Secretul lui Nemesis

(1985)

Secretul lui Nemesis

Poster Secretul lui Nemesis Postere Secretul lui Nemesis

Sinopsis Secretul lui Nemesis

Secretul lui Nemesis

Administratorul unui bloc urias din Bucuresti, fost mare activist al Partidului Comunist, cazut acum in dizgratie, eliminat din politica si cocotat in fruntea unei asociatii de locatari, prin metode de care a facut uz si in vechile sale functii politice -santaj si scrisori anonime- un obsedat sexual, ajunge sa terorizeze oameni cinstiti , oameni care isi cauta dreptatea. O vor gasi?

A contribuit la sinopsis-ul filmului: Deceoare
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme Cinci

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 11 Februarie 2013 06:36
Satiră la adresa credulităţii şi a ignoranţei
"Secretul lui Nemesis" este o farsă grotescă, care satirizează mai multe tare morale ca ipocrizia, oportunismul, minciuna și comportamentul retrograd ce caracteriza viața social-politică din România în acei ani. Plecat de la un scenariu destul de slab, clişeistic şi confuz, care urmărea să atace meditaţia transcendentală (pe care regimul dorea s-o elimine din viaţa oamenilor), filmul compensează parţial acele lipsuri prin unele interpretări de calitate. Gheorghe Dinică reuşeşte un rol interesant, interpretând magistral un mic tiran cinic şi răzbunător care îşi terorizează vecinii, defăimându-i şi târându-le reputaţia prin noroi.

Filmul îşi depăşeşte condiţia, bătându-şi joc de clișeele verbale ale epocii. Saizescu nu ezită să satirizeze şi așa-zisele filme de artă din România, la care sălile cinematografelor rămâneau… citeşte

11 3
Tyson_Kyd pe 29 Septembrie 2013 23:13
Nu la fel de bun ca si Secretul lui Bachus, dar la fel de promitator ! Exceptionala este interpretarea lui Gheorghe Dinica in rolul lui N.M. Sisescu, zis si Nemesis . La fel de compromitatoare si interpretarea lui Emil Hossu, in rolul lui Victor Mirea, care s-a descurcat mai bine in Secretul lui Bachus . Povestea, la fel de controversata, face din pelicula Secretul lui Nemesis o adevarata comedie de moravuri . Filmul are cateva scene memorabile in cinematografia romaneasca cu care se poate lauda . Ca orice film romanesc de mare anvergura, nu putea lipsii o distributie plina de titani . Eu unul m-am amuzat pe toata durata sa . Concluzia pe care o trag, este ca nu se mai fac filme romanesti ca pe vremuri !
5 5
alaindelon pe 2 decembrie 2018 10:11
Siseanu, nu Sisescu :)
Iulidesprefilme pe 10 Februarie 2013 19:19
Într-adevăr, Dinică face un rol extraordinar, dar şi Carmen Galin e formidabilă ! Filmul este o satiră curajoasă pentru că regizorul Geo Saizescu își permite să atace moravuri comuniste în plină epocă totalitară...Sunt aici caractere, jocuri, ritualuri tabu ( mă și mir cum de nu a fost interzis acest film atunci la premieră...cred însă că s-au făcut ceva tăieri la montaj pentru a trece cenzura vremii, iar noi azi vedem varianta integrală...?...ceea ce numai cei care l-au realizat pot dezvălui...) În fine, trecând peste clișee, canoane, aspecte impuse, această peliculă este o satiră puternică, un cuțit înfipt în totalitarism, autoritarism, comunism...cu toate tarele lor specifice...
3 4
alex_il_fenomeno pe 24 Mai 2012 19:38
un clasic romanesc , atat de amuzant prin poveste , dar mai ales prin jocul actoricesc al unor actori romani ce nu mai au nevoie de nicio prezentare , in frunte cu Gheorghe Dinică si Jean Constantin ! cand urmaresti asemenea filme , chiar iti pare rau ca nu se vor mai realiza niciodata asemenea productii sau nu vor mai aparea asemenea actori ... clar , un film de urmarit cu multa placere , pentru ca merita .
3 4
jordan_valentin pe 27 Noiembrie 2011 19:28
exceptional
Pacat ca nu se mai nasc actori ca, Dinica , Constantinescu si altiiiiiii
3 5
luci4n pe 03 Aprilie 2010 16:14
Unul dintre filmele foarte bune cu Gheorghe Dinica.
2 4
MariusMIonescu pe 27 Septembrie 2010 05:42
Un film destul de îndrăzneț pentru acei ani, mai ales dacă este vorba de "N. M. Siseanu"(jucat magistral de Gheorghe Dinică), un soi de Ceaușescu la scară mai mică.
1 4
cristi.istrate pe 24 Aprilie 2011 07:24
mai degraba "Pipi Guru" - Bivolaru, decat Ceasescu. Oricum Dinica este fenomenal!
1 6
Vegetarian pe 13 Iulie 2013 11:59
Curs pt procesomani profesionisti .. Si atentie barbati ! Femeile inselate se razbuna cel rau ..
Este un film potrivit si pt lista : Case , apartamente - Probleme , solutii = un locatar dintrun bloc ii hartuieste , sicaneaza etc , pe locatari si pe copii acestora .. Raul e mai usor de facut decat binele dar cine sapa groapa altuia , trebe sa aiba grija sa nu cada singur in ea .

Amuzanti martorii lui Nemesis : '' Suntem aici ! Am vazut tot ! ''

O avocata din film care este nemultumita ca in 13 procese intentate locatarilor , au fost aceasi 2 martori , este data in judecata de unul din martori pt ... calomnie ?! Oamenii strazii , bolnavi incurabili sunt martori excelenti si azi pt da in judecata primaria pt ca nu a acoperit sau semnalizat o groapa si un biciclist sau un sofer a intrat in ea

. . . Amuzanta declaratia lui Nemesis : '' Dau in judecata pe avocata mea , pe toti locatarii din bloc , pe judecator , grefier , .. si in general , pe… citeşte

1 7
Deceoare pe 02 Ianuarie 2024 15:30
Numele complet și corect al personajului principal este: Nestor/uneori Nae Mugurel Siseanu. NU este Sisescu, Sisanu, Sisenu și alte variante ale telefonului fără fir. Să fim atenți chiar la tribunal când este condamnat sau la prezentarea sa personală în lift în fața ziaristului Victor Mirea.
0 0
user-5ff2167be6a3b pe 03 Ianuarie 2021 21:11
violeta_dutu Filmul Toamna Bobocilor era cu Draga Olteanu Matei și Emil Hossu
0 0
violeta_dutu pe 24 Aprilie 2017 02:01
NEATENTIE MARE!!!!
Filmul difuzat este TOAMNA BOBOCILOR nicidecum SECRETUL LUI NEMESIS!!! Rusinos sa incurcati chiar capodoperele cinematografiei romanesti.Si cu asemenea actori ce nu vom mai avea in veci! Trist...
0 1
cezarteodosiu pe 28 Octombrie 2015 09:38
Distribuție incompletă. Vizitați site-ul https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Secretul_lui_Bachus#Distribu.C8.9Bie
0 1
saiaj pe 06 Septembrie 2015 14:58
Foarte foarte bun film
Foarte bun filmul, neaparat de vazut pentru orice cinefil mai ales pentru cei pasionati de productiile romanesti.

http://infrasunete.eu/secretul-lui-nemesis/

0 1
balta67verde pe 21 Octombrie 2016 12:29
Cu toate ca Saizescu are, ca de obicei, o distributie de 10 stele la dispozitie, cred ca e cel mai slab film sub regia lui. Ma refer la cele aparute pana-n 1989. Nu m-a impresionat. Dinica genial (ca de obicei).
0 3

Spune-ţi părerea despre Secretul lui Nemesis

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Secretul lui Nemesis
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells