Recomandări TV. Personaje ieșite din comun, în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 6 Aug 2018
Iată o selecție de filme din programul TV al săptămânii

O adolescentă cu puteri telekinetice, doi bărbați capabili să evadeze din cea mai teribilă închisoare, protagoniști aflați sub efectul marihuanei, polițiști spațiali și alte personaje ieșite din comun vă dau întâlnire săptămâna aceasta pe micul ecran. Consultați programul TV integral pentru o imagine completă a ofertei canalelor de la noi.

Film românesc. Vânătoarea de vulpi (1980)
Luni, 6 august, ora 21:45, Cinemaraton

Deşi multă lume l-a uitat, filmul rămâne unul dintre cele mai bune ale lui Daneliuc, la paritate cu „Proba de microfon”, realizat în acelaşi an. Dacă romanul lui Săraru oscila între calităţi certe, pasaje mediocre şi concesii politico-ideologice în cheia „condamnării obsedantului deceniu” comandată de Ceauşescu, filmul extrăgea esenţa umană a cărţii, aducând-o pe ecran cu o vitalitate necruţătoare - inclusiv graţie actorilor Mitică Popescu, Valeria Seciu, Mircea Diaconu, Sofia Vicoveanca, scria Cinemagia într-un articol despre cele mai bune ecranizări românești. Filmul i-a derutat pe mulţi, datorită opţiunii iconoclaste a lui Daneliuc de a folosi montajul afectiv - dislocat cronologic, în funcţie de evoluţiile psihologice ale personajelor, şi complicat adesea cu deliberare prin introducerea unor aparente sărituri de racord, relevante pentru schismele interioare ale acestora. Imaginea sobră dar plină de insolit studiat cu discreţie înfăţişează o lume a satului românesc epurată de clişeele edulcorate cu care ne obişnuiseră zeci de alte filme.

Horror. Carrie (2013)
Marţi, 7 august, ora 00:30, ProCinema

Carrie, cu Chloë Grace Moretz în rolul titular, reiterând drama unei adolescente traumatizate de o mamă fanatică, dar şi o imagine făcută antologică în istoria filmului de către Sissy Spacek şi regizorul Brian De Palma: cea a lui Carrie cu faţa plină de sânge. O imagine care ne îngheaţă sângele în vine de fiecare dată când ne-o amintim. Ostracizata de colegii de clasă, Carrie schimbă rareori câteva cuvinte cu aceştia. Profesoara Miss Collins este prima care îi explică fetei adevărurile despre viaţă, pentru că acasa, mama, o credincioasă fanatică, e de părere că tot ceea ce este legat de sex este un păcat. Puţini ştiu, însă, că liniştita şi tăcuta Carrie are puteri telekinetice. De aceea, când la balul de la şcoală, doi colegi pun la cale o glumă, Carrie se înfurie şi, inconştient, declanşează un dezastru.

Comedie. The Pineapple Express (2008)
Miercuri, 8 august, ora 22:55, TV1000

Doi prieteni la cataramă, Dale și Saul, mari amatori de marijuana, dau de belea atunci când sunt implicați fără să vrea într-un conflict cu niște traficanți de droguri. Viața celor doi protagoniști este un talmeș-balmeș iar faptul că sunt amenințați cu moartea îi va face să-și schimbe stilul de viață. Inspirat din alte comedii de acțiune – Midnight Run, Pulp Fiction – unde personajele erau supuse aceleiași amenințări sau violențe extreme. Un film în care personajele principale, jucate de James Franco și Seth Rogen, sunt drogate. 

SF. Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)
Joi, 9 august, ora 15:50, HBO

În secolul 28, Valerian (Dane DeHaan) și Laureline (Cara Delevingne), formează o echipă pentru operațiuni speciale, însărcinată cu menținerea ordinii în teritoriile locuite de oameni. Rezultatul? O saga spațială luxuriantă, o lume a viitorului spectaculoasă, perfect închegată, cu unele idei ingenioase, altele trăsnite, personaje extraterestre cu reacții pur umane și câteva similitudini cu SF-ul Al cincilea element. Inventivitatea mereu surprinzătoare a lui Luc Besson s-a centrat aproape exclusiv și în cele mai mici detalii pe aspectul acestor noi lumi pe care le descoperim pe parcursul filmului și pe aspectul personajelor (rezultatul a patru ani de munca a unei întregi echipe de ilustratori, desenatori care au predat un storyboard după care au lucrat departamentele de scenografie, costume, efecte speciale etc). E o defilare captivantă de planete, spații futuriste, extratereștri, o exhibare a virtuozitătii departamentelor de efecte vizuale (aproape 3000 de efecte), de protetică, scenografie, costume etc.

Serial TV. Un village français
Vineri, 11 august, ora 22, TV5MONDE

25 August, 1944: Generalul de Gaulle anunță la radio eliberarea Parisului. Villeneuve, un orășel din regiunea Jura, își trăiește ultimele ore sub Ocupație. Puteți revedea sezonul 6 în fiecare vineri, la ora 22.00, începând din 3 august 2018. Un nou sezon va începe în septembrie. 

Dramă. Black Swan (2010)
Sâmbătă, 11 august, ora 22:00, Paramount Channel

Concentrat pe a arăta faţetele instabilităţii emoţionale, Darren Aronosfky explorează psihicul uman, arătând parcursul sucombării, de la instalarea anxietăţii, cu ticurile psihogene pe care le presupune, până la repulsia de tine însuţi, rănirea propriului corp şi halucinaţii. În acestă etapă Aronofsky introduce elemente fantastice, horror, scene brutale de violenţă (să ne amintim în The Wrestler de sarma ghimpata şi lupta cu cuie, de amputare şi o auto-perforare a craniului), ce culminează cu secvenţa în care un personaj îşi perforează propria faţă cu o pilă. Nina (Natalie Portman) este o balerină experimentată, aleasă de către directorul artistic Thomas Leroy (Vincent Cassel) să o înlocuiască pe prima balerină, Beth (Winona Ryder), pentru deschiderea noului sezon Lacul Lebedelor. Sentimentul vinovăţiei, tensiunea unei aşa răspunderi care îi revine pe umeri, angoasa, anxietatea sunt atât de bine portretizate de Portman încât distrag atenţia de la faptul că din punct de vedere dramaturgic filmul se cam împiedică.

Acțiune. Escape Plan (2013)
Duminică, 12 august, ora 22:15, Film Now (DigiFilm)

Epoca de aur a filmelor de acțiune hollywoodiene a fost dominată de doi actori de marcă, cu fizic impresionant, care interpretau mereu personajul singuratic și misterios care își înfrunta adversarii cu un curaj nebunesc. Mai mult de două decenii, Sylvester Stallone și Arnold Schwarzenegger au rivalizat pentru supremația filmelor de acțiune americane, și nu au luptat niciodată umăr la umăr împotriva aceluiași inamic. Escape Plan - Testul suprem îi aduce pe cei doi împreună pentru a lupta nu împotriva unui simplu dușman, ci împotriva unei viziuni - cea a închisorii supreme – supranumită Mormântul. Escape Plan - Testul suprem urmărește povestea expertului în probleme de securitate Ray Breslin, închis într-o lume brutală, care pare să fie plasată în viitor, dar care este puternic înrădăcinată în prezent. Angajat pentru a identifica eventualele probleme ale sistemului securitate din cadrul Mormântului, Breslin ajunge să fie el însuși captiv în această închisoare de maximă-securitate, proiectată după propriile sale reguli, dar fără a se ține în vreun fel cont de drepturile omului. Întrucât Ray nu își poate găsi singur scăparea din acest coșmar, el se vede nevoit să se alieze cu deținutul Emil Rottmayer, care să îl ajute să ducă la îndeplinire cel mai dificil plan de evadarea din toate timpurile.

Exploreaza subiecte similare:

Vânătoarea de vulpi, Carrie, Chloë Grace Moretz, The Pineapple Express, Valérian and the City of a Thousand Planets, Un village français, Black Swan, Escape Plan

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells