Predestination

(2014)

Luptând cu destinul

Poster Predestination Postere Predestination

Sinopsis Predestination

Predestination HD

Predestionation este povestea vieții unui Agent Temporal trimis într-o serie complicată de călătorii în timp, a căror menire este să continue activitatea sa de apărător al legii în eternitate. Acum, la ultima misiune, agentul trebuie să urmărească pe delincventul care i-a scăpat mereu de-a lungul călătoriilor în timp.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • Időhurok

Produs de

Screen Australia

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Stage 6 Films

Țara

Australia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cata_rator pe 23 Noiembrie 2014 08:19
Bun dar ilogic
M-am bucurat ca, iata, am putut vedea un film SF de calitate si nu doar niste efecte facute pe calculator, cum se intampla in ultimii ani. Chiar am fost uimit ca in anul de gratie 2014 cineva isi asuma un act de curaj si se incumeta sa produca un film SF fara a apela la astfel de efecte.
Filmul e bine realizat si intriga e foarte bine dozata, ea evoluand lent pana la momentul de paroxism de la finalul filmului.
Din pacate scenariul are o mare problema de logica care are ca efect chiar anularea lui: ea, eroina principala, nu poate exista atat timp cat nu are o origine. Nu pot formula altfel si nici nu pot dezvolta ideea pentru a nu fi acuzat de spoilere, dar oricine are un pic de rationament o sa-si dea seama de ceea ce incerc sa spun dupa ce va viziona filmul.

30 11
sergiu_osan pe 23 noiembrie 2014 18:17
Parerea mea este ca circularitatea asta a scenariului nu il face prost. Intr-adevar, coeficientul de realism tinde spre 0, dar mi se pare un mod chiar foarte elegant de a termina filmul, avand in vedere ca este un SF bazat pe circularitatea intamplarilor si cauzalitatea care precede efectul. Mie personal, filmul mi se pare o foarte buna alternativa a paradoxului bunicului.
shizuka pe 2 februarie 2020 18:39
Este propria ei fiică, dar căreia îi este și mama și tată, cărora le-a fost mamă și tată... Și uite-așa, la nesfârșit, ca șarpele care își înghite coada devenind un cerc vicios, din care, dacă îl răsucești doar o dată, obții semnul infinitului... sau banda lui Moebius. Un film deștept, care ne mai pune mintea un pic în mișcare!
kenya pe 08 Decembrie 2014 21:12
Excelent.Un film greu si la propriu si la figurat.Pare fara noima,dar,pe masura ce se"coace"devine tot mai clar.Se desfiinteaza cam toate barierele,gasesc o solutie pentru autoproducere,pastrand clasicul sex,personajele se desfac si se reduc precum lamelele unui evantai,Nu trebuie cautata logica in ideea filmului.Parerea mea este ca s-a figurat o ipoteza plauzibila despre creatie.Pentru prima oara realizez ca nu este neaparat nevoie de o origine...candva,prin cutele timpului poate apare un nod.Este greu de constientizat chestia asta,dar daca deschizi larg mintea,este posibil ca suflul acestei idei sa-ti de o senzatie...
12 3
Beastmaster pe 24 Noiembrie 2014 05:06
Un film bun, merita vazut
mai ales ca este mai "clasic" din punctul de vedere al efectelor, n-au bagat zeci de milioane in CGI. Ideea cercului - sarpele care isi musca coada la nesfarsit este veche dar zugravirea ei in filme se va mai face inca multa vreme de acum incolo. Este greu de explicat daca inchizi acel cerc de unde apare sarpele . Care este originea lui , punctul de imersiune in Universul real. Nu poti crea o bucla nesfirsita din nimic. (cum ar fi de pilda Universul nostru, dintr-un punt infim, mai mic decit un atom, prin Big-Bang) , de data asta nu mai ai nici acel punct... M-a enervat un singur lucru , au folosit tot felul de trucuri ieftine ca sa ascunda faptul ca el este cu un cap mai inalt decit ea, ca de pilda ingenuncherea rapida dupa fiecare "salt", urcatul fetei pe o caramida cind statea linga el, filmarile de jos in sus etc...Era mult mai simplu sa selecteze doi actori egali (aproximativ) la… citeşte
11 7
xerses pe 30 Noiembrie 2014 17:17
Foarte tare filmul; de fapt, un scenariu care reuseste sa te ameteasca "la propriu".
9 4
White.Lily pe 30 Noiembrie 2014 12:50
Obligatoriu de vazut - Filmul bucla
Un sci-fi/psihologic/mind-fuck extrem de reusit. Iubesc genul acesta de filme, care dupa ce termini de vizionat, ramai cu o multime de intrebari.
Ce nu mi-a placut in schimb a fost ca s-a terminat prea repede. Desi, finalul a fost unul destul de explicit, si pe loc pare ca totul este clar, dupa ce se termina si incepi sa-l diseci, constati ca oricum a-i luao, nu te duce nicaieri. Tocmai din acest punct de vedere Predestination mi se pare si mai reusit.
Felicitari scenaristului si de asemenea si regizorilor!

8 3
popescu_liviu pe 24 Noiembrie 2014 22:38
nota 10
mi-a dat bataie ce cap sa inteleg . un sf bine realizat
7 4
ButnaruDanut pe 11 Februarie 2015 18:24
Il recomand celor pasionati de acest gen .
Predestination este un film psihologic / SF care ma fascinat care la inceput nu iti da nici cea mai mica ideie de ce se intampla in acel film , dar, in timp filmul pride forma si incepe sa se contureze . Finalul este unul imprevizibil , ca tot filmul de altfel , un final care te socheaza pe moment , final care te pune pe ganduri si te face sa-ti pui intrebari la care nu le gasesti raspunusul. Il recomand celor pasionati de acest gen .
5 0
ice_eyes pe 26 Noiembrie 2014 03:03
bun filmul. iti sta mintea-n loc... de apreciat ca nu au aberat prea mult pe langa subiectul "calatoria in timp"
5 4
Dunhilllllll pe 28 noiembrie 2014 15:30
mai mai.. ne intalnim dinou! :))) in materie de filme suntem directi ca o sageata..!! hai.. sa ai un inceput de week minunat! bye bye
CatalinPHD pe 20 decembrie 2014 00:31
Romanticule! :))
firefox3 pe 26 Noiembrie 2014 23:08
Foarte bun
Foarte bun filmul, recomand cu incredere. Ramane o intrebare, dupa cum scrie si in primul comentariu... cum a aparut ea?
5 5
Iulix_73 pe 29 noiembrie 2014 14:58
Precum pasarea phoenix ... din propria-i cenuşă !
Aeryn_Sun pe 4 iunie 2015 22:30
Conform mitologiei chineze, Oul. :))
Nyghty pe 23 Decembrie 2014 14:54
2014 este un an care a adus multe surprize plăcute din punct de vedere al filmelor apărute. Interstellar, The One I Love, Predestination, The Judge sunt doar câteva dintre peliculele care m-au încântat în acest an.

"Predestination" reuşeşte să îmbine SF-ul cu Thriller-ul excelent, iar ideea sa aduce minţilor deschise destule întrebări ulterioare. Nu este un film greoi pentru cei care sunt familiarizaţi cu thrillerele care se apropie de ideea de "mindfuck", dar este de apreciat că încă se mai produc şi filme nu tocmai comerciale.

Din film nu lipsesc twisturile, iar previzibilitatea sa ţine strict de numărul de thrillere pe care cel care îl urmăreşte a văzut. Îl recomand alături de celelalte trei titluri amintite anterior.

4 0
alex_khiri pe 29 Noiembrie 2014 08:44
best of the best
Filmul este best of the best. Imi pare rau ca nu toti au inteles ideea filmului,da are anumite lucruri care par lipsite de sens dar acelea sunt paradoxuri si nu au legatura cu esenta filmului.
Asa ca bucurati-va de film, este un sf pur si merita vazut.

4 3
makomomo pe 18 Decembrie 2014 00:00
bun si edificator - mic spoiler!
Filmul este bun, surprinzator,halucinant insa incet incet devine previzibil spre final.Oricum, ultimele 5 secunde ale filmului explica clar tot.Sunt cateva mici scapari,greseli dar...acceptabile, este un SF totusi, ceva utopic.
Se vrea a se arata si demonstra sa nu incercam niciodata sa schimbam trecutul sau sa influentam viitorul, sa lasam totul asa cum este, asa cum suntem noi pt ca nu avem nicio sansa...bun film, ciudat dar bun

3 0
dido pe 23 Noiembrie 2014 17:41
,,Un sarpe care isi musca coada la nesfarsit..."
Este o replica din film si un indiciu despre subiectul sau.A fost o surpriza placuta,mai ales ca nu auzisem nimic despre filmul asta pana acum si cred ca este printre cele mai bune de anul acesta!.Foarte reusit filmul,mai ales ca un asemenea subiect este destul de spinos,actiunea se deruleaza incitant iar surprizele nu lipsesc.Ethan Hawke joaca bine dar pe mine m-a atras mai mult personajul Jane/John.De la mine o binemeritata nota 9
3 1
ionutzoo7 pe 08 Decembrie 2015 00:37
Nu stiu ce sa spun despre filmul asta...pe de-o parte mi-a placut foarte mult,pe de alta parte il gasesc ilogic si tot incerc sa gasesc bresa.Oricum,filmul e de vazut si de rumegat dupa!
2 0
rotaruiulian07 pe 06 Ianuarie 2015 15:13
De ce "el" face dragostea cu ea insasi??? Stia ce i se va intampla in viitor din cauza lui. Se complace sau vrea sa fie singurul care ii da ei o speranta(adica singura persoana care se uita la ea)
2 0

Spune-ţi părerea despre Predestination

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Predestination
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells