Titane, marele câștigător la Cannes 2021, în cinema din 3 decembrie

de Cinemagia în 22 Nov 2021
Protagonista Agathe Rousselle este la primul său rol într-un lungmetraj

Titane, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, Titane a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției. Filmul i-a adus regizoarei Julia Ducournau trofeul Palme d’Or, care astfel a devenit a doua femeie din istoria festivalului câștigătoare a prestigiosului premiu.

În urma unei serii de crime misterioase, un părinte îşi regăseşte fiul dispărut cu zece ani în urmă. Titan: metal extrem de rezistent la căldură şi coroziune, potrivit pentru aliaje durabile.” Acesta este sinopsis-ul filmului pe care publicația americană The Hollywood Reporter îl descrie drept „impertinent și coios”, Sight and Sound ca „tandru și pervers romantic, iar Collider spune despre el că este „un film bizar, amuzant, tandru, sexy, sângeros”.

Titane spune povestea unei tinere a cărei viață este marcată de un accident de mașină în care a fost implicată în copilărie, abundă în scene ultra-violente și atinge teme precum paternitatea, identitatea de gen sau relația om-mașină. Este cel de-al doilea lungmetraj regizat de Julia Ducournau (38 de ani), care a mai câștigat două premii la Cannes, atât pentru primul ei scurtmetraj, Junior (2011), cât și pentru filmul de debut, Grave (2016).

Opera unui vizionar nebun care-și stăpânește pe deplin mintea sălbatică. O sclipitoare arie de foc și metal” - spune Indiewire despre filmul care va reprezenta Franța la Oscar și la European Film Awards, unde este triplu nominalizat (la categoriile cel mai bun film, cea mai bună actriță și cel mai bun actor).

Am vrut să fac un film care inițial poate părea de „neiubit” din cauza violenței sale, dar apoi să ne atașăm profund de personaje și în cele din urmă să primim filmul ca pe o poveste de dragoste. Sau mai bine zis, o poveste despre „nașterea iubirii” pentru că, în acest caz, totul este o chestiune de alegeri”, spune Julia Ducournau despre Titane.

Protagoniștii filmului sunt Agathe Rousselle (33 de ani), la primul ei rol în lungmetraj, și cunoscutul actor francez Vincent Lindon, câștigător al premiului pentru cel mai bun actor la Cannes 2015 pentru rolul din Legea pieței/La loi du marché. Dacă pentru rolul feminin, Julia Ducournau a căutat de la bun început o față necunoscută, rolul bătrânului tată practicant de bodybuilding a fost scris special pentru Vincent Lindon, un vechi prieten al regizoarei, avându-l ca referință pe Harvey Keitel în Bad Lieutenant al lui Abel Ferrara.

Titane va rula în cinematografe din 3 decembrie, distribuit de Independența Film

În lunile următoare, Independența Film va aduce pe marile ecrane din România filme prezentate și premiate la Cannes 2021 - Trei etaje/Tre piani (r. Nanni Moretti, data lansării: 7 ianuarie), Cea mai rea fată din lume/The Worst Person in the World (r. Joachim Trier, data lansării: 4 februarie), Un erou/A Hero (r. Asghar Farhadi, data lansării: 25 februarie), Paris, arondismentul 13/Paris, 13th District (r. Jacques Audiard, data lansării: 11 martie), Where Is Anne Frank (r. Ari Folman), Cow (r. Andreea Arnold)  - sau la Veneția - Madres Paralelas (r. Pedro Almodóvar, data lansării: 1 aprilie), L'événement (r. Audrey Diwan), care o are în rolul principal pe românca Anamaria Vartolomei.

Exploreaza subiecte similare:

Ari Folman, Where Is Anne Frank, Jacques Audiard, Les Olympiades Paris 13e, Asghar Farhadi, Ghahreman, Joachim Trier, Verdens verste menneske, Nanni Moretti, Tre piani, Abel Ferrara, Bad Lieutenant, Harvey Keitel, Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Grave, Julia Ducournau, Titane

Alte știri din cinema

Black Snake Moan: Samuel L. Jackson, Christina Ricci și Justin Timberlake într-un joc pervers al destinelor

Thriller-ul muzical Black Snake Moan (2006) poate fi văzut vineri, 26 noiembrie, de la 00:30, pe postul TV1000

Encanto aduce buna dispoziție pe marile ecrane și vorbește despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi

Realismul magic, o inspirație pentru filmul nostru, este ancorat în emoții și evenimente reale, spune regizorul Byron Howard

E Black Friday și la filmele de pe platforma Happy Cinema

De Black Friday, ai 30% reducere la orice film de pe www.play.happycinema.ro

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 23 noiembrie 2021 20:19
Poate fi vazut si de acasa, filmul nu merita deranjul, e pe net de doua luni.
makomomo pe 27 noiembrie 2021 00:42
100% nu merita
gogoride pe 26 noiembrie 2021 22:19
am urmarit cu drag acest film si am devenit religios! de azi cred in Dumnezeu!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells