Ghahreman

(2022)

Un erou

Poster Ghahreman Postere Ghahreman

Sinopsis Ghahreman

Ghahreman SUB

Un erou/A Hero, noul film al cineastului Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Cannes 2021, spune povestea lui Rahim, un datornic care încearcă din răsputeri să facă bine. Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-și convingă creditorul să-și retragă plângerea în schimbul returnării unei părți din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecințele?

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
O nominalizare Globul de Aur, 2 premii şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • A Hero
  • Un héros

Produs de

Arte France Cinéma

Distribuitorul international

Filmcoopi Zürich

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Franta, Iran

Box office Ghahreman

Weekend premieră (21.02.2022)
  • Loc 13
  • Spectatori 1.006
  • Încasări (RON) 15.014,00
Total
  • Spectatori 1.239
  • Încasări (RON) 20.118,00
  • Încasări (USD) 4.526,01

Părerea criticului

Mihai.Serban pe 27 Februarie 2022 13:32
Un erou: după faptă și pedeapsă
Ultimul film al iranianului Asghar Farhadi, câștigătorul a două Oscaruri pentru „A Separation” și „The Salesman”, spune povestea unui erou cu două fețe.

„A Hero”, premiat cu Grand Prix la Cannes în 2021, pornește de la o întâmplare simplă. Cineva găsește o geantă plină cu aur și decide să o returneze proprietarului care o pierduse. Însă ceea ce începe ca o schiță moralizatoare deviază rapid către o dramă tăioasă care nu te lasă decât să întrevezi ce se ascunde în sufletul acestui erou.

Rahim (Amir Jadidi), un deținut dintr-o închisoare a debitorilor care tocmai a primit două zile libere, intenționează să își achite jumătate din datoria neplătită către creditorul său, ca să încerce să retragă acuzația și să își recapete libertatea. Rahim se bazează pe o comoară pe care iubita lui devotată,… citeşte

0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mihaelatb pe 27 Ianuarie 2022 17:20
Am urmarit greu filmul, pentru ca vedeam ceva contra principiilor mele.
Nu suport barbatii „sensibili” ai filmelor indiene, persane si eu stiu a carei natii.
Barbatii care nu prea au chef sa munceasca, dar prefera sa fie compatimiti, sa li se dea de pomana sub forma colectelor benevole.
In tot filmul eu nu l-am vazut decat cersind compasiunea, asteptand si acceptand ajutorul directorului inchisorii, dar niciodata cautandu-si de munca.
Niciodata nu l-am vazut rupandu-si spatele pentru a –si scoate familia la liman. Accepatand bani de la sora, cumnat, necunoscuti, etc, dar niciodata castigandu-i el.
Nu-si asuma niciodata consecintele faptelor sale si se mira ca lumea nu-l mai ajuta.
Le-as intreba pe toate femeile care s-au uitat la acest film, le-ar place un astfel de sot? Ca atunci cand tu-i spui ca aveti de platit rate, intretinere, lumina, el… citeşte

1 0
Andrey703 pe 21 Iulie 2022 01:35
o sa ma incante mereu felul in care Asghar Farhadi intelege natura umana si o prezinta atat de curat in filmele sale, la fel și cum arata ca adevarul e diferit de la o perspectiva la alta.
0 0

Spune-ţi părerea despre Ghahreman

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells