Păreri Shutter Island

Insula Shutter

Ordonează după
Matza pe 30 Mai 2010 20:11
fara cuvinte...
inca o data filmul ne arataca patim ca si in viata de zi cu zi.... obsesiile pot duce la nebunie curata :)
valigeo96 pe 25 Mai 2010 10:50
l-am vazut si eu in sfarsit
Si nu pot spune ca sunt profund multumit de el.. este bun ..dar atat doar bun...cel putin atmosfera,suspansul,sunt memorabile....+ jocul mintii care se desfasoara pe tot parcursul filmului daca sunteti fani ai suspansului si dramei in acelasi timp....il recomand
hamsterx pe 19 Mai 2010 10:33
super ok
am tinut neaparat sa-l vad,nu a fost chiar exceptional,dar merita vazut datorita povestii care iti da de gandit:)
PrincessMARIA pe 12 Mai 2010 15:10
Bunicel
Filmul este foarte greu.Regizorul se joaca cum minte ta,pe la jumatea filmului ai impresia k nu mai intelegi nimic,k la sfarsit sa iti dai seama k a meritat.
catalin_duta pe 03 Mai 2010 21:09
Doar atata merita! Ca are momente bine facute.
Ma intreb daca intre Scorsese si DiCaprio nu e cumva o relatie mai pro-fund-a. Ca prea incearca sa faca din actor un Nichi Duru si el ... nu prea poate! Doar in Legendele New-York-ului au reusit ceva impreuna. E adevarat ca Scorsese stie sa povesteasca cinematografic. Asta e calitatea lui principala. Dar ceva nu a mers de data asta.

Ratoy pe 02 Mai 2010 23:52
Supe tare, senzational, fantastic.....un film care merita vaut.......................aveam o impresie proasta despre Leonardo al caprei din faimosul Titanic unde toate fetitele au plans dar in ultimul timp vad filme din ce in ce mai bune cu el si interpretari nemaipomenite ( va las un comentariu asa mai natural nu scimonosit si fortat de expresii cinematografice din care nu mai spun cate copiate)
superdepeche pe 28 Aprilie 2010 04:33
mai traieste leonardo?
alt film slabut in care joaca domnul leonardo..de altfel nu-mi amintesc ,in afara de titanic un film asa...super in care a jucat...DOMNIA SA....
Medicate pe 20 noiembrie 2010 18:38
=)))) bai ce ma amuza baietii astia !!!!!!!!!! Mai comentati fratilor ca o faceti bine =)))))) !
wird_ana1995 pe 25 Aprilie 2010 22:15
Am auzit ca e super
O sa ma uit si eu sa vad cum eu . Sunt tare curioasa . Mai ales ca e cu Leonardo DiCaprio

Nick06 pe 18 Aprilie 2010 15:07
de-abia am vazut filmul si am numai cuvinte de lauda pentru regizor si pentru actori. mi-a placut foarte mult. este un film psihologic, care pana in ultimul moment te face sa crezi cu totul altceva. insa, iti lasa unele portite care sa iti puna rotitele in miscare. in final totul are legatura, chiar si cel mai mic si neinsemnat gest al vreunui personaj
MoonWitch pe 15 Aprilie 2010 16:32
Un super film cu un final ce contine dublu soc. Cei care nu l-au vazut sa il vada neaparat :)
hazipaul pe 14 Aprilie 2010 18:56
Parerea mea:
dupa ce am vazut filmul...am ramas cam ...hm...ciudat....pana la urma nu am aflat cu actorul primcipal...nu inteleg...
dandi pe 10 Aprilie 2010 21:08
Frumos filmul
Mi-a placut mult cum a jucat Mark Ruffalo in acest film,printre altele e si actorul meu favorit :D printre multi altii .
S.naicuL pe 05 Aprilie 2010 20:46
chiar daca eu personal i-am dat nota 9, pot sa zic cu siguranta ca este o adevarata capodopera Scorsesiana. Acest film merita cu siguranta cel putin 2 Oscaruri (cel mai bun film si cel mai bun actor in rol principal)
MIRMIR78 pe 25 Iunie 2023 13:04
Un film extraordinar: atat prin jocul actorilor (in special si fantastic: Leonardo Di Caprio), cat si prin regia lui Martin Scorsese si nu il ultimul rand al scenariului.
Un film, printre unicele, care, de oricate ori o sa-l vezi, o sa ti se para altfel, orice replica, orice scena, orice privire sau grimasa a actorilor, etc.
Un film in care regizorul se joaca cu mintea spectatorului: iti livreaza ceva in primele 5 minute, care te tine asa aproape 2 ore. Bineinteles ca in aceste 2 ore, la randul tau iti mai faci inca, cel putin, alte 2-3 variante de scenarii in minte.
Genial. Mi-a placut si mai mult a doua oara! O sa vad cum va fi si a treia iara. E ca un meci de tenis sau de fotbal, unde desi stii finalul, iti place sa il revezi mereu! Nota 10.

user-609153a30fbe7 pe 02 Noiembrie 2021 18:53
Un film extraordinar,dacă nu îl urmărești de la capăt și cu atenție nu ai cum sa îl înțelegi!un film de excepție,dar nu l-au mai difuzat demult,mi-ar placea tare mult sa îl revăd!mă captivează de fiecare data!când se mai difuzează pe micile ecrane??
florin1992 pe 16 Mai 2015 18:31
Bunicel
Filmul nu este rau, este un film chiar bun, jocul actoricesc a fost unul bun, insa la scenariu...., am mai vazut filme care au tratat acelasi subiect, nu mi s-a paru deosebit.
kakapo pe 27 Ianuarie 2015 19:38
"un sobolan nenorocit intr-un labirint"
"...ani de zile de cercetari, experimente pe sute de pacienti..."
"...nazistii i-au folosit pe evrei, sovieticii au folosit prizonieri in gulagurile lor..."
"...iar noi, am testat pacienti pe insula Shutter..."
...un lagar din care nu mai exista iesire, singura "optiune" fiind masa de operatii din farul de la marginea insulei; far in care medicii faceau experimente pe cei pe care-i numeau cu cinism "pacienti"...
...in ceea ce priveste distributia, din punctul meu de vedere, Leonardo DiCaprio a facut un rol foarte slab, mult prea departe de dramatismul rolului jucat in film; mult mai bine a reusit Ben Kingsley sa dea viata dr. John Cawley...
...oricum...un film de vazut...

bistriz pe 03 Decembrie 2014 23:56
Du-mă unde vrei, dar nu mă duce acasă.
Sau: Lungul drum către sine.
Sau: Cand lumea devine o cusca, omul se refugiaza intr-un vis.
Sau...

Genul de film rar şi greu de regizat (de ţinut în frâu).
Psihologie şi psihanaliză. Atmosferă.

Pentru mulţi finalul e ciudat, nepotrivit sau de neînţeles; dar mie mi se pare excelent (deşi ia o turnură neaşteptată, într-adevăr, de la discutia din far). Finalul face tot filmul. Iar ultima replica (în special întrebarea) e... memorabilă. Cum în puţine filme am întâlnit. E valoroasă în sine (valoare filosofică, idee asupra căreia poţi medita separat) dar şi prin efectul pe care îl are asupra sensului filmului; pare derutant cum un "nebun" poate spune o vorba atat de profunda si lucida.

De ce nu i-am dat o notă mai mare? Nu ştiu sigur; poate pentru că e un film pe care nu cred că o să-l văd a doua oară.
Dar - nu ezitaţi. Merită văzut!

Claudellu11 pe 17 Septembrie 2013 00:13
inca de la incepu e previzibil ce urmeaza sa se intample, insa nimic nu e ceea ce pare, mi-a placut enorm , chiar l-am savurat. nota 10.
Sebastian96 pe 07 August 2013 19:43
Se aseamana un pic cu horror-ul "The Univited".Asta e tot ceea ce vreau sa spun.
Ionutz180 pe 03 August 2013 11:35
Un pic complicat..
Filmul asta a fost gandit in totalitate.Cu siguranta e o capodopera.Mie mi s-a parut un pic complicat,dar in ultimele 2 minute,la discutia dintre Teddy si Chuck,mi-am dat seama ca:
-Ted nu a fost niciodata nebun,ci doctorii aceia voiau sa ii convinga ca e nebun.
-Chuck chiar a fost partenerul lui Teddy,nu doctorul lui,iar doctorii voiau sa il faca sa creada ca era doctorul lui Teddy.
-Teddy nu a avut niciodata copii;nevasta lui a murit in incendiu.
-Cei doi serifi nu au picat in capcana doctorilor,fiind mai destepti ca ei,dar si datorita(dupa parerea mea) momentului cand Chuck,cand erau in far,ia spus lui Teddy "sefu" iar asta l-a trezit pe Teddy.
Cam asta cred eu ca a fost ideea finala a filmului,si as vrea sa imi spuneti daca am dreptate sau nu.
Oricum,Scorsese si DiCaprio au facut o treaba mai mult decat buna.:D

DeadSea07 pe 06 Iulie 2013 15:05
Parerea Mea Despre Acest Film O Puteti Vedea Pe Contul Meu (Vechi) KaRgo
MadalinaTrenchea pe 27 Iunie 2013 22:43
mind-blowing movie. actorii joaca foarte bine,poveste foarte interesanta, cu siguranta il recomand.
anonymous.6229028630c4f pe 17 Ianuarie 2013 21:41
Comentariu șters
08anamaria21 pe 15 Ianuarie 2013 23:52
un nume mare
superb film ! oare cati l-au inteles spre sfarsit? Incredibil inca odata! L as revedea cu drag de mai multe ori!
Tyybi1 pe 26 August 2012 20:31
Foarte Foarte Foarte bun acest film. L-am vazut chiar pe telefon si merita vazut.
sill49 pe 15 Mai 2012 18:09
Shutter Island
eu nu am inteles deci pana la urma cine era laeddis sau teddy?
rocsynicole pe 13 Mai 2012 18:18
Genial
Un film care lasa loc de interpretari, marca Scorsese. L-am evitat mult timp pentru ca trailerul nu promitea prea multe. Insa il recomand din suflet celor care vor sa fie pusi in dificultate si celor carora nu le place sa adoarma in fata pc-ului. interpretare impecabila a lui di caprio
Madyss pe 10 Aprilie 2012 03:33
Un thriller psihologic foarte interesant. Am stat in suspans pe tot parcursul filmului...este reusit si ii acord nota 9.
calapareanu pe 18 Ianuarie 2011 04:59
Romanii!!!......
De ce tot timpul trebuie sa se gaseasca unul mai destept decat altu,tot timpul va certati,de ce nu va vedeti de propiile opinii despre film,credeti ca poate castigati vreun trofeu daca va dati mai destepti fata de altii?!In fine eu vorbesc decat de unele persoane,..se pare ca nici aia care va dati pra destepti nu ati inteles filmul cum trebuie,asa ca va recomand sa il mai vizionati inca o data Filmul se termina cu o intrebare pusa de DiCaprio lui Chuck....de acolo se intelege totul... va las pe voi sa trageti concluziile.
bogdi_07_yo pe 16 Ianuarie 2011 00:04
Deloc previzibil ... imi place finalul, care ne lasa pe noi sa interpretam cum ne taie capu
jeamy1986 pe 13 Ianuarie 2011 23:31
respect """"regizor inegalabil
foarte bine regizat ,,,,Nimic de spus asa regizor ,,,asa si film ,,RESPECT"""
aicelynn pe 12 Ianuarie 2011 14:41
O capodopera a genului...
Am urmarit filmul cu sufletul la gura si la final am zis cu voce tare: "wow". Pe urma, impresionata de acel final, am pus filmul inca o data sa-l privesc din cu totul alta perspectiva, adica cea a bolnavului, nu a politistului, cum l-am vizionat de prima data.
Svastica pe 10 Ianuarie 2011 14:36
Shetter Island m-a lasat fara cuvinte, mai precis cu gura cascata...Leonardo Di Caprio a jucat foarte bine rolul;)Iar Martin Scorseze ne-a lasat inca o data fara cuvinte;)
OnnyxD pe 05 Ianuarie 2011 20:03
:-?
Sincer, filmul este oblig. de vazut. Este un film psihologic, dar in niciun caz horror. Ca in orice film, au existat mici scene negandite deloc. Probabil ca asta au si vrut sa faca regizorii.

=> "
Cum crezi tu, este mai bine să trăieşti ca un monstru, sau să mori ca un om?"

Eu cred ca mai bine mor ca un om, de cat sa traiesc ca un monstru si sa stiu ca ii pot rani pe apropiati si nu numai. :D :)

Caktus pe 2 mai 2020 15:10
+++++++++++++++++ NU CITI MAI DEPARTE DACA NU AI VAZUT FILMUL +++++++++++++++++ VIN SPOILERE ++++++++++++ Replica cu "Which would be worse: To live as a monster, or to die as a good man?" are dublu-sens, pentru ambele "finaluri". 1) DACA TEDDY ESTE UN PACIENT PERICULOS, replica se refera la faptul ca mai bine moare ca un om bun, decat sa traiasca ca un monstru (Stiind ca si-a omorat nevasta). 2) DACA TEDDY ESTE INTR-ADEVAR UN SERIF CARUIA I S-A INSCENAT TOTUL, acest pasaj se refera la faptul ca mai bine moare ca un om bun (un serif), decat ca un monstru (colegul sau Chuck, care l-ar fi tradat daca Teddy ar fi intr-adevar serif). Acest tip de detalii le prinzi din a doua sau chiar a treia vizionare.
sweetyalexya pe 02 Ianuarie 2011 00:20
un film foarte bun,trebuie sa fi atent si sa ai pik de creier ca sa il intelegi
sebyelton pe 30 Decembrie 2010 14:05
O super productie, un rol interpretat ca de obicei perfect de Dicaprio. Filmul incepe intr-o atmosfera usor tensionanta, si o tine asa pe tot parcursul filmului. La un moment dat pari ca ai prins ideea, ca sti care este adevarul, esti aproape convins, ca in punctul culminant sa nu mai sti ce sa crezi... Filmul trateaza si niste subiecte tabu: experimentele pe oameni, spalari pe creier, subiecte care iti tin atentia treaza. Un film foarte bun, in opinia mea. Recomand!
Mihai2508 pe 27 Decembrie 2010 15:51
Un film psihologic destul de bun, ideea filmului este bine prezentata si cu toate ca si muzica a fost aleasa bine, totusi a foststresanta in unele momente, stiu ca trebuia sa induca acel sentiment de teama, de neliniste, dar parca a incercat prea mult si acest lucru devine deranjant la un moment dat, in rest filmul este bun.
paul4 pe 10 Decembrie 2010 22:14
foarte bun filmu
merita vazut, nu o sa aveti sansa sa vedeti un asemenea film in fiecare zi , il recomand tuturor !
leo26 pe 10 Decembrie 2010 20:51
capodopera
Un film de care imi voi aminti mereu,pt mine acest film este cel mai bun din 2010, si unul dintre cele mai bune din istorie.El si Inception cele mai bune filme de anul asta.
PRINCESS1 pe 10 Decembrie 2010 14:19
Cred ca este foarte bun acest film, mai ales ca joaca Leonardo DiCaprio, nu m-a dezamagit niciodata. Sper sa rezist pana la finalul lui cu atatea efecte speciale. Nu prea urmaresc genul acesta de film, dar pe acesta as vrea sa il vad.
tonymaestrul pe 19 Noiembrie 2010 11:49
Inca un film in care Leo isi dovedeste capacitatile actoricesti. good for him.
talexi pe 15 Octombrie 2010 12:59
De senzatie
Fiind un pasionat al filmelor de gen, imediat ce a fost lansat am fost la cinema sa il vad.
Sincer sa fiu, pentru mine este cel mai bun film vazut anul acesta.
Suspans, personaje interesante, drama, Di Caprio in forma maxima, final neasteptat, intr-un cuvant senzational.

BladeBt pe 09 Octombrie 2010 19:50
Shutter Island
Filmul per ansamblu e OK, insa finalul m-a pus minute in sir pe ganduri, pana cand l-am inteles, si intr-adevar, nu e facut pentru orisicine, iti trebuie un pic de materie cenusie in surplus sa-l intelegi :)
anca.2006 pe 05 Octombrie 2010 20:30
Exceptional!!! 5 stele! De mult n-am mai vazut un astfel de film!
florinpiticu pe 25 Septembrie 2010 10:39
foarte tare, mi-a placut DiCaprio, a jucat bine,
mi-a placut scenaruiul, Martin Scorsese nota 10

ovi_23 pe 23 Septembrie 2010 00:26
Este unul dintre filmele in care ai mult de gandit, daca ii gasesti esenta ajungi sa iti placa, are si actori buni, este si jucat bine si sper sa iti placa daca nu l-ai vazut.
blackpussycat pe 12 Septembrie 2010 11:08
ne 10 ori nota 10 bestial filmu ma bucur ca nu l'am ratat :)
mjBIANCA pe 11 Septembrie 2010 14:30
vrei mister 100%? Uita-te la film!:D
un film impresionant despre supravietuire (dar cu c pret?)...depre psihicul unam si situatiile in care te poate aduce subconstientul....Il recomand tuturor celor care vor mister pe tot parcursul filmului si nu mai spun de filnal....IMPRESIONANT!...c m-a impresionat in mod deosebit a fost coloana sonora cu acordurile acelea de pian infricosatoare si bataile alea de clopot, alarme...tot felul de zgomote stranii....pana si melodia de pe disc creea o atmosfera inspaimantatoare, cadrele, peisajul, totul a fost atat de original. DiCaprio a jukt excelent rolul si nu stiu dak ar mai fii putut gasi pe cineva mai potrivit rolului( poate pe Nicolas Cage:D..dar nust c sa zic).MERITA VAZUT!
aalichyaa pe 05 Septembrie 2010 13:40
asta da un film bun...indeed a thriller...cu un final neasteptat...iar DiCaprio a jucat excelent
Go 1 2 3 ... 6 7 8

jinglebells