Advertisement Advertisement

In sat la noi

(1951)

In sat la noi

Poster In sat la noi Postere In sat la noi
  • Regia

    Jean Georgescu, Victor Iliu
  • Cu

    Constantin Ramadan, George Manu
  • Gen film

  • Premiera in Romania

    1951

Sinopsis In sat la noi

Drama rurala "de actualitate". Primul film despre colectivizarea agriculturii. Ecranizare a nuvelei "Noptile de iunie" de Petru Dumitriu.
Condusi de comunisti, cativa tarani saraci si nijlocasi vor sa infiinteze si in satul lor o "colectiva", insa chiaburii incearca sa le zadarniceasca planurile.
Film de debut ca actor al lui Liviu Ciulei.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.1

Caseta tehnică

Produs de

Studioul Cinematografic Bucuresti

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
saiaj pe 25 August 2014 17:17
Film comunist clar, de propaganda clar si asta. Filmul este anti-chiaburi si incearca sa propovaduiasca avantajele colectivizarii. Cu toate acestea, filmul este bun, scenariu bun, joc actoricesc bun, bine pus in practica si cu replici tari. Merita vazut.
1 0
ciprian34 pe 10 Decembrie 2013 21:58
Cristian Tudor Popescu: Cu “În sat la noi” Jean Georgescu şi Victor Iliu îşi iau o sarcină grea: să convingă ţăranii să se înscrie în colectivă. Structura clasei ţărăneşti după război era următoarea: micii proprietari de pământuri însumau, după împroprietăririle interbelice succesive, 89,6% din suprafaţa cultivabilă a ţării, moşierii doar 10,4%! Existau şi ţărani cu pământ puţin sau deloc, care munceau la alţii, aşa-numitul proletariat agricol, în număr nesemnificativ. Acest proletariat agricol trebuia asmuţit împotriva marii mase a ţăranilor aşezaţi, care îşi lucrau pământul. Duşmanul principal nu era moşierul, ci aşa-numitul chiabur, ţăranul înstărit. Georgescu şi Iliu construiesc deci o realitate cu totul paralelă, un sat de operetă, al bunei lumini, în care chiaburul este o bestie incorigibilă, un neom menit… citeşte
1 0
cosmin742000 pe 15 Iulie 2016 23:17
Un film romanesc foarte bun , de pe vremea cand aveam agricultura.Dupa involutie pamanturile s-au dat inapoi , de cele mai multe ori cui nu trebuia , ocazie cu care s-a dus dracului si agricultura Romaniei.
1 2
Iulidesprefilme pe 04 Iulie 2013 11:40
La Karlovy- Vary, în 1952, acest film era răsplătit pentru cel mai bun scenariu...
0 1

Spune-ţi părerea despre In sat la noi

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu In sat la noi
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells