Articole Rio

(2011)

Rio

Realizatorii

CARLOS SALDANHA (Regia) e una din forțele creatoare de la studiourile Blue Sky din 1993.
Saldanha a fost animatorul supervizor la Blue Sky pentru gândacii din "Joe’s Apartment" (1996). A regizat, de asemenea, animația "A Simple Wish" (1997) și "Fight Club" (1999).

Saldanha a făcut echipă cu Chris Wedge și au co-regizat primele animații Blue Sky, "Ice Age" (2002) și "Robots" (2005). "Ice Age" a fost nominalizat la Oscar în 2003. În 2002, Saldanha a regizat scurt-metrajul "Gone Nutty", de asemenea, nominalizat la Oscar în 2004. După succesul din "Ice Age", Saldanha a stat la cârma filmului "Ice Age: The Meltdown" (2006), al treilea film animat de la Twentieth Century Fox și Blue Sky Studios, care a fost cel mai profitabil film al anului din istoria Fox. A urmat "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs", cu un și mai mare succes, care a adus cele mai mari încasări pentru un film de animație, peste 887 de milioane de dolari în întreaga lume.

DON RHYMER (Scenariul) a scris recent "Big Mommas: Like Father, Like Son", și scenariul pentru "Big Momma’s House 2." Alte merite includ: "Carpool", "Big Momma’s House", "The Santa Clause 2", "Agent Cody Banks 2: Destination London" și adaptarea pentru marele ecran a filmului "The Honeymooners."

SAM HARPER (Scenariul) e scenaristul viitorului film de la Twentieth Century Fox, "This Means War", cu Reese Witherspoon, Chris Pine și Tom Hardy. Înainte, Harper a regizat comedia "Housebroken", a scris "Cheaper by the Dozen 2", a co-scris "Cheaper by the Dozen" și a scris scenariul filmului "Just Married."

THOMAS CARDONE (Director artistic) și-a început cariera în animație la Walt Disney Feature Animation în Burbank, California în 1990. A supervizat departamentul de pictură de fundal pentru "Hercules" și a fost co-director artistic la filmul "Emperor’s New Groove." Alte merite de la Disney includ: "The Rescuers Down Under", "Beauty and the Beast", "Aladdin", "The Nightmare Before Christmas", "Pocahontas" și "Chicken Little."

HARRY HITNER (Montajul), cu o experiență de peste 25 de ani, în filme de acțiune și de animație, își oferă talentul de povestitor și editor. Originar din Africa de Sud, a trăit și a muncit în Los Angeles, până s-a mutat la New York, la Blue Sky Studios, unde a montat "Ice Age: The Meltdown", urmat de blockbusterul "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs."

JOHN POWELL (Muzica) a compus muzica pentru o mare varietate de filme, inclusiv pentru animații de succes ca "Antz", "Chicken Run", "Robots", "Shrek", "Ice Age: The Meltdown" și "Happy Feet", pe lângă filme de acțiune ca "Mr. and Mrs. Smith", "The Italian Job", "The Bourne Identity" și "The Bourne Supremacy." Au urmat partiturile pentru "Drumline", "I Am Sam" și "Alfie".

Distribuția
jinglebells