Păreri Prometheus

(2012)

Prometheus

Ordonează după
vladimir84 pe 01 Septembrie 2013 21:44
Mi-a placut mult, desi l-as integra la categoria SF/actiune decat la horror.
pisicuta1 pe 28 August 2013 23:27
un film bun ,efecte speciale ,merita vazut de fanii filmelor SF.
AndreBlack pe 03 Ianuarie 2013 17:58
Nu prea m-a dat pe spate acest film . Doar efectele speciale mi-au placut in rest nu prea a fost cine stie ce ! Acuma astept sequel-ul !
alexcretu75 pe 30 Decembrie 2012 23:38
Ridley Scott vrea un nou succes
Doua chestii o sa ma faca sa ma uit la film :
1. Faptul ca vrea sa fie un horror cu extraterestri
2. Este in regia lui Ridley Scott, tatal Aliens :D:)

edyybyedyy pe 27 Noiembrie 2012 05:18
"Prometheus"
Nu a fost prea grozav filmu ... dar efectele sunt marfa' :)
tony_mondyalu pe 20 Octombrie 2012 02:53
un film care la inceput nu imi spunea foarte multe, insa pana la urma a reusit sa ma convinga...e destul de bun si foarte interesant, nu e cine stie ce de groaza, las cataloga mai mult suspans, sf, merita vazut
Mihai2508 pe 24 Septembrie 2012 23:15
Se putea mai bine !
Este un film SF cu efecte speciale de o calitate foarte buna, iar peisajele sunt superbe, ideea productiei este una interesanta, "originile umanitatii", insa mai are mult pana ajunge la a fi o capodopera.
Daca nu privesti filmul ca fiind un sequel sau prequel pentru seria "Alien", ci ca un film de sine statator, valoarea acestuia creste, fiindca nu se leaga foarte mult de aceasta serie.
Este un film care incepe linistit, complicandu-se povestea spre final, insa nu intr-un mod memorabil, filmul insa poate fi imbunatatit, iar lucrul cel mai important care lipseste este o coloana sonora foarte buna.
Per total este un SF destul de bun.

deco20 pe 22 Septembrie 2012 11:13
...
Nici nu stiu ce sa zic despre el,il vad ca o introducere in adevarata actiune,in filmul propriu-zis.Multe chestii mi s-au parut de neinteles(Ex: dupa ce isi despica abdomenul,in 15-20 de min alearga de colo-colo),parca era loc de mai bine.
catasmile17 pe 22 Septembrie 2012 00:54
Un film bunicel. Seamana destul de mult cu Alien ... :)
ionut69 pe 19 Septembrie 2012 23:49
Frumos dar se putea mai mult
Sincer ma asteptam la mai mult. Am fost foarte nerabdator sa vad filmul, stiam ca este foarte bine cotat, poate am avut asteptari prea mari. Este ok la inceput dar spre final pare ca actiunea se petrece prea repede si filmul iti da impresia de prea scurt. Nu are elementul acela de UAU, care il asteptam. Dar merita vazut, este un film bun, mai ales pentru fanii SF/HORROR. Vizionare placuta. Acum astept Batman.
cl1v3 pe 18 Septembrie 2012 22:47
interesant.......
povestea asta nu e intamplatoare , alienul de la sfarsit , jurnalul de bord lasat de fapt din cauza jurnalului de bord nava mama din primul alien a deviat de la traseu si a ajuns pe planeta aceea, daca va aduceti aminte ce au concluzionat: ca era un avertisment nu un S.O.S va dati seama de fapt ce e cu aceasta poveste , asteptam un squel sa vedem ce au mai facut in cautarea creatorilor :) , ar trebui sa fie captivant :)
claudiu-daniel-lugoj pe 18 Septembrie 2012 21:15
claudiu-daniel-lugoj
Filmul mi sa parut destul de bun,poate ca povestea nu a fost tocmai inspirata dar sa nu uitam ca este primul film din noua serie ce va sa vina si cu siguranta alta va fi povestea celui deal doilea film.Cu siguranta ca acest fil nu se va opri aici si va continua.Ma intrebam in timpul filmului cum acest film este un fel de continuare sau mai bine spus este( primul din seria alien)cind nu reflecta absolut nimic din alien-ul cel vechi,dar finalul ma ajutat sa inteleg ca totusi are o legatura,doar ca mi se pare ca trebuie sa astepti mult prea mult sa vezi ca se leaga cu seria veche din alien.Una peste alta filmul este bun,nu rupe gura tirgului dar are timp sa o faca cu partile care vor urma.Eu unul sunt un iubitor al filmelor SF. si il recomand acest film cu niste efecte speciale pe masura.
deadlord pe 17 Septembrie 2012 21:27
Este un film ok. Foarte interesant si captivant. Scenariul este bun, chiar daca are niste lipsuri, regia este foarte buna, iar actori incredibili de buni. Michael Fassbender isi joca bine rolul la fel ca si ceilalti actori. Filmul iti ridica niste semne de intrebare, dar nu iti raspune la toate si asta nu prea mi-a placut. Cu toate astea filmul este de nota 7.
kenya pe 16 Septembrie 2012 15:04
Ideea filmului este foarte buna si generoasa in ceea ce priveste brodarea de filme pe marginea ei,poate din cauza asta a si avut atatea scapari de logica,poate anumite situatii,actiuni,personaje,se vor explica in continuarile filmului.....In mare mi-a placut,si nu doar vizual,a avut cateva inspiratii din filme SF celebre deja,a nuantat spre sfarsit legatura cu Alien(si nu a facut-o chiar rau),a avut suficienta coloana sonora,actorii si-au facut deplin treaba.....Dar toate acestea la un nivel mediu,nu a avut nimic extraordinar,nu m-a atins la nivel emotional,nu a fost ceea ce asteptam,dar nici nu m-a dezamagit profund.Un SF bun,legat,cu substanta si,ceea ce este foarte important creat in jurul unor intrebari extraordinar de provocatoare.Astept continuarile-sigur vor fi.
haderach pe 15 Septembrie 2012 12:30
Privind retrospectiv primul Alien, mi-aduc aminte cat de mult m-a impresionat atmosfera de la inceputul filmului, cu acea constructie ciudata, solitara, ancestrala, o ramasita a unei vechi civilizatii, misterios apusa. M-am simtit transportat in acea lume indepartata, misterioasa, fatala.... Bineinteles, vizionand apoi restul filmului, am devenit profund interesat si curios de originea si evolutia creatorilor acelei constructii spatiale, de interferenta brutala a vietii lor cu cea a "mancatorilor de capete", mi-am pus intrebarea care dintre cele doua specii era mai veche si mai adaptata. Se pare ca supravietuitori sunt insectoizii, nu umanoizii. Insectele reprezinta specia cu adevarat adaptata oricaror conditii. Sa speram ca nu vom intalni vreodata insecte evoluate si mutante :)
psycho_t1x pe 14 Septembrie 2012 02:52
Dezamagire
Mai pe intelesul tuturor, un film lipsit de introducere, cuprins si incheiere, cu prea multe loose ends. Un scenariu de tot rasul. Pacat de efecte si regie (cat de cat).
radu3455 pe 13 Septembrie 2012 10:13
a fost un film bun mie chiar mi-a placut insa cred ca se putea si mai bine
Ancient pe 12 Septembrie 2012 22:42
In ultima vreme Ridley Scott pare cam lipsit de inspiratie ( daca ma gandsc la Prometheus sau la Robin Hood). Am asteptat cu sufletul la gura filmul asta, in special pentru Michael Fassbender care oricum a fost singurul care nu a dezamagit. Am vazut multe personaje care nu isi au rostul ( ca de exemplu personajul interpretat de Charlize Theron - nu am inteles ce treaba avea cu filmul asta), logica cam scartaie...In rest, ce-i adevarat, 2 ore de efecte speciale foarte reusite. Macar pentru asta merita sa vezi filmul
rayker pe 12 Septembrie 2012 16:16
bun
un film care merita vazut chiar daca mai are niste scapari ici colo. oare va continua de unde a ramas acuma daca va fi un alt film
mtraianc pe 11 Septembrie 2012 10:07
bun
un film ce merita vazut , interesant , efecte reusite, si un subiect ceva mai deosebit fata de alte filme
shooter pe 10 Septembrie 2012 19:59
bai mie mi-a placut....ideea nu e foarte originala,sec pe alocuri,dar per ansamblu e bun.mai departe cred ca este doar o chestiune de gusturi
Srdjan pe 10 Septembrie 2012 16:08
Am reusit si eu sa vad filmul, in sfarsit. Un prequel Alien din ce mi-am dat seama, destul de binisor pus pe ecran, insa Scott a lasat multe de dorit cu acest film
alfonso1 pe 27 August 2012 21:36
Impresionant
Este f.greu ce a facut regizorul,iar viziunea lui este si mai greu de inteles ...ptr. unii. A incercat f. subtil sa ocoleasca trecutul (Alien),dand sperante pentru seria ce sper sa urmeze. Este imensa creatia regizorului,munca depusa este fantastica,iar eu ca un fan SF,m-am bucurat de fiecare imagine din film si am tremurat de incantarea de a vedea ceea ce doar imi inchipuiam,adica, in acest film mie cel putin mi s-au relevat multe, pe care seria Alien doar le-a dat dea "gata",fara sa-mi explice de unde vin creaturile ,ce vor,ce sunt ele si a cui creatie sunt ,etc. Ca si fan SF sunt mai mult decat incantat , in acest film regizorul a dat imagine,viata,logica, zecilor de carti SF citite.
In general este F.F.F. greu sa faci un film SF. BUN. Acesta este unul dintre cele mai bune.

Stefanzy pe 26 August 2012 14:40
Efecte + Idei
Ideile sunt cam 30-40% luate dupa Alien.In schimb efectele sunt bune.
kitty_bell2008 pe 30 Iulie 2012 03:52
Filmul este in esenta bun cu o actiune controversata despre originile extraterestre ale omenirii dar sfarsitul tragic in care creatorii se hotarasc sa isi ia inapoi darul il declaseaza precum si imaginile cam goale lipsite de imaginatie de pe un teren al unei planete pustii .
NicolasNicky pe 27 Iulie 2012 16:14
Foarte bun
Acest film este unul foarte bun mai ales datorita efectelor 3D.Merita vazut in cinema!
Soundtrack pe 26 Iulie 2012 20:43
Cine a conceput filmul a avut idei foarte interesante.Filmul lasa de dorit daca este vazut acasa,insa efectele 3D si coloana sonora lasa o impresie foarte buna despre film in sala de cinema.Sunt curios cum va fi partea a 2-a avand in vedere cum s-a terminat filmul.
herleaflorin pe 20 Iulie 2012 01:50
Se putea si mai bine
filmul la inceputul filmului are mult suspans dar treptat isi pierde din suspans devine destul de plictisitor are efecte speciale bune peisaje grozave dar aveam asteptarii mari de la filmul asta sunt un pic dezamagit pacat sper sa faca o continuare mai reusita nota 8
GAlexa pe 14 Aprilie 2012 13:26
E buna Ridley Scott, ce mai ..
Deasemeni trailerul este exceptionabil, ramane totusi de vazut daca v-a bate filmul lui Nolan care este preferatul meu din acest an.

1 10
daron75soad pe 25 iunie 2012 20:13
Vai pl ta..."exceptionabil"? "v-a bate"? du-te vere la scoala si la filme uita-te numai in weekend.
FlorinMovieFreak pe 19 Iunie 2012 06:18
Slab
Sunt profund dezamagit, mai ales pentru fani, va fi considerat un esec total.
1 5
Qube86 pe 15 Decembrie 2011 13:31
Seria ''Alien'', este una dintre preferatele mele...Eu, ma rog la D-zeu sa nu faca o treaba de rahat si sa nu-mi strice una dintre seriile preferate cu urmarea asta...La ''The Thing'', au reusit sa distruga povestea...Sper ca acest lucru sa nu se intample si aici...
1 5
mpredator pe 23 decembrie 2011 13:25
Am vazut ambele the Thing si mie mi se pare foarte bun cel din 2011,e chiar bine ca lau facut ,am asteptat muuult timp pentru o continuare dar mai mult pentru un prequel sa aflu ce era defapt faza cu alienul acela,ma rog fiecare cu parerea lui.
vineri12 pe 14 iunie 2012 13:16
@ Qube86 - din pacate temerile tale s-au confirmat. RIP
rrs85 pe 29 Septembrie 2012 22:05
Mediocru, nimic mai mult.. .
vicxyz pe 29 Septembrie 2012 03:31
Vrajit de trailler
Daca ati vazut traillerul e suficient. Cam toata actiunea e acolo si mult mai bine conceput decat filmul. Filmul incepe spectaculos si se termina penibil.
Apoi, ma asteptam sa sa aiba chiar legatura directa cu Alien I, adica nava descoperita de echipajul Nostromo sa fie aceeasi cu cea prabusita. Teapa!...Dezamagire crunta, chiar daca l-am vazut la IMAX, la sfarsit ma intrebam pentru ce am dat banii...:(

Pantaleon pe 15 Septembrie 2012 22:56
O noua dezamagire
Acest film, atat de mult asteptat de multi, printre care ma numar si eu, confirma inca o data ceea ce am inteles in urma cu doar cativa ani, si anume ca Hollywoodul e in mare criza de idei si ca filmele bune sunt din ce in ce mai rare. Sincer, nu ma asteptam la minuni, dar nici la o asemenea bazaconie, creata clar cu un singur scop: sa faca bani. Poate doar Avatar ( fanii filmului o sa ma huiduie) mi s-a parut la fel de aberant, dar macar acolo e o logica, chiar daca te uiti la desene animate pentru naivi. Principalul punct care face din acest film nu numai unul prost, dar si teribil de enervant este acela ca te astepti din moment in moment sa auzi ceva clar, o idee, o concluzie care sa te arunce din scaun, in schimb ai parte doar de ambiguitati ( Kafka ar fi devenit instantaneu fan ), nu stii cine a creat pe cine, cine sunt monstrii care ataca si de ce ataca, faza de deschidere e… citeşte
alfonso1 pe 22 ianuarie 2019 01:14
Uite cate pareri la acest film. Cate din filme se lauda cu asta. De ce naste dorinta de a exprima ceea ce simti? Uite de aia e un film bun. Gasesti BUBE e clar,cine e perfect? Dar cand bulversezi dincolo de Bube ,inseamna ca acolo este ceva,iar acel ceva acest film il are, altfel nu ar naste polemici si pareri
lavinea pe 16 Iunie 2012 23:31
am asteptat filmul asta cu sufletul la gura..am fost nitel cam dezamagita..adica ma asteptam la altceva..si din cauza trailerului care parerea mea e mult mai interesant decat filmul in sine..pentru cei fani aliens da, cred ca va fi un film ft bun..pentru cei care asteapta altceva de la el..va fi usor dezamagitor..
razsax pe 08 Iunie 2012 00:02
Un alt inceput
Calatoriile spatiale la viteze subluminice cu prezervarea echipajului prin staza criogenica dau tot felul de schizme ca pretext pentru variatiunii pe aceeiasi tema. Dupa toti aliensi si predatorii, acum au pus in scena, foarte bine si frumos dealtfel, o alta poveste la care aceiasi "fraieri" sa se poata uita si visa, urat sau frumos. Mitul creatorului devorat de propriul vis nu e nou. Acelasi regizor a pus pe pelicula " Blade Runner" (cred ca e obsedat de ingineria genetica), o capodopera a genului dealtfel. Mai putin agresiv, insa mult mai putin sugestiv. Acolo coloana sonora a fost semnata de Vangelis... (poezie frate!!!), aici a avut o tentativa de..coloana sonora(fata de alte filme, macar tema muzicala e usor de tinut minte). Putem astepta o continuare in acelasi registru comercial, fara sclipiri actoricesti, chiar, inexpresiv, daca mi se permite din acest punct de vedere, dar, un… citeşte
Tyson_Kyd pe 04 Iunie 2012 09:36
Super filmul, abia astept sa il vad vinerea asta . Il astept de ceva timp si cred ca o sa fie unu din cele mai bune filme SF de anu asta, avand in vedere regizorul Ridley Scott care este farte bun .
pitzu1979 pe 03 Iunie 2012 13:02
fantastic
super film ?tare vreau sa vad filmu?dar merit e un actor bun?
ReMes pe 11 iunie 2012 15:37
=))))))))))))))) ce-am mai ras de review-ul tau
Auras03 pe 30 Septembrie 2012 13:47
Slab, la inceput pare promitator, dar pare si atat.
1 3
balika pe 29 Septembrie 2012 16:39
Nu e rau, dar nici bun
Filmul e undeva pe la mijloc. Are in egala masura plusuri cat si minusuri. Avand in vedere asteptarile si tam-tam - ul din jurul lui, ma asteptam la ceva mult mai spectaculos. N-a fost sa fie. Mie mi-a lasat impresia ca e prima parte din seria Alien. Cine l-a vazut stie despre ce vorbesc (la sfarsit). N-am aflat mai nimic de la acei creatori, nici despre ei. Atat stim doar ca, provenim din ADN-ul lor. Multe elemente (mai ales vizuale) duc spre seria Alien (capul de robot taiat, monstrul de la sfarsit etc.), dar daca asta vroia sa fie un omagiu, a esuat cu brio. I-am dat 6 puncte pentru efecte, in rest, am ramas cu gust amar dupa vizionarea lui. Cred ca Hollywood e in pana de idei.
cristianionita_13 pe 14 Septembrie 2012 14:10
slab
Am asteptat cu destula nerabdare sa vad acest film, insa dupa ce l-am vazut, am ramas cu un gust destul de amar. In afara catorva efecte speciale interesante, povestea e destul de simplista si destul de putin credibila. Multe scene cu final foarte previzibil care ar fi putut fi realizate mult mai bine din punct de vedere al suspansului. Asemanare destul de izbitoare cu Alien, insa nici nu se compara, de departe Alien a fost mai bun, chiar un punct de referinta al genului. A fost mai bun chiar si Alien 4, cel mai slab din serie, dupa parerea mea. De altfel, chiar face legatura cu Alien la sfarsit, dar e destul de hilar, cum spuneam, scenele nefiind credibile, chiar si pentru un SF. Nu mai are rost sa discut in detaliu scenele, insa e de vazut doar ca sa il bifezi in palmares, nu de altceva, mult sub asteptarile mele.
octavya pe 07 Iulie 2012 13:22
So and so
Sa zicem ca mi-a placut "Prometheus". Mi-a placut ideea de baza, mi-a placut David, mi-a placut finalul, mi-a placut "arhitectura" interioara a navelor. In rest....slabut. Efecte speciale...nu prea. Coloana sonora...nu prea. Poveste bine inchegata si fara trasaturi de par...iarasi nu prea. Dar, per total a fost ok.
La nivel personal, vizionarea lui "Prometheus" a marcat o premiera: imi va ramane mereu in minte ca primul film pe care l-am vazut singura in sala :P. SI da, asta chiar mi-a placut! :)
Concluziune? Daca va place SF-ul, daca va macina intrebari existentiale, daca v-a placut "Alien", go for it!
Vizionare placuta!
P.S.: Comentariile mele nu se doresc a fi recenzii, ci sunt simple pareri personale.

edy_nicolaie2011 pe 18 Iunie 2012 04:47
Nu stiu de cealtii zic ca nu e bun fiinca mie mi-a placut este printre sf-urile de succes , e un horor doar nu vreti sa cante tot timpul muzica !subiectul e surprinzator si te tine cu sufletul la gura .
andrrei15 pe 18 Iunie 2012 01:38

Regie: Ridley Scott
An: 2012

Actori: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron
Genul: SF, actiune, horror

Cand am vazut continuarile la Alien, mereu ma intrebam de ce noii regizori/scenaristi nu se intorc la nava extraterestra din primul film sa exploreze originea uriasului mort care apare scurt pe planetele xenomorfilor. Aparent Ridley Scott, care a regizat si co-conceput primul film si-a pus exact aceeasi intrebare, si cand a vazut ca nimeni nu vrea sa foloseasca posibilitatile oferite de acel bizar ... citeşte

Thoughts about nothing… pe 09 Iunie 2012 17:37
Cine e Prometheus?
Iata un film care m-a lasat fara cuvinte. La propriu. Si nu imi aduc aminte sa mi se fi intamplat ceva de acest gen… un film ori imi place si scriu, ori nu imi place si scriu. Prometheus insa mi s-a parut plat. Da, am avut asteptari mari de la el. Cateva motive: Ridley Scott, Charlize [...] citeşte
gabriel1978 pe 30 Mai 2012 22:01
Sper sa ruleze si in cinematografele din Iasi in luna iunie.
Giulianodirt666 pe 27 Februarie 2021 19:06
Cui nu ii place sa suga pwla! Muie Cosmin 742000............. Retardatul de serviciu.
morfil pe 28 decembrie 2024 01:28
Respect. :) Chiar e pentru fanii hardcore ai seriei Alien.
Domolul pe 03 Octombrie 2014 07:27
Un singur moment bun
Si cel mai original este cel cu operatia. Tot filmul al trebui tăiat si să rămână doar această scenă. Este foarte adevărat însă că am văzut filmul 2D, acasă, rezoluție proastă si influențat de părerea unora care l-au considerat o mare prostie. Unde este tensiunea aceea din Alien? Cred ca a fost asa o grabă care a stricat totul.
mihnea_aspru95 pe 24 ianuarie 2017 02:08
Da. Si Ridley mai avea putin si o scotea (din pricina ca era singura secventa care merita rating-ul R si multi de la Fox voiau unul de copii, PG scumbags 13 :). Pe de-a-ntregul d.p.m.d.v. a fost doar un film bunicel. Eu tot sper ca sequel-ul, Alien: Covenant sa aiba acel "frightening effect" din Alien si Aliens. Salve !
Utube pe 03 Noiembrie 2013 10:34
Genul filmului: sci-fi, dramă, aventură și câteva accente de horror;

Ideea filmului: foarte incitantă dar greșit realizată, dorește să integreze filmul în seria ”Alien”;

”Povestea” din film: dorește să răspundă la întrebarea: ”Cine suntem și de unde venim ca specie?”

Scenariu: foarte slab cu foarte multe erori, greșeli flagrante și lipsă de logică sau continuitate, personaje slab conturate sau greșit realizate;

Realizare efecte speciale: nota 9 din 10;

Interpretarea actorilor ”răi”: 8 din 10;

Interpretarea actorilor ”buni”: 8 din 10;

Coloana sonoră: 5 din 10, cu câteva teme muzicale care se repetă acest fapt devenid deranjant;

Finalul: eroic, lăsând loc de continuare;

Film care conține foarte multe erori de realizare, erori… citeşte

Go 1 2 3 4

jinglebells