Articole Rio

(2011)

Rio

Distribuția

ANNE HATHAWAY (Jewel) a fost propulsată la rangul de vedetă odată cu rolul din "The Devil Wears Prada", în care a jucat alături de Meryl Streep. În 2008, Hathaway și-a asigurat locul pe cea mai înaltă scară a actrițelor când a juat alături de Jonathan Demme în "Rachel Getting Married". Dintre alte merite ale sale, enumerăm: "Bride Wars", "Get Smart", biografia lui Jane Austen, "Becoming Jane", "Passengers", "Brokeback Mountain", "The Princess Diaries" și "The Princess Diaries 2: The Royal Engagement", "Havoc", "Ella Enchanted", o adaptare după romanul lui Charles Dicken, "Nicholas Nickelby" și "The Other Side of Heaven."

JESSE EISENBERG (Blu) și-a făcut debutul în film în 2002, în filmul independent "Rodger Dodger", pentru care a fost nominalizat la premiul Gotham.
Pentru interpretarea din "The Squid and the Whale", alături de Laura Linney și Jeff Daniels, a primit nominalizări la Indipendent Spirit și Boston Film Critics Association pentru Cel mai bun actor.
Eisenberg l-a jucat pe Mark Zuckerberg în filmul de la Sony "The Social Network" a regizorului Greg Mottola și cu Woody Harrelson în "Zombieland", regizat de Ruben Fleischer.

JEMAINE CLEMENT (Nigel), nativ din Noua Zeelandă, a fost implicat într-o gamă variată de proiecte pe scenă, la radio, televiziune și film.
Dintre meritele sale cinematografice, enumerăm: "Dinner for Schmucks", o voce în "Despicable Me", "Tongan Ninja" și "Eagle vs. Shark", ultimul fiind scris și regizat de partenerul lui Clements, Takia Cohen.

LESLIE MANN (Linda) a jucat recent în filmul lui Glenn Ficarra și John Requa, "I Love You Phillip Morris", alături de Jim Carrey și Ewan McGregor. În continuare urmează comedia "The Change-Up", cu Ryan Reynolds și Olivia Wilde.
În 2009, Mann a jucat în filmul lui Judd Apatow, "Funny People", alături de Adam Sandler, Seth Rogen; în filmul lui Burr Steers "17 Again", alături de Zac Efron și Matthew Perry; și în filmul de familie al lui Robert Rodriguez, "Shorts", alături de James Spader, Jon Cryer și William H. Macy.
Mann a mai jucat în aclamatul film "Knocked Up", cu Seth Rogen și Paul Rudd. Interpretarea ei i-a adus laude și o nominalizare pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar.
Mann mai e știută din "Drillbit Taylor", "The 40-Year-Old Virgin", "Big Daddy and The Cable Guy", "Stealing Harvard", "Orange County", "Timecode", "George of the Jungle" și "She’s the One. "

TRACY MORGAN (Luiz) a jucat în 2010 cu Bruce Willis în comedia regizorului Kevin Smith, "Cop Out". Anul trecut a jucat în comedia "Death at a Funeral." A urmat comedia romantică "Nailed" și urmează drama "The Son of No One", care a debutat la Festivalul de Film de la Sundance.
În 2009, Morgan și-a făcut debutul în animație, împrumutându-și vocea pentru producătorul Jerry Bruckheimer în "G-Force", în care Morgan joacă rolul lui Blaster.

will.i.am (Pedro) e cel mai bine cunoscut ca solist și producător al formației The Black Eyed Peas. În octombrie 2008, a făcut echipă cu compozitorul laureat cu Oscar, Hans Zimmer, pentru primul proiect de film, animația "Madagascar 2: Escape to Africa".
will a fost nominalizat la 3 premii Grammy, pentru Cântecul Anului ("American Boy"), cea mai bună interpretare urbană ("Be OK" de Chrisette Michele cu will.i.am), și producătorul anului, non-clasic. În 2009 a jucat în în primul film de lung metraj, "X-Men Origins: Wolverine."

RODRIGO SANTORO (Tulio) e unul dintre cei mai cunoscuți actori din Brazilia. A jucat recent în "I Love You Phillip Morris", cu Jim Carrey și Ewan McGregor.
Anul trecut a jucat în "Post Grad", în filmul lui Steven Soderbergh, "Che", și cel al regizorului Pablo Trapero, "Lion's Den". "Che" și "Lion’s Den" au primit numearoase nominalizări la Festivalul de Film de la Cannes.

GEORGE LOPEZ (Rafael) a jucat în "Henry Poole Is Here", "Swing Vote", "Balls of Fury", "Robert Rodriguez's The Adventures of Shark Boy and Lava Girl", "Fidel" de la HBO și în filmul de Crăciun, "Naughty or Nice."

JAMIE FOXX (Nico), laureat cu Oscar și Grammy, artist și comediant, e unul din artiștii de frunte de la Hollywood. Foxx va fi văzut în "Horrible Bosses", o comedie de Seth Gordon ce va fi lansată anul acesta.
Dând dovadă de versatilitate, Foxx a fost văzut recent în comedia "Due Date", debutul regizoral al lui Todd Phillips, continuarea filmului "The Hangover". Foxx a apărut în comedia romantică de succes a lui Garry Marshall, "Valentine’s Day"; alături de Julia Roberts, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Jennifer Garner, Jessica Biel, George Lopez și Patrick Dempsey.
În 2009, a jucat alături de Gerard Butler în thrillerul "Law Abiding Citizen." Alte merite cinematografice includ: "Ali" și "Miami Vice" de Michael Mann, "Jarhead" a lui Sam Mendes, drama "Stealth", "Bait", "Booty Call", "The Truth About Cats and Dogs" și "The Great White Hype."

Note de producție Realizatorii
jinglebells