Neskolko dney iz zhizni I.I. Oblomova

(1980)

Câteva zile din viața lui Oblomov

Poster Neskolko dney iz zhizni I.I. Oblomova Postere Neskolko dney iz zhizni I.I. Oblomova

Sinopsis Neskolko dney iz zhizni I.I. Oblomova

Mai mult
St. Petersburg, jumatatea secolului XIX. Oblamov, un barbat intre doua varste, locuieste intr-un apartament intunecat impreuna cu servitorul sau Zakhar. Doarme aproape toata ziua si se gandeste neincetat la vremea copilariei sale si la casa parinteasca. La un moment dat, prietenul sau din copilarie, Stoltz, acum un energic si de succes om de afaceri, incearca sa il introduca in cercul sau de cunostinte. Asa ajunge Oblamov sa o cunoasca pe Olga, femeia culta si educata care ii va schimba definitiv viata.

Atunci cand Stoltz…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6

Caseta tehnică

AKA

  • A Few Days in the Life of I.I. Oblomov

Produs de

Mosfilm

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Filmmarket

Țara

Rusia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mihaelatb pe 02 Octombrie 2010 02:13
Ca si in Fata fara zestre, ca si in Unchiul Vania, Ca si in Piesa netreminata... si in Oblomov este vorba de nemiscarea lucrurilor, de inutilitatea miscarii.Nu se schimba nimic, oricat te-ai stradui. Si atunci de ce?
Cine a citit Cehov, Dostoievski sau Goncearov, stie exact despre ce este vorba.O adaptarea minunata s-a facut si la Bulandra cu Mihai Constantin in rolul lui Oblomov.Nu intamplator, tatal, George Constantin, jucase ani inainte in Livada cu Visini

9 6
cezarika21 pe 31 Martie 2013 19:48
Senzaţia de inutilitate a vieţii
Inspirat din romanul „Oblomov” al lui Ivan Goncearov, filmul "Câteva zile din viaţa lui Oblomov" este o poveste despre un nobil rus care simte inutilitatea şi lipsa de rost a vieţii sale şi decide să se apere, refugiindu-se în somn şi lenevie. Scurta ieşire a lui din această stare este întreruptă brutal atunci când îşi dă seama că nu poate fi bărbatul visat de fata pe care o iubeşte.

Filmul se concentrează pe lumea interioară a lui Oblomov, redându-i imobilitatea, sentimentul inutilităţii vieţii şi refuzul de a accepta realitatea socială. Personajul se refugiază în somnolenţă din care nu se trezeşte decât pentru a mânca. "Câteva zile din viaţa lui Oblomov" se remarcă prin interpretarea magistrală a lui Oleg Tabakov în rolul nobilului rus Ilia Ilici Oblomov, prin interpretările excelente ale rolurilor secundare, prin imaginile de o… citeşte

8 5
lili22 pe 31 Martie 2013 13:26
un film splendid, extraordinar
Ecranizare a romanului scris de Goncearov , filmul este o poveste despre letargia din care un nobil rus nu poate iesi, o boala a sufletului rusesc fara leac.Nimic nu il scoate din pat pe Oblomov, nici macar iubirea.Intoarce in final spatele tuturor numai sa se poata cufunda in somn, in inactivitate.Magistrala interpretare a rolului principal, dar in rolurile secundare, excelent jucate intilnim actorii preferati ai lui Mihalkov.
Acest film este o capodopera.

5 4
stalex pe 31 Martie 2013 18:56
Foarte interesant. Spre deosebire de viziunea clasica, a unui Oblomov bolnav de lene (a se vedea si montarea lui Tocilescu de la Bulandra), Mihalkov ne pune mai degraba in fata unui depresiv, a unui neadaptat. Oleg Tabakov interpreteaza magistral, la fel si Elena Solovei.
3 1
Iulidesprefilme pe 31 Martie 2013 19:48
Aş spune că un film (ca acesta) de Mihalkov este ca o poezie a naturii, a iubirii, a copilăriei, a vieţii...
2 4
pisicuta1 pe 22 Aprilie 2017 20:21
o capodopera care merita vazuta ,ca mai toate filmele rusesti vechi!
0 1
borisvultur pe 17 Septembrie 2017 12:34
Siesta
Una din secvențele preferate: siesta din vremea copilăriei lui Oblomov, adică lungi camere cu persoane doborâte de somn, ca o prefigurare a preferinței pentru somn ...Poate că m-a deranjat vocea din off, ca o constantă a unirii firelor epice.
0 4

Spune-ţi părerea despre Neskolko dney iz zhizni I.I. Oblomova

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells