a debutat în 1980, interpretând roluri variate în producții britanice și internaționale, iar în 1998 talentul i-a fost recunoscut pentru rolul rockerului bătrâior din “Still Crazy”, fiind recompensat cu premiul Peter Sellers pentru comedie. A fost recompensat cu un doilea premiu Peter Sellers pentru rolul din “Love, Actually”, care i-a adus și premiile London Film Critics și BAFTA. Filmografia sa include titluiri precum “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”, “Pirates of the Caribbean: At World’s End”, seria “Underworld”, “Shaun of the Dead”, “Hot Fuzz” , “Notes on a Scandal”, “Valkyrie”, “The Boat That Rocked”, etc.

EMILY BLUNT (Rose) și-a început cariera încă de când era pe băncile școlii. În 2001 a câștigat premiul oferit de Evening Standard pentru cel mai bun debut, cu rolul din producția teatrală “The Royal Family”, alături de Dame Judi Dench. În televiziune a debutat în rolul prințesei Isolda în “Boudica”. La mai puțin de un an după acest debut, putea fi văzută alturi de David Suchet în “Death on the Nile”, apoi în serialul “Foyle’s War” și în “Henry VIII”, producție premiată cu Emmy. Alături de Bill Nighy a jucat în “Gideon’s Daughter”, pentru care a primit Globul de Aur pentru rol feminin secundar. În 2005, Emily s-a mutat la New York, jucând în filme precum “Charlie Wilson’s War”, “The Devil Wears Prada”, care i-a adus un Glob de Aur și un premiu BAFTA, “Dan in Real Life”, alături de Steve Carell, Juliette Binoche și Dane Cook, “The Jane Austen Book Club”, “The Great Buck Howard”, alături de Tom Hanks, John Malkovich și Colin Hanks, , “The Young Victoria”, “The Wolfman”, alături de Benicio Del Toro și Sir Anthony Hopkins.

RUPERT GRINT (Tony) a început să joace în producții școlare la teatrul local, înainte de a-și face intrarea în lumea actoriei profesionale în 2001, cu “Harry Potter and the Philosopher’s Stone”. Talentul său natural i-a adus aprecierile criticilor de film și a publicului din toată lume, precum și o nominalizare pentru cel mai bun debut la premiile British Critics’ Circle. Recent, Rupert și Daniel Radcliffe au primit prestigiosul premiu al revistei Empire pentru interpretările extraordinare din seria “Harry Potter”. Filmografia sa include, pe lângă seria “Harry Potter”, titluri precum “Thunderpants”, alături de Simon Callow și Stephen Fry, “Driving Lessons”, alături de Julie Walters, “Cherrybomb”, un thriller în care joacă alături de Kimberley Nixon și Robert Sheehan.

RUPERT EVERETT (Ferguson) a fost educat de călugări benedictini la colegiul Ampleforth, apoi a studiat la Central School of Speech and Drama din Londra, de unde a plecat după o ceartă furtunoasă cu profesorii săi. A intrat în trupa teatrului Glasgow Citizen, jucând în piese precum “Don Juan” și “Heartbreak House”. În 1984 a debutat în film cu rolul principal în “Another Country”, care i-a adus o nominalizare la premiile BAFTA pentru cel mai bun debut. Au urmat roluri memorabile în filme precum “Dance With a Stranger”, “Duet For One”, “The Comfort of Strangers”, “Prêt à Porter”, “The Madness of King George”, “Dunston Checks In”. Pentru interpretarea din “My Best Friend's Wedding” a fost recompensat cu o nominalizare la Globurile de Aur și cu un al doilea premiu BAFTA. O a doua nominalizare la Globurile de Aur a primit-o pentru rolul din “An Ideal Husband”. Filmografia sa mai include: “Inspector Gadget”, “The Next Best Thing”, “The Importance of Being Earnest”, “Unconditional Love”, To Kill a King”, “Stage Beauty”, “Shrek 2” and “Shrek The Third”, “Stardust”, “St. Trinian’s”, etc.

EILEEN ATKINS (Louisa Maynard) este una din cele mai distinse actrițe britanice. Pentru activitatea sa teatrală a fost recompensată cu trei premii Laurence Olivier și patru nominalizări la premiile Tony. Pe Broadway a debutat în 1967, cu “The Killing of Sister George”. În televiziune a debutat în 1959 și s-a remarcat cu serialul pe care l-a creat în anii ’70 împreună cu Jean Marsh, “Upstairs, Downstairs” și care a fost difuzat pentru o perioadă foarte îndelungată. În 2007 a câștigat un premiu Emmy pentru rol secundar și un premiu BAFTA TV cu “Cranford”. În 1997 a scris scenariul pentru “Mrs Dalloway”, o adaptare după Virginia Woolf, care i-a adus premiul pentru cel mai bun scenariu oferit de London Evening Standard. Cariera sa cinematografică cuprinde roluri în filme extrem de variate, precum “Equus”, “The Dresser”, “Let Him Have It”, “Jack and Sarah”, “Gosford Park”, “The Hours”, “Cold Mountain”, “Vanity Fair”, “Last Chance Harvey”, etc.

JONATHAN LYNN (regizor), este absolvent de drept la Cambridge, dar are o carieră impresionantă ca regizor, scenarist și scriitor, cariera sa prolifică întinzându-se pe aproape patru decenii, în care a regizat, scris, produs filme pentru marele și micul ecran, dar și pentru teatru, fiind, totodată autor al unor cărți de mare succes comercial. Ca actor, a jucat la 21 de ani în “Cambridge Circus”, o revistă a trupei Cambridge Footlights, care a ajuns pe Broadway, și a debutat la Tv în “The Ed Sullivan Show”, continuând cu importante filme britanice de televiziune, precum “Barmitzvah Boy”, “The Knowledge” sau “Outside Edge”, și serialele “Doctor In The House” and “My Brother's Keeper”. Din 1977 până în 1981, Lynn a fost dirctor artistic la The Cambridge Theatre Company. Ca scenarist și regizor de televiziune a fost consacrat de succesul legendarelor seriale de comedie “Yes, Minister” și “Yes, Prime Minister”, pentru care a primit premiul BAFTA Writers, două premii Pye Writers Guild, un premiu ACE Cable în America și un premiu special din partea campaniei pentru libertatea informației. În 1985 Lynn a scris și a regizat primul său lung metraj, “Clue”, un thriller bazat pe popularul joc de indicii Cluedo. Au urmat “Nuns on the Run”, cu Eric Idle și Robbie Coltrane, “My Cousin Vinny”, “The Distinguished Gentleman”, cu Eddie Murphy, “Greedy”, cu Michael J. Fox și Kirk Douglas, “Sgt. Bilko”, cu Steve Martin și Dan Aykroyd, “Trial and Error”, cu Michael Richards, Jeff Daniels și Charlize Theron și “The Whole Nine Yards”, cu Bruce Willis, Matthew Perry și Amanda Peet, “The Fighting Temptations”, cu Cuba Gooding, Jr. și Beyoncé Knowles.


LUCINDA COXON (scenaristă), este unb dramaturg extrem de apreciat. În 2008 a câștigat premiul pentru cea mai bună piesă de teatru oferit de Writers’ Guild of Great Britain pentru “Happy Now?”, din repertoriul Teatrului Național.
Născută la Derby, Coxon a scris piese de teatru aflate în repertoriul celor mai impotante teatre in Londra și din Marea Britanie, dar și din California și New York. Printre piesele sale de teatru originale se numără “Nostalgia”, “Vesuvius”, “Improbabilities”, “Wishbones”, “Waiting at the Water's Edge” și “Three Graces”, iar printre adaptările scrise de ea se numără “The Shoemaker's Incredible Wife”, după Federico García Lorca și “The Ice Palace”, după romanul norvegianul Tarjei Vesaas. Pentru filmele de lung metraj a scris scenariile la “Messaggi Quasi Segreti”, “The Heart of Me”, cu Helena Bonham Carter, Olivia Williams și Paul Bettany, film care a primit premiile British Independent Film și Evening Standard British Film. În prezent lucrează la “The Danish Girl”, cu Nicole Kidman și Charlize Theron.

DAVID JOHNSON (director de imagine) și-a început cariera fiind cameraman în echipa lui Ridley Scott, pentru “Alien”. De atunci a lucrat la o serie de episoade din parodiile “The Comic Strip Presents”, la mini-muzicalul “Arena”, cu Duran-Duran, etc. Filmografia sa ca director de imagine în televiziune mai include titluri precum “The Mill on The Floss”, sau “Tube Tales”. Pentru marele ecran a lucrat ca director de imagine pentru Othello” și “An Ideal Husband”, de Oliver Parker, “Martha, Meet Frank, Daniel and Laurence” și “Hilary and Jackie”. În 2002 a lucrat la “Resident Evil”, și apoi la “Resident Evil: Extinction”. În 2004 a fost director de imagine la mega-succesul “AVP: Alien vs. Predator”.


MICHAEL PARKER (editor) și-a început cariera ca editor de dublaj la serialul cu spioni “Smiley’s People”, cu Sir Alec Guiness, iar cariera sa din televiziune include “Blackeyes”, scris și regizat de Dennis Potter, precum și mai multe episoade din seria “Richard Sharpe”, cu Sean Bean. Filmografia sa mai include The Grass Arena”, nominalizat la BAFTA, “Nothing Personal”, “Rebecca”, cu Charles Dance, Emilia Fox și Diana Rigg, “East Is East”, “The House of Mirth”, “Thunderpants”, “Calendar Girls”, “Ladies in Lavender”, “The Magic Flute”, “Mischief Night”, “Run, Fatboy, Run, etc.

Despre producție Prezentare
jinglebells