Vânătoarea de vulpi

(1980)

Vânătoarea de vulpi

Poster Vânătoarea de vulpi Postere Vânătoarea de vulpi

Sinopsis Vânătoarea de vulpi

Un sat românesc în anii '50. Năiță Lucean, un țăran șiret și încăpățânat, se opune colectivizării prin toate tertipurile. Simte instinctiv că acest lucru nu-i poate aduce decât rău, o dată ce ar ceda statului pământul și vitele crescute cu atâta efort. Singura certitudine pe care o are este proprietatea unui pământ insuficient și neroditor. Deși ține cu dinții de aceasta, ideea binelui colectiv îi este impusă prin forță.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
caragiale pe 04 Iunie 2011 14:09
Formidabil
Unul dintre cele mai bune filme. Epoca descopusa in trairi profunde. Reusita se datoreaza si romanului de exceptie de la care porneste, deci autorului lui, mare sau cel mai mare romancier al perioadei de dupa 1860. Caragiale
4 6
sabinalin pe 05 Aprilie 2017 14:55
Vanatoarea e o prezenta frecventa in opera literara a lui Dinu Sararu. Avem vanatoare in finalul "Ciocoilor noi cu bodyguard", avem vanatoare in finalul celei mai recente carti, anume "Ura din ochii vulpii", ambele sfarsesc fara drept la recurs. Vanatoarea din filmul regizat de Mircea Daneliuc e mai mult in sens figurat chiar daca avem si vulpe care trece prin cadru, e vorba in fapt de vanatoarea de oameni dezlantuita in negrii ani 1950, cea mai complicata perioada a istoriei romane din a doua jumatate a secolului XX. Chiar daca se daduse liber la denuntarea colectivizarii in anilor '50 filmul mi s-a parut a fi unul foarte curajos tinand cont de anul in care a avut premiera cinematografica, mi-e greu sa inteleg cum au putut sa treaca anumite pasaje din el prin furcile caudine ale cenzurii. Mitica Popescu si Mircea Diaconu au parte de roluri solide, primul e un fel de Ilie Moromete al… citeşte
2 0
eduard_stratan pe 24 Martie 2019 08:24
Cel mai bine in acest film se aud latraturile !
2 4
TI pe 27 Decembrie 2020 00:56
greu de urmarit
probleme cu sunetul, cam ca la majoritatea filmelor romanesti
altfel, foarte bine jucat, dar prea tocat in bucatele subiectul...

1 2
Horatiucrisan pe 24 Martie 2019 13:37
O ecranizare curajoasă a regizorului Mircea Danieliuc dupa romanul "Niste tarani" a lui Dinu Săraru. Filmul surprinde perioada postbelică în care țăranii aveau de suferit în urma instaurării comunismului, cotele, colectivizarea forțată, restrictionarea detinerii de arme de foc. Năiță Lucean este un personaj hatru care încearcă să contracareze încercările comuniștilor de a-i lua pamanturile pe de altă parte cu un umor fin îi tratează pe toti parvenirii noii orînduiri. Din pacate filmul nu se ridica la nivelul cărții.
1 2
user-5b369c063d05f pe 26 Decembrie 2020 14:05
???? Film tipic românesc... aceleași subiecte banale... țărani oropsiți... etc... îl vezi odată și gata, nu-ți pierzi timpul cu revederea lui,n-are rost! Să nu exagerăm cu comentariile... pozitive. In general cinematografia românească reflectă caracterul nației noastre..."sânt mândru că sânt român" !????
1 4
danglumetu pe 08 Aprilie 2023 11:41
bataie de joc
totul e noaptea, totul trebuie sa socheze, sa oripileze, descrierea satului lipseste cu desavirsire, romanul e cu totul altceva, pe scurt, o mizerie marca daneliuc sau cum l-o chema!
0 0
Vegetarian pe 11 Ianuarie 2015 05:42
Acest film este reluat periodic si difuzat online la Tvr International in 11 ian 2015 .
0 2
balta67verde pe 23 Martie 2019 09:33
Un film excelent care merita vazut si revazut. Mircea Diaconu, Cozorici si Mitica Popescu nu mai au nevoie de reclama si comentarii. Prestatia lor e foarte buna. Ca de obicei.
0 3

Spune-ţi părerea despre Vânătoarea de vulpi

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Vânătoarea de vulpi
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells