Născuți la comandă - Decrețeii

(2005)

Născuți la comandă - Decrețeii

Poster Născuți la comandă - Decrețeii Poster Născuți la comandă - Decrețeii
 • Regia

  Florin Iepan
 • Gen film

  4 voturi

 • Durata

  68 minute

Sinopsis Născuți la comandă - Decrețeii

Mai mult
"La viata mea am vizitat foarte multe tari, dar nici una nu este asa de memorabila cum este Romania".
1966 Richard Nixon, presedintele SUA (fragment din filmul documentar Nascuti la comanda. Decreteii).

Inceputul a fost din dragoste, apoi peste noapte a venit decretul lui Ceausescu din 1966 care a interzis avorturile. Asa s-au nascut peste doua milioane de romani. Ei sunt Oamenii Noi ai Epocii de Aur dar in particular li se spunea copii decretului sau mai simplu decretei.

Majoritatea au acum…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.2

Caseta tehnică

AKA

 • Die Kinder des Diktators - Experiment 770
 • Children of the Decree

Produs de

TVR / Westend Film & TV Produktion / ARTE / Subcultura Production / Periscope Production

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 16 Iunie 2013 12:38
Oamenii - fiinţe iresponsabile ce îşi ucid copiii
Un documentar manipulator ce propagă ură. Sunt aduse în discuţie cazuri doar de o parte a "baricadei", evitându-se cazurile de pe partea celalaltă. Totul pentru a arăta că Ceauşescu a impus o constrângere femeilor ce doreau să avorteze. Parcă am văzut un documentar realizat de Hitler despre evrei, atâta ură, prostie şi manipulare am văzut.

Oricâtă durere a adus Decretul 770 adevărul este că mulţi oameni (bărbaţi şi femei) nu sunt capabili să devină părinţi şi nu mă refer la partea materială, ci în special la partea morală. Nici măcar animalele nu-şi ucid puii nedoriţi. La un moment dat apare în film o asistentă medicală ţigancă, un adevărat înger al morţii care se laudă între două fumuri de ţigară că a ucis mii de copii.

O mare parte dintre oameni nu sunt cu nimic mai bune decât animalele. Animalele se… citeşte

6 3
lili22 pe 13 noiembrie 2014 20:23
Auzi, ai ramas des gravida fara sa vrei?Atunci taci din gura.
bitter_moon pe 15 noiembrie 2014 15:46
Nu am văzut filmul, dar citind capitolul dedicat acestei probleme din “Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România”, respectiv “Politica demografică a regimului Ceauşescu” și punând informaţiile din el cap la cap cu ceea ce știu din poveștile femeilor active sexual ȋn pedioada aceea, am tras propriile concluzii. Detalii de acest gen ale istoriei mă conving și mai mult decât istoria ȋn linii mari că omul este cea mai distructivă creatură a planetei și cel mai mare dușman al propriei specii. Când vine vorba de sexualitate, cedează instinctelor la fel ca restul animalelor, dar este cel mai rău ȋn privinţa exceselor ȋn această privinţă. Așadar, abstinenţa este o opţiune pentru care pot opta doar persoanele care știu să ȋși ȋnfrâneze și restul poftelor - asceţii. Mai sunt și cei traumatizaţi, abuzaţi, cu diverse disfuncţii etc. Un om sănătos și ȋmplinit sentimental are de regulă și viaţă sexuală. Regimul ceaușist a făcut abstracţie de sexualitatea oamenilor, transformând cetăţenii ȋn mașini de produs copii. Avortul este anticreștin, imoral și nesănătos, dar totuși trebuie lăsat ca opţiune pentru cei care nu ȋși doresc să procreeze și au parte de “accidente”. O educaţie ȋn scopul prevenirii sarcinilor nedorite este cea mai corectă soluţie ȋntr-o societate civilizată. Atât timp cât responsabilitatea creșterii copiilor pică pe umerii femeii care ȋi concepe, nimeni din lumea aceasta nu poate decide ȋn locul ei câţi copii este capabilă să crească. Ȋmi ȋnchei expunerea cu un fragment din raportul menţionat mai sus: „Pentru majoritatea femeilor, organele de reproducere au devenit un ,,duşman interior”, iar relaţiile sexuale o experienţă terifiantă. …Frecvent, femeile preferau mai degrabă să îşi rişte viaţa decât să aducă pe lume (încă) un copil, căruia nici ele şi nici familiile lor nu îi puteau oferi minimul material şi afectiv necesar. Majoritatea femeilor care au ajuns să figureze în statistica mortalităţii materne erau deja mame ale mai multor copii, ceea ce a însemnat că în urma deceselor lor – cauzate în mare parte de efectele secundare ale întreruperilor ilegale de sarcină– mulţi copii au rămas orfani de mamă…. Într-adevăr, politicile demografice ale lui Ceauşescu au afectat vieţile sexuale ale tuturor cetăţenilor, făcând din teamă, ură de sine şi copii nedoriţi, aspecte cotidiene ale vieţii intime. Aceste politici demografice nu numai că au alimentat alienarea de sine, dar şi alienarea faţă de „epoca de aur” ceauşistă.”
adalette pe 17 Martie 2011 11:19
Un documentar care trebuie vazut...mai ale de noi,cei care nu am trait acele vremuri apuse...pentru o revizuire...a intamplarilor.
3 3
sweetdya pe 25 Aprilie 2009 19:01
Un documetar socant in special spre sfarsit! Fata comunismului prezentata asa cum a fost ea!!!!
3 3
ciprian34 pe 04 Ianuarie 2013 20:54
Un documentar funebru,sinistru cum a fost de fapt toata dictatura comunista a lui Ceausescu.
2 1
cosmin742000 pe 28 Februarie 2013 19:20
Un documentar pur si simplu mincinos...................
2 2
xerses pe 01 August 2012 22:50
Un documentar ce merita a fi urmarit mai ales de catre cei nascuti dupa 1990.
2 3
turtles pe 11 Martie 2014 01:25
O tara cu mari pretentii de la viitor, ar trebui sa si cunoasca bine trecutul.
1 1
lili22 pe 13 Noiembrie 2014 20:25
foarte bun documentarul
Barbatii nu ar trebui sa comenteze ca nu a murit niciunul prin avort septic.
0 1
josico83 pe 15 Iunie 2012 06:11
online
http://www.youtube.com/watch?v=lFf8WwDAOeg nu știu dacă e legal, dar poate e cineva curios
0 3

Spune-ţi părerea despre Născuți la comandă - Decrețeii

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
Liste cu Născuți la comandă - Decrețeii
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells
Feedback