Păreri Silence

(2016)

Tăcere

Ordonează după
alali pe 08 Ianuarie 2017 09:01
Omagiul lui Scorsese adus sfintilor fara de nume.
The Last Temptation of Christ (1988), opera inclusa in colectia Criterion: crestinismul cu fata umana.
Kundun (1997): Asia, Tibetul mai exact; Dalai Lama obligat sa traiasca in exil.
Silence (2016) este filmul care inchide cercul trilogiei religoase a lui Martin Scorsese si uneste primele doua productii printr-o imbinare ciudata, mutand crestinismului in Asia.
Bazata pe cartea lui Shusaku Endo, aceasta ultima ecranizare semnata de marele regizor, recreaza momentele cele mai zbuciumate ale miscarii misionare iezuite in Asia, nu atat bazandu-se pe consemnarile istorice cat mai ales pe cele extrase din folclorul Japonez.
Scorsese si-a fixat un scop in viata prin ecranizarea acestei carti si abia acum, dupa mai bine de 25 de ani de incercari de a obtine finantare, a reusit ceea ce el considera a fi, cununa intregii sale cariere.
Asupra spectatorului, filmul are… citeşte

22 9
andreyso_he pe 8 ianuarie 2017 20:39
Salut, Ai idee cand se lanseaza filmul in Romania? sau daca se mai lanseaza? Mersi
faragaum pe 3 februarie 2017 20:04
http://filmehd.net/silence-silence-puterea-credintei-2016-filme-online.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+filmehd+%28Filme+Online+Hd+Subtitrate+In+Limba+Romana+%E2%80%A2+FilmeHD%29
sabinalin pe 03 Februarie 2017 11:44
Intalnirea cinematografica dintre marele regizor Martin Scorsese si excelentul roman al scriitorului japonez Shusaku Endo s-a soldat asa cum ma asteptam, asa cum speram, cu un mare film. Un film despre puterea de sacrificiu a crestinilor adevarati, un film despre diferenta majora dintre religii, un film care ne arata o data in plus ca ura nu poate conduce la nimic bun. "Silence" e o capodopera care sta la loc de cinste in galeria marilor filme crestine alaturi de fenomenalul "Iisus din Nazaret", de fabulosul serial "Tanarul papa", de tulburatorul "patimile lui Hristos" si de un alt mare film semnat Martin Scorsese, "Ultima ispita a lui Hristos". L-am revazut cu mare placere pe Liam Neeson intr-un rol secundar foarte solid, o binevenita revenire intr-un film serios dupa ce in ultima vreme se profilase pe filme de superactiune, l-am descoperit cu admiratie pe Andrew Garfield, impresionant… citeşte
11 5
lacatus_alex pe 01 Februarie 2017 21:20
Pentru cei care poate nu stiu, filmul este deja aparut pe internet si mai este si in format HD asa ca nu trebuie sa asteptati pana pe 17.03.2017 ca sa-l vedeti. Apropo chiar este un film foarte frumos care vi-l recomand cu placere.
9 8
lavvw pe 22 martie 2017 19:54
mersi
Theodor2011 pe 09 Martie 2016 09:15
Intr-o perioada moderna, cand toti producatorii de film si toate studiourile vor sa dea lovitura la box-office (ca filmele lor sa aibe incasari cat mai mari) si in care filmele comerciale par a fi in mare cele vazute in format 3D, cele cu super-eroi si filmele cu cat mai multe efecte speciale, iata ca mai sunt si exceptii. Exceptia in cauza se numeste filmul, Silence.
Un film cu un subiect mai mult decat interesant, despre:religie, credinta si sacrificii ce prezinta calatoria in Japonia secolului 17 (aflata in plina inchizitie) a doi preoti crestini lusitani ce a avut ca scop gasirea mentorului lor si aducerea acestuia in tara (Portugalia)

Vazand acest lungmetraj am inceput sa fac personal niste comparatii si concluzia trasa de mine rezultata din aceste comparatii este socant de diferita.
Vedem in acest film istoric (cu actiunea in jurul anilor 1633-1660) cum… citeşte

9 9
mihnea_aspru95 pe 19 octombrie 2016 04:05
http://collider.com/silence-runtime-martin-scorsese/#images De la 195 de minute a coborat la 159. O sa avem un OSCAR bun in feb. 2017
Mitza_MvP pe 26 Ianuarie 2017 22:24
Dincolo de faptul ca este un film destul de lung si cu o desfasurare lenta,el atinge un subiect sensibil si dureros..religia si consecintele grave pe care le-au suportat cei care incercau sa raspandeasca cuvantul lui Dumnezeu in randul oamenilor....
7 8
andreea_patriche pe 16 Martie 2017 12:28
Ma bucur ca Scorsesse a regizat acest film , pentru ca doar un regizor cu greutate poate crea greutatea emotionala din acest film. Prima jumatate de film a fost extraordinara, mereu am citit despre raspandirea crestinismului si despre misionarii crestini, dar scenele te duc chiar acolo si nicicand nu vei intelege mai bine cum s-a infaptuit totul, decat din scenele acelea.
Din pacate, pentru mine filmul s-a rupt de la jumate , de cand Padre Rodrigues s-a lepadat de credinta, ajutat de Ferreira, a cedat si a calcat pe icoana. Ma asteptam ca mesajul sa fie diferit, dar din pacate toti crestinii, inclusiv Garupe, au murit in van pt credinta lor, pentru ca ultimul preot crestin din Japonia , s-a lepadat.
Si cum ziceam, filmul s-a rupt de la jumate, pentru ca s-a lungit interminabil, dupa aceea nu a mai transmis nici o emotie, a fost doar blank.

6 5
1307mona pe 30 aprilie 2017 23:40
regret ca nu ai inteles. Filmul nu s-a rupt defel. Este realist, iar finalul grandios.
Mihai_Moise pe 24 Martie 2017 21:54
"Nu iti poti ispasi pacatele in biserica"...
Extrem de rar, in cinematografie, sunt realizate filme care sa surprinda cu o asa finete problematica religiei. Ultimul vizionat de mine este "Ostrov", creatia lui Pavel Lungin, cel putin la fel de surprinzator ca si "Silence".

Nu, citatul din titlu nu e rostit de vreunul din personajele din "Silence", e doar o parafraza a replicii unui alt personaj creat de Scorsese, insa reda atat de bine o parte a esentei measjului transmis in ultima sa creatie.
Stim cu totii ca tot ce tine de religie, de credinta in general, implica un plan atat de personal, incat cei mai multi evitam sa discutam despre acest subiect atat de sensibil, transformandu-l intr-un tabu...asa ca mi-e greu sa redau in cuvinte senzatiile incercate pe parcursul celor mai bine de 2 ore....

Sa dezvolt ceea ce m-a incantat la personajul lui Andrew Garfield (padre Rodrigues): in special… citeşte

5 3
simidani67 pe 20 iunie 2018 11:34
Unii dintre comentatori ar trebui sa se rezume doar la un comentariu "artistic" al filmului si sa lase mai deoparte latura credintei. Nu de alta, dar e greu sa vorbesti despre ceva despre care se poate observa cu usurinta ca nu posezi "instrumentele" necesare. In contrapondere cu absolut naivul crez - ca sa nu zic, pe de-a dreptul, ratacirea ! - "Oare gesturile unui prelat ori simplu crestin de a calca o icoana sau a scuipa o cruce pot fi considerate atat de blasfemiatoare si de neiertat, desi au fost facute cu un scop nobil, cum ar fi acela de a salva cateva vieti?", aduc cuvintele Sfintei Scripturi "21. De atunci a început Iisus să arate ucenicilor Lui că El trebuie să meargă la Ierusalim şi să pătimească multe de la bătrâni şi de la arhierei şi de la cărturari şi să fie ucis, şi a treia zi să învieze. 22. Şi Petru, luându-L la o parte, a început să-L dojenească, zicându-I: Fie-Ţi milă de Tine să nu Ţi se întâmple Ţie aceasta. 23. Iar El, întorcându-se, a zis lui Petru: Mergi înapoia Mea, satano! Sminteală Îmi eşti; că nu cugeţi cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor. 24. Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. 25. Că cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde; iar cine îşi va pierde sufletul pentru Mine îl va afla. 26. Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? ".
borisvultur pe 20 Martie 2017 15:51
Povara tăcerii
Scorsese e fidel filonului narativ din romanul japonezului Shusaku Endo și nu merge pe comercial, ci pe tonuri șoptite, cu migală japoneză. Tăcerea lui Dumnezeu în fața atrocităților cunoaște etape, îndoieli, singurătate, interpretări diverse. Adâncirea singurătății după eșec cunoaște o notă stranie. Deruta unor spectatori se naște din lentoarea demonstrației , din obstinația de a lumina povara tăcerii divine.
5 3
vanciurea pe 25 Martie 2017 23:21
Un film foarte bun
Filmul Silence reprezinta foarte bine modul de opresare pentru practicarea religiei crestine. Un film ce merita vazut! Ma asteptam ca Liam Nison sa apara mai mult in film!
4 2
lavvw pe 19 Martie 2017 23:29
SUPERB....un film despre jertfire pentru credinta. F puternic si patrunzator..la suflet
4 4
mary_play123 pe 07 Martie 2017 02:30
Bun
Daca ar fi sa-i dau o nota,i-as da 9 din 10.Pe scurt un film bun.
4 8
lucian_ionut_borgovan pe 20 Martie 2017 16:12
Nu merge dar e tipic pentru catolici
Faptul ca se pune accent pe triumful LEPADARII, iar cei care se jertfesc pentru credinta sunt prezentati ca niste ,,prosti" ne confirma apartenenta masonica a regizorului si faptul ca se doreste indepartarea oamenilor de Dumnezeu.
Avand in vedere ca povestea e inspirata din fapte reale, acest lucru ne confirma faptul ca desi Biserica Catolica este un colos (d.p.d.v. numeric), este slaba ca si credinta si se usuca repede. Biserica Catolica s-a rupt de Biserica primara a Lui Hristos, iar astfel a fost parasita de Harul apostolic. SA nu uitam ca toti apostolii au murit pentru Hristos deci au fost martiri.
Deci tragem 2 concluzii: 1.regizorii si mai marii lumii vor sa ne lepadam de credinta si 2. Biserica Catolica foarte greu poate genera martiri

4 12
meiloiu_monica_daniela pe 21 noiembrie 2017 12:59
Asa este.
simidani67 pe 20 iunie 2018 12:14
Da Ana, cel mai bun exemplu pentru noi, romanii, a adevaratei cai de a-I urma lui Hristos - in contrapondere cu unele "dileme" de ordin moral omenesc prezentate in film - este cea Sfintilor Brancoveni. Si eu m-am gandit la acest martiric model romanesc ! Filmul este inselator pentru multi "caldicei" sau imaturi duhovniceste, carora duplicitatea "uite lepadarea, nu e lepadarea" li se pare nesemnificativa . In relatia cu Dumnezeu nu pot exista ambiguitati, "circumstante atenuante" generate de morala omeneasca, pentru ca atunci ajungem sa gandim rataciri de genul : " Oare gesturile unui prelat ori simplu crestin de a calca o icoana sau a scuipa o cruce pot fi considerate atat de blasfemiatoare si de neiertat, desi au fost facute cu un scop nobil, cum ar fi acela de a salva cateva vieti? ". Una peste alta un film artistic altfel (in sensul bun al cuvantului) decat ceea ce se produce in aceste vremuri, dar cu un mesaj - in special cel final - care nu are absolut nimic comun cu dreapta credinta. Oricat de epica ar fi, pentru unii, scena finala a crucii ascunsa in causul palmei apostatului.
spartacus pe 12 Februarie 2017 17:49
Citesc ce scrie un comentator mai sus - ”SILENCE e o capodopera care sta la loc de cinste in galeria marilor filme crestine alaturi de fenomenalul ...”. Serios?!?!? Doamne,mare ti-e gradina cu asemenea creiere ”spălate” ce pot face asemenea comparatii...
4 16
sabinalin pe 21 martie 2017 11:37
De citit oi fi citit, de inteles sunt convins ca n-ai inteles nimic...
Maradin pe 17 Martie 2017 00:42
Nu pot spune ceva sigur despre film din cauza faptului ca decat 10 min. l-am vizionat,nu mi-a placut.Cu siguranta I don`t give a fuck about who brought the religion in Japan and the other shit about religion.
3 18
lavvw pe 21 martie 2017 12:56
ESTE O CAPODOPERA. OPERA DE ARTA
Verdescu pe 2 februarie 2018 21:25
Acest film nu este pentru oricine. QED
delia_emiliada pe 07 Martie 2017 01:13
Nu știu dacă e un film de nota 10 sau 9 , dar e un film care îți da de gândit , indiferent de secta sau religia din care facem parte . Am văzut trailerul de doua ori si mi s-a părut Wow ,ma
Așteptăm la mai mult .Am ales sa avd filmul doar pentru actori .O sa citesc cartea in schimb :)

2 5
moloce pe 19 Martie 2017 20:01
Sub asteptari .
Subiectul este interesant dar actiunea este lenta cred ca s-at fi putut mai bine . Scorsese se pare ca a imbatranit . Daca nu aveti ce vedea puteti sa va pierdeti timpul cu el . I-am dat nota aceasta numai ca a fost regizat de Scorsese.
2 7
roxana_andrei2017 pe 21 Martie 2017 09:07
Cel mai prost film posibil
Oameni buni , NU VA DUCETI la acest film pentru ca o sa va para rau dupa banii dati pe bilet.
Nu stiu cum de pot da unii fandositi note de 8..9 la asa o porcarie de film numai pentru a da bine la public.
Nu mai laudati toate mizeriile ce ni le baga unii pe gat.
Este exact ca un tablou de Picasso.......toti prostii il lauda , dar nici unul nu intelege nimic din el.

2 9
popmihai pe 21 Februarie 2017 15:04
Un film cu un mesaj subliminal din partea celor care simt ca incet dar sigur isi vor pierde puterea asupra creierului uman , spalaturile mintale pe tema religie fara o inchizite si un razboi intre etnii nu o sa mai existe.
Un actor apărut din succesul unui film anterior bine regizat, un protagonist pe care mi l inchipui maxim pe un santier de constructii in functia de gipscartonist si nicidecum un actor care sa apară pe marile ecrane.
Filmul copie a porcariei de film "patimile lui hristos" cu Mell Gibson , o varianta mai disperată pentru un succes de aproape 3 ore , lungit ca o zeama lunga in restaurantele de pe langa gari in Romania .
Daca rezisti prima jumate de oră , inseamna ca esti un erou si creierul tau este intr.o zeama de varză inabusita de aburi bisericesti .Pierdere de timp,bani si neuroni obositi .

2 16
roxana_andrei2017 pe 21 martie 2017 09:09
:))).....exact 30 de minute am rezistat si am plecat de la mizeria asta
Qube86 pe 30 noiembrie 2017 14:04
Eu zic sa iti ocupi timpul liber cu altceva ca...cinematografia nu-i pentru oricine nene ! Si...spun asta nu numai datorita acestui comentariu ''obosit''...In rest...iti urez sanatate ;)
andystarx pe 25 Martie 2017 15:22
Nota 6/10
Un film cu un acting bun ,mai ales al lui Andrew care ma incanta de la un timp,dar are un mare mare minus,este mult prea lung ! Nu este un film pentru oricine,asta cu siguranta !
1 1
enky pe 26 Martie 2017 22:15
neimpresionant
Cadrele au fost bine alese, actorii au jucat bine, si cam atat. Nu au reusit sa construiasca suspans, tensiune, sa-mi insufle o stare de euforie, macar din cand in cand, cat sa nu mor de plictiseala.
1 3
Ghemot pe 09 Ianuarie 2018 22:28
Este un film bun, dar nu foarte bun. Din trailer pare excelent, însă doar primele 5 minute din film sunt la nivelul acesta. În rest este cu o „notă” mai prejos.
0 0
lili22 pe 31 Decembrie 2017 23:38
Un film dur, greu de suportat despre credinta si renuntare atunci cand te afli in fata unei dileme.E mai presus viata unor oameni sau credinta trebuie sa triumfe cu pretul multor jertfe.
0 0
laska pe 12 Noiembrie 2017 11:15
Credinta interioara versus propovaduire
Silence, filmul lui Scorsese, premiat cu Oscar, e un film ce trateaza ideea de credinta, de credinta inetrioara, mai puternica decat orice incercare la care esti supus. atunci cand astepti un semn de la Dumnezeu. Cand Dumnezeu nu iti raspunde, de fapt el chiar o face, prin tacere. Tacerea lui inseamna ca iti e aproape,ca demonii interiori trebuie sa-i combati asumandu-ti responsabilitati, chiar daca sunt impotriva a ceea ce inseamna pentru tine idealul suprem. Binele celorlalti e mai important decat propriile idealuri, decat propriile nazuinte de a nu te abate de la drumul ales.,
Cand te astepti mai putin, Dumnezeu iti va vorbi, prin cuvintele celui mai pacatos dintre toti.
Filmul nu este neaparat despre credinta crestina, dar despre orice alta forma de incredere profunda in idealurile tale, care iti pot fi zdruncinate, despre sacrificiul interior, despre faptul ca in numele… citeşte

0 0
andyy pe 18 Septembrie 2017 02:05
Un film cu un subiect sensibil, religia, despre puterea credintei sau a convingerilor proprii, chiar si in fata celor mai grele suferinte ale tale si ale semenilor tai.
0 0
mihaelatb pe 12 Iunie 2017 22:18
Un film pe care l-am vazut extraordinar de greu. Este intr-adevar o indoiala cumplita, de ce tacere? Este mai bine sa renegi ca sa salvezi sau este corect sa-ti urmezi credinta pana la capat. Momentul cand vezi ca toate suferintele pe care le-ai indurat, sacrificiul facut venind intr-o tara atat de diferita sa cauti martiri, este desertaciune?!
Filmul este exceptional realizat, este o capodopera si regret ca nu a fost inclus pe lista filmelor ce ar fi aspirat la Oscar. De unde se vede ca daca la The Passion of the Christ Biserica Catolica se scandaliza de cruzimea prezentata de Mel Gibson, aici, cand este vorba de indoiala in credinta, de „Cruciada” nereusita pe taramul Japoniei, filmul primeste negatie inca din faza nominalizarilor.

0 0
claudiu-daniel-lugoj pe 01 Mai 2017 20:06
claudiu-daniel-lugoj
Un film bun despre jertfa credintei in crestinism.Din punctul meu de vedere se putea face mult mai palpitant mult mai dramatic si sensibil.Am vazut acest film fara sa simt acea emotie si sensibilitate.Sunt unele faze la care simti emotia dar nu pe tot parcursul filmului.Ca idee este foarte interesant dar se putea face si altfel.
0 0
1307mona pe 30 Aprilie 2017 23:47
Filmul se sfarsise dar spectatorii nu plecau.
De la Isus din nazareth incoace nu am mai vazut un film despre CREDINTA si JERTFA atat de PERFECT scris, filmat, montat si interpretat. Sper sa ia toate premiile posibile. Este irelevanta plasarea istorica, cata vreme in zilele noastre crestinii din Iran sau alte tari sunt martirizati pentru credinta lor. Nu e intamplatoare alegerea temei in 2016. Persoanele informate inteleg bine ce vreau sa spun.
0 0
alina_anastasia pe 09 Aprilie 2017 10:41
Nu stiu oameni buni ce a putut sa va placa la acest film!!! Am mai vazut filme cu subiect religios...dar nu au fost asa plictisitoare si anoste! Din pacate am dat banii sa-l vad la cinema...eu si prietenii cu care am fost,am rezistat cu greu pana la mijlocul filmului,dupa care am parasit sala,urmati de inca 3 persoane!!! Actorul care ne-a atras atentia,Liam,a fost prezent in film cel mult 10 min!! Concluzia...o porcarie de film!!!
0 3

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells