Me Before You

(2016)

Înainte să te cunosc

Poster Me Before You Postere Me Before You

Sinopsis Me Before You

Me Before You

Inspirat din best-seller-ul lui JoJo Moyes, filmul urmărește povestea lui Lou, o tânără dintr-un orășel cam lipsită de perspective, și a lui Will, un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un accident. Will simte că nu mai are pentru ce să trăiască până când o angajează pe Lou ca infirmieră. Pentru a-i dovedi că viața merită trăită, Lou îl ajută să se îndrepte, împreună, către mai multe aventuri.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
Vanessa Kirby Vanessa Kirby Alicia Sam Claflin Sam Claflin Will Traynor Emilia Clarke Emilia Clarke Lou Clark
Charles Dance Charles Dance Stephen Traynor Joanna Lumley Joanna Lumley Mary Rawlinson Janet McTeer Janet McTeer Camilla Traynor
Matthew Lewis Matthew Lewis Patrick Jenna Coleman Jenna Coleman Katrina "Treena" Clark Brendan Coyle Brendan Coyle Bernard Clark
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Avant toi

Produs de

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

New Line Cinema

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

SUA

Site oficial

Me Before You

Box office Me Before You

Weekend premieră (27.06.2016)
  • Loc 5
  • Spectatori 12.240
  • Încasări (RON) 230.263,00
Total
  • Spectatori 64.846
  • Încasări (RON) 1.109.601,00
  • Încasări (USD) 274.091,19

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Cretzulynne pe 11 Iulie 2016 09:25
„Dragostea este dorinţa de a contribui la fericirea celuilalt.” — Max Jacob
O poveste de dragoste cunoscuta: eroii fac parte din doua clase sociale diferite, adica o provinciala saraca, dar inimoasa, si printul.
Diferenta dintre celelalte filme si cel prezent:
- optimismul si tinutele ei trasnite ce aduceau sarea si piperul pentru atmosfera.
- suferinta lui ce era un plus de experienta => apreciaza mai bine lucrurile marunte ce ne fac mai frumoasa viata.
- dragostea adevarata (in film).

Merita a fi inclus in topul celor mai frumoase filme de dragoste.
Acesta si Intouchables (2010) sunt filme inspirationale pentru toti pacientii cu tetraplegie/probleme locomotorii din lume.
Unul din putinele filme ce mi-a smuls cateva lacrimi.
Personal, nu am citit cartea, dar ma bucur ca a fost ecranizata in culori calde.

P.S.: Dupa ce ati vazut acest film si doriti
-altul motivational: Intouchables… citeşte

21 2
hanganut_cristian_volteam pe 29 iulie 2016 17:27
filmul prezinta unele realitati,oamenii vad dragostea ca o emotie puternica,defapt ea e o alegere.Multi cand dau de greu renunta la `dragoste` gen fosta iubita a lui,care in loc sa fi avut grija de el,a lasat-o pe mama lui sa angajeze pe altcineva,apoi Lou s-a plictisit de iubirea pe care a avut-o pentru prietenul ei sportivul,timp de 7 ani! Emotiile conduc oamenii asta vezi peste tot,pacat!
danigjro pe 18 septembrie 2021 22:39
pt sylvefster, e sarcasm like-ul de mai sus.
alfonso1 pe 12 August 2016 10:00
Emilia Clarke
Vizionabil cu iubita,(iubita va plange pe alocuri si la final), totusi...

DPMDV Emilia Clarke joaca foarte PROST, sprancenele ei se misca in toate directiile,are un joc fortat,lipsit de incredere. Nu a fost o alegere buna,doar ca este pe "val" si e piloasa. Ideea filmului este una siropoasa,clasica, ea saraca si angelica,el bogat, rece si distant, se indragostesc(chiar daca este intr-o relatie cu alt barbat), fericire si lacrimi,suficiente emotii totusi, in final ca sa nu ai impresia ca ai pierdut 2 ore din viata.
Emilia Clarke joaca bine in doar doua scene a cate 5 secunde,cand se cearta cu amandoi ,in doua scene diferite.Stie sa fie furioasa din Game of T.si atat stie, dar repet ,SPRANCENELE ei sunt extrem de mobile (cand nu trebuie, mai ales),il poate inlocui cu succes pe Jim Carrey in MASCA. Doar jocul celorlalti salveaza filmul si bininteles nevoia… citeşte

17 12
danigjro pe 12 august 2016 22:38
big like! timp pierdut! :)
Carcotas pe 1 august 2021 17:50
Daca reusesti sa suporti mecla si interpretarea protagonistei inseamna ca esti rabdator si calit impotriva oricaror intemperii. Eu NU !
laurentiudaniel pe 02 Iulie 2016 16:09
Intradevar !
Din punctul meu de vedere, filmul e exceptional. Nu am citit cartea, dar filmul...greu de spus. Intens, dramatic, romantic, unul dintre cele mai bune filme de acest gen, daca nu cel mai bun ( parerea mea ).
16 8
alfonso1 pe 12 august 2016 11:37
Poate pentru tine,dar in mod sigur nu va lua nici un premiu...e un film slab.
monallyssia pe 12 noiembrie 2017 11:53
Și pe mine m-a impresionat mult...L-am revăzut azi, vrând să fac totodată o paralelă între documentarele vizionate recent despre clinica Dignitas din Elveția și conjunctura din film. Și apropo de dislike-urile de aici: da, gusturile nu se discută; nu poți să afirmi despre un film că e prost decât în ceea ce te privește; dacă altuia i-a plăcut, e ok; nu poți să condamni ce a impresionat pe altcineva: nu poți să anulezi un zâmbet sau o lacrimă care și-au făcut loc în lume. Poți într-adevăr să nu fii de acord cu gusturile altora dar nu are rost să le spui în față lucrul ăsta; nu rezolvi absolut nimic, dimpotrivă, aduci o lezare (mai mică sau mai mare) acelora care simt ceea ce tu nu poți schimba cu niciun argument.
makomomo pe 29 August 2016 10:06
extrem de slab - mic spoiler
Imi plac filmele de genul insa acesta este plin de greseli si nu m-a impresionat deloc povestea celor 2, doar a lui, avand in vedere accidentul ghinionist.Dar...

1.Tipa - Actrita aleasa, aceasta Emilia C. este mica, bondoaca spre grasuna, lipsita de farmec, ingrozitor de urata cand rade iar sprancenele ei...Doamne, cumplit de grotesti.Nu inteleg de ce a fost pusa sa joace asa, a fost un moment in film cand a jucat serioasa si nu s-a mai strambat cateva scene si era chiar draguta.In rest, numai grimase si ranjete amestecate cu sprancenele gen Micea Albulescu dar pe fatza unei fete tinere...bleah.Interpretarea ei este efectiv un dezastru, o scalambaiala si o maimutareala inutila...Inteleg ca ea trebuia sa fie altfel, sa iasa din tipar dar nu in halul acesta, se putea face altfel.MI-a placut de ea in Terminator, GOT nu urmaresc si alt film cu ea n-am mai vazut.Daca asa e jocul… citeşte

13 12
alfonso1 pe 29 august 2016 21:28
Multumesc pentru apreciere, vad ca si tu ai aceleasi observatii. Fain:)
danigjro pe 20 aprilie 2018 21:10
loredana_georgiana_nebunu, ce le-ai mai spus-o, esti tare amuzanta... "Incearca doar sa te pui, pentru un moment in pielea personajului (iti garantez ca parerea ta va fi una complet diferita fata de cea pe care o ai acum despre acest film)", asta e maxima. tu ai facut-o, cum ai reusit? se pare ca stii f mult despre paralizie, sau cum este sa fii paralizat?... restul, este subiectiv.
gotti pe 06 Februarie 2016 12:57
Aduce foarte mult a "Intouchables (2011)"; ideea ii similara. Parerea mea dupa ce am vizionat trailerul..
10 11
mishu88 pe 24 iulie 2016 21:52
Așa este. Intouchables e mult peste...
Sylvester77 pe 4 februarie 2019 18:08
Total diferit. Nu te-ai prins.
AdriAdrianna98 pe 18 Iulie 2016 13:09
Doar pe mine nu m-a impresionat aproape deloc? Adica da, povestea e destul de frumoasa, sensibila dar e prea previzibila... Iti dai seama de la inceput cum o sa se termine totul. Nu mi s-a parut aproape nimic original la filmul asta,chiar nu inteleg tot `taraboiul` care se face pe baza lui. E frumusel, dar nimic nou. Daca e printre primele filme romantice pe care le vedeti, poate o sa va smulga o lacrima, daca nu, atunci probabil veti avea aceasi atitudine. :)) #nohate
10 13
alfonso1 pe 12 august 2016 10:18
Nu,nu doar pe tine ...jocul Emiliei e jenant...ea strica filmul care oricum nu trece de categoria vizionabil dupa parerea mea.
AdriAdrianna98 pe 13 februarie 2017 01:06
Daca anunti spoilerul nu e nicio problema ca-l faci.
DiCaprio21 pe 14 August 2016 14:51
da
un film foarte emotionant si frumos. merita vazut oricand.
8 2
Sylvester77 pe 4 februarie 2019 18:09
Un film de prostit sentimentalistii fara credinta.
Andreea-L pe 17 Iulie 2016 11:20
Un film superb, permanent am avut senzatia de realitate. Fara exagerari, un cadru linistit, scenele nu sunt exagerate, actorii perfecti pentru rolurile lor. Bineinteles ca nu sunt de acord cu finalul, dar nimeni nu cunoaste drama celuilalt. Ca o parere personala, sunt putin confuza de dragostea lui Will, atunci cand iubesti totul prinde sens, oare de ce nu pentru toti? Cu siguranta exista astfel de drame printre noi, ar trebui sa fim putin mai atenti, sa oferim sprijin si iubire celor care au cu adevarat nevoie de noi.
8 6
nick-azh pe 18 Iulie 2016 20:03
Înainte să te cunosc...
Iubirea este o stare în care fericirea altei persoane este esenţială
pentru a ta.

7 2
Sylvester77 pe 4 februarie 2019 18:10
Numai ca fericirea nu inseamna sa-ti iei viata. Filmul acesta este o pledoarie la ateism in toata regula.
Nirocino pe 15 August 2016 18:35
Cu gândul la...Emilia Clarke
Un film foarte bun, impresionant, cu o interpretare formidabilă a Emiliei Clarke, binecunoscută din Game of Thrones în rolul lui Daenerys Targaryen sau din Terminator Genisys, unde o interpretează pe Sarah Connor.
Pentru mine, Emilia Clarke a fost o revelaţie iar filmul o lecţie de viaţă. Viaţa aşa cum ar trebui trăită, cu intensitate, cu raţiune sau fără, cu inima şi cu sufletul.

7 5
alfonso1 pe 16 august 2016 10:05
Mi-a placut parerea ta. Eu tot zic ca nu joaca bine,e doar rotunjoara la fatza,durdulie si placuta. O zi faina !!!
bainca pe 6 februarie 2023 14:42
esti atat de superificial , romanii doar la fizic sa gandesc ca asta este baza azi si dintodeauna , ce trist .unde vezi tu ca este plinuta sau garsa m are forme si nu este un schelete ccea ce este diferit dar asta se promoveaza azi si voi desteptii care simt doar insinctul turmei se ia dupa altii ca sa este moda
onlywords pe 22 Mai 2016 22:09
Am vazut "Dying young" si am citit cartea lui Jojo Moyes, dupa care este facut filmul de fata si, credeti-ma, lucrurile nu sunt chiar ceea ce par a fi in trailer.
Ideea este, poate, similara, dar problema nu e tratata in niciun caz la fel si da, realitatea e cu totul alta, cum bine spunea cineva mai sus, insa cartea / filmul despre o realitate tragica vorbeste pana la urma. Mergeti sa vedeti filmul si veti intelege ce spun eu aici. Nu vreau sa dau spoilere. Ca si mine, puteti citi cartea, daca sunteti curiosi, inainte de a vedea filmul.

5 3
andra_tudor pe 14 Iulie 2016 00:13
Best!
Este superb si emotionant. Merita vazut!! Un film care arata de fapt, dragostea...ma asteptat insa, sa aiba alt final.
5 7
xerses pe 12 Iulie 2016 22:25
Un film absolut bine facut, impresionant, pe care l-am urmarit cu un nod in gay de la inceput pana la ultima secventa.
5 8
dido pe 8 august 2016 20:14
Subscriu la parerea ta dar corecteaza te rog nefericitul cuvant ce inlocuieste,,gat"... :)))
zgrv pe 05 Februarie 2016 16:17
Asa ceva, doar in filme!
Pare dragut filmul, si cred ca o sa fie fain pentru fanii genului. Nu am citit cartea aia dupa care e facut, insa, cel putin la prima vedere, din trailer, pare o poveste copiata dupa filmul francez "Intouchables" din 2011. Cu diferenta ca ala chiar e inspirat din realitate, personajele din el sunt in viata si exista si azi, le arata intr-o secventa la finalul filmului.
Oricum, sper sa fie frumos si asta, desi, asa povesti, doar in filme vezi! Realitatea e cu totul alta!

5 10
loonycushion pe 4 iunie 2016 11:33
Realitatea e cum o faci tu dragule ;)
Mitza_MvP pe 24 ianuarie 2017 02:15
"Asa povesti, doar in filme vezi! Realitatea e cu totul alta!"....Ai pus punctul pe "i"... Bravo!!!!!...uite un om in ton cu realitatea din zilele noastre....
someone_who_dares pe 14 August 2016 02:08
A fost draguta ideea filmului, dar ma asteptam la ceva chiar mai dramatic dupa promovarea pe care a avut-o. Actorii au fost buni, desi nu mi-a placut excesiv personajul Emiliei Clarke, dar se vede diferenta de abordare a personajului fata de Game of Thrones. O drama ok, dar nu printre favorite
4 3

Spune-ţi părerea despre Me Before You

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Me Before You
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells