Între oglinzi paralele

(1978)

Între oglinzi paralele

Poster Între oglinzi paralele Postere Între oglinzi paralele

Sinopsis Între oglinzi paralele

Povestea filmului e inspirata din romanul lui Camil Petrescu, Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. Vietile a doi prieteni, intelectuali, sunt tulburate de izbucnirea razboiului si de constientizarea faptului ca fiecare trebuie sa adopte o pozitie fata de problemele politice si sociale prin care trece tara.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 25 Noiembrie 2013 07:20
Un suflet sfâşiat de nedreptăţi şi gelozie
Inspirat din romanul ”Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” şi din piesa de teatru "Jocul ielelor" de Camil Petrescu, din care preia numele unor personaje, unele situații și replici, acest film se concentrează pe frământările sufleteşti ale personajului Ştefan Gheorghidiu (interpretat de Ion Caramitru) de ideea nedreptăţii împotriva căreia luptă alături de amicul său Gore (Ovidiu Iuliu Moldovan) şi de aspiraţiile frivole ale soţiei sale Ela (Elena Albu).

Filmul lui Mircea Veroiu este foarte lent, neavând nici aerul revoluţionar cerut de prezentarea conflictelor sociale (acţiunile sunt prost redate, iar conflictul demonstranţilor cu poliţia pare complet fals) şi nici profunzimea psihologică a personajului lui Camil Petrescu, interpretările fiind prea teatrale şi apatice. Se putea face un film militant sau măcar unul… citeşte

10 3
Iulidesprefilme pe 17 Decembrie 2012 20:36
Aici avem de-a face cu o altă ecranizare a cărţii lui Camil Petrescu, "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război"...
1 3
Deceoare pe 25 Noiembrie 2013 00:09
Câţi regizori , atâtea adaptări !
Orice regizor care îşi permite să realizeze o adaptare a unei cărţi , are evident propria viziune a cărţii respective .
0 1
Vegetarian pe 06 Aprilie 2014 22:49
In program tv aici aparea ca este acest film la TVR 2 , dar a fost Invitaţie la castel si apoi Ştefan Luchian (1981) in 15 sep 2015 . Sar putea sa se mai repete aceasta greseala si in viitor ..
0 2

Spune-ţi părerea despre Între oglinzi paralele

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Între oglinzi paralele
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells