Genji monogatari

(1951)

Genji monogatari

Poster Genji monogatari Poster Genji monogatari

Sinopsis Genji monogatari

Mai mult

Scris la inceputul secolului XI de doamna de la curte Murasaki Shikibu, "Genji Monogatari" este primul roman consemnat in istorie si considerat până in zilele de azi o capodoperă a literaturii japoneze.

O primă ecranizare, "Povestea lui Genji" surprinde cu finețe viața la curte la apogeul perioadei Heian. Principalul protagonist, Hikaru Genji "Genji cel stralucitor" este fiul unei concubine minore si al impăratului Kiritsubo. Frumos la chip si iscusit,…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: Eb00kie
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
2 păreri
sub 5 voturi
Nota IMDB: 6.9

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Cretzulynne pe 09 Martie 2014 16:28
Acest film este o ecranizare care trebuie vazuta dupa ce citesti cartea, care apropo, este inclusa in cele 1001 de carti de citit intr-o viata!

Si totusi...cartea Genji Monogatari este o narațiune la persoana a treia care nu are un sfârșit, e o operă deschisă, în termenii semioticii lui Umberto Eco, mai bine spus o operă neterminată. Ea a fost tradusă în limba română în perioada interbelică de scriitoarea româncă Henriette Yvon Stahl, care a folosit un intermediar franțuzesc, dar traducerea ei a ajuns doar la jumătatea poveștii.

Restul textului își așteptă încă traducătorul din limba japoneză deși operațiunea de traducere e destul de dificilă, narațiunea fiind scrisă în japoneza vorbită acum o mie de ani, in Kyoto. Ea a fost retradusă în limba japoneză modernă de Enji Fumiko, Tanabe Seiko, Setouchi Gyakusho și de mulți… citeşte

0 0
Eb00kie pe 28 Mai 2012 18:24
PENTRU CINE MAI APUCA
Scrie in revista si pe pagina la beWhere.ro - Genji Monogatari la Cinema Eforie la ora 20:00 - 29 mai!!... Date gresite, pe viitor ne incredem doar in ambasada Japoniei si preamarita pagina de internet, fir-ar.

Si asa, am vazut o versiune a povestii lui Genji, cu calitatea unui film romanesc de prin aceeasi perioada, dublat in ruseste si subtitrat in franceza. O sa folosesc aceasta ocazie pentru a multumi dictionarului, ajutor statornic pentru elevii lenesi care nu au invatat franceza bine.

In ceea ce priveste filmul, acesta ilustreaza cu delicatete viata la curte in perioada Heian. Prin intermediul firului principal al povestirii - cautarea femeii ideale si iubirea interzisa a printului pentru mama sa vitrega - sunt reprezentate tablouri pline de viata ale concubinelor, imparatului si printului, fiul unei concubine minore.

0 0

Spune-ţi părerea despre Genji monogatari

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells