Holy Spider

(2022)

Păianjenul sfânt

Poster Holy Spider Postere Holy Spider

Sinopsis Holy Spider

Mai mult
Holy Spider SUB

Jurnalista Rahimi călătorește în orașul sfânt iranian Mashhad pentru a investiga cazul unui criminal în serie care ucide lucrătoare sexuale. Pe măsură ce Rahimi se apropie de demascarea crimelor, presiunile politice si religioase cresc iar ocazia de a se face dreptate devine din ce în ce mai îndepărtată: criminalul este văzut de mulți ca un erou.
Filmul are la bază un caz real, cel al criminalului Saeed Hanaei numit „Spider Killer”, care între 2000 și 2001 a ucis 16 femei în ceea ce a numit „o…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Un premiu şi o nominalizare Cannes, 4 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Profile Pictures, ONE TWO Films

Distribuitorul international

Utopia

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office Holy Spider

Weekend premieră (23.01.2023)
  • Loc 14
  • Spectatori 2.103
  • Încasări (RON) 40.412,00
Total
  • Spectatori 3.070
  • Încasări (RON) 61.215,00
  • Încasări (USD) 13.607,11

Părerea criticului

Gloria pe 30 Ianuarie 2023 17:40
Holy Spider, o cronică neagră a unei societăți
Holy Spider este un film despre un ucigaș în serie, dar ucigașul nu e un Zodiac. Chiar dacă acționează noaptea. Având în centru o poveste inspirată dintr-un caz real petrecut în Iran, despre un asasin în serie care ucidea prostituate, filmul nu este o dramă polițistă, așa cum ar fi dacă s-ar plasa în lumea occidentală. După cum nici asasinul, pe care îl cunoaștem repede, nu e un Ted Bundy. Familist, se comportă cu candoare și această candoare îl face cu atât mai sinistru.

Filmul lui Ali Abbasi s-a aflat pe lista scurtă a Premiilor Oscar 2023 la categoria „Cel mai bun film străin”, reprezentând Danemarca în cursa pentru nominalizări. Totodată, filmul i-a adus actriței Zar Amir-Ebrahimi premiul pentru interpretare la Cannes 2022.

Asasinul ne este dezvăluit de la începutul filmului, însă - în mod straniu - nu este un… citeşte

3 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
xerses pe 29 Ianuarie 2023 14:33
Vazand acest ramai stupefiat de credintele si faptele unor extremisti care se considera mana lui Dumnezeu pe pamant.Fapt real care reda o realitate care inca mai e prezenta in acesti ani.
4 1
maimutabeata pe 10 Martie 2023 17:13
Personal il consider un film bunicel.Ceea ce vreau sa remarc insa , este jocul fenomenal de bun al actorilor.Extrem de buni , expresivi , credibili , simplu jucat ca la carte.
3 0
19mjet pe 01 Februarie 2023 12:56
Nu cred ca cineva poate sa spună ca este un fil gresit
2 1
lili22 pe 15 Aprilie 2023 23:29
Un film foarte bun, scenariu destept si actori foarte buni.Mi se pare mie sau nu i s-a dat multa atentie?
2 2
Smrs pe 08 Iunie 2023 01:44
Bun
Multe de spus despre acest film.. Este bun, într.adevăr, jocul actorilor este excelent, mai ales cel al lui Saeed, este adevărat că găsim si o urmă de feminism si modernism așa cum identifică Sabin..dar pare o mică propagandă acest film. Era evident că a fost la îndemână și chiar foarte potrivit să pună în legătură cu religia islamică extrem de strictă cu derapajele morale acest subiect, dar astfel de situații pot provoca reacții și in lumea laică care tinde să devină una ce autentificiă moravurile ușoare drept valori în zilele noastre. Totuși, celebrul și istoricul Jack Spintecătorul a fost un criminal de prostituate care nu le suporta pur si simplu pentru mizeria socială pe care o produceau, nu pentru că îi păsa lui de morală. Pe de altă parte, filmul aduce extrem de mult cu Frailty, în care un criminal creștin de data asta, consideră că e… citeşte
0 0
sabinalin pe 23 Mai 2023 19:31
Feminism extrem. Toti barbatii sunt niste nemernici in frunte cu, evident, ticalosul cel mare, ucigasul in serie, monstrul cu chip de om. Ar fi unul cu fata cat de cat umana dar ce te faci ca si acela se dovedeste a fi un las. Din ce-am citit filmul e facut dupa caz real. In fine, istoria a mai fost schimbata pe ici, pe colo ,,pentru potentarea efectului artistic,,. Nu-i vorba ca marele ticalos trebuie sa plateasca pentru ceea ce a facut. Dar chiar asa sa fie, toti barbatii sunt niste monstri in Iran si scopul lor in viata nu e decat acela de a le asupri pe amaratele de femei? Dati-mi voie sa ma indoiesc.

Regizorul Ali Abbasi s-a nascut in 1981 insa de vreo douazeci de ani nu prea mai are nici o treaba cu tara din care provine, omul locuieste la Copenhaga chiar daca insista sa fie in continuare si cetatean iranian. Nu-i de mirare ca Occidentul l-a luat in… citeşte

0 0
Urmuz pe 6 aprilie 2024 16:56
Ok bro, am înțeles, nu te mai tura, îți plac bărbații. Nu e nimic neînregulă cu asta.
sabinalin pe 6 aprilie 2024 17:06
N-ai inteles nimic.

Spune-ţi părerea despre Holy Spider

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells