Fructe de padure

(1983)

Fructe de pădure

Poster Fructe de padure Poster Fructe de padure

Sinopsis Fructe de padure

Mai mult

Într-un sat din creierii munţilor, Amalia, fiica unui tăietor de lemne, văduv şi cu mulţi copii, se îndrăgosteşte de un soldat în termen şi cedează avansurilor lui. Tânărul iresponsabil, pentru care Amalia n-a fost decât un interludiu, refuză să recunoască pruncul ce se va naşte. Amalia hotărăşte să-l crească singură şi nu tocmai, pentru că, în final, acceptă căsătoria cu un bărbat pe care nu-l iubeşte.

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Euro Entertainment Enterprises

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 12 Martie 2013 13:28
"Aşa e viaţa" (vers dintr-un cântec repetat obsesiv în film)
Alexandru Tatos a avut curajul ca într-o perioadă de cenzură culturală în care filmele românești erau fie cu subiect istorico-politic, fie de divertisment să realizeze filme care să înfățișeze situații reale de viață și dramele trăite de oamenii simpli. ”Fructe de pădure” este un astfel de film realist şi apropiat de problemele vieţii, realizat după un scenariu scris de Dumitru Radu Popescu.

Subiectul filmului este următorul: O adolescentă naivă este sedusă de un soldat și rămâne însărcinată, dar tânărul iresponsabil refuză să se căsătorească cu fata şi să-și ia răspunderea pruncului. După o încercare de sinucidere, fata este constrânsă de împrejurări să se căsătorească cu un bărbat mai în vârstă, pe care nu-l iubește. În secvenţa finală, toţi nuntașii ies din cort şi încing o horă, în timp ce tânăra… citeşte

8 7
eduard_stratan pe 5 martie 2017 23:54
Asa e viata: viitorul luminos s-a dus pe apa sambetei! ( si s-a stins si luminita de la capatul tunelului, bre coane cezariko!)
eduard_stratan pe 6 martie 2017 11:48
Sau cum ar spune stimabilul nostru presedinte: GHINION. ( pe care o multime de gaia-matu tot o trag inainte ca este seful statului, cu toate ca intr-o republica democratica presedintele este servitorul statului, nu seful statului!, bre coane cezariko )
Horatiucrisan pe 25 August 2019 18:06
Un film excelent care arata scoate in evidenta problemele reale ale societatii romanesti, probleme la fel de actuale si azi dupa 40 de ani: iresponsabilitatea atât a părinților cu multi copii dar alcoolici, a tinerilor, compromisurile pe care le fac oamenii în viața. Un film realist, tulburător care ne arată că societatea socialistă nu era perfectă asa cum dorea să se afișeze de propaganda de atunci.
1 0
chiba_florin pe 14 Mai 2017 18:24
...
Trist film, însă mă gândesc că şi în ziua de azi mai sunt astfel de cazuri, chiar dacă, poate nu auzim, sau nu luăm seama. O simplă rezolvare, din punctul meu de vedere, ar fi comunicarea ! În multe filme, poate în marea lor parte, mai noi sau mai vechi, comunicarea joacă un rol important şi aduce în final un film. Depinde însă în ce măsură se foloseşte şi aşa influenţează rezultatul filmului şi, astfel, sentimentele ce invadează telespectatorul la final !
1 0
kuno pe 05 Aprilie 2009 21:52
au ce vremuri....
Un film ce ne aduce aminte de "bunastarea" din comunism. Destul de slabut realizat dupa parerea mea de neprofesionist. Actori buni, insa. Nota mea: 3
1 4
Vegetarian pe 26 Iulie 2014 05:29
Memorabila replica tatalui unei fete gravide din filmu asta = asa e iarna , oamenii se mai ingrasa . Cine nu se invatza cu raul nu se invata nici cu binele ..

Acest film a fost difuzat online la Tvr International in 12 ian 15 , 26 iul 2014 .

1 5
Iulidesprefilme pe 09 Martie 2024 13:45
Tema seducerii și abandonării nu e nouă...soluțiile alese de Amalia sunt una condamnabilă, alta de conjunctură...tristețea e apăsătoare...
0 0
VeniVidi pe 11 Octombrie 2023 23:25
Două nunți, un ginere și o poveste de dragoste neîmplinită
Cadrul montan al desfășurării acțiunii filmului este cel al lucrătorilor forestieri și al vânătorilor de munte (jud. Covasna). Este un film care la început părea că are toate premisele unei frumoase povești de dragoste. Tânăra și inocenta (în maturitatea ei), Amalia își trăiește iubirea cu cu tânărul militar în termen, într-un cadru natural deosebit de frumos. Dar nu este chiar așa. Tatăl ei văduv bea și fata este nevoită să fie mamă pentru frații ei mai mici și în același timp să fie gospodina casei, deși ar putea merge și ea la școală. Pentru băiat (Simion) ea reprezintă o iubire pasageră care nu îl angajează în niciun fel. Și mai sunt diverși oameni care au trecut și pe la închisoare și își caută un rost viață. Rămasă gravidă, cu iubirea neîmpărtășită, Amalia cochetează și cu varianta sinuciderii la care renunță.… citeşte
0 0
user-60201182b8735 pe 07 Ianuarie 2023 17:57
Un film absolut excepțional acuma l am văzut prima oară , dacă ar fi în limba engleză n ai spune că e un film românesc.
Regizorul Alexandru Tatos , is the best
Actrița din rolul principal joacă fenomenal !!
Filmul este plin de replici minunate.
Ipostaze , cadre, unghiuri excepționale.

Îl consider mult peste Moromeții care i a tot fost atât lăudat,.. de fapt Moromeții este un film plin de trivialități, atât.

Manuela Boboc joacă magnifique

0 0
user-63b02ad8a0ee8 pe 01 Ianuarie 2023 16:51
Un film bun, total nerecomandat fanilor lui Steven Seagal și J.C. van Damme !
Un film cu un buget destul de modest, și lipsit total de efecte speciale .
Citeam undeva despre afinitatea lui D.R.Popescu pentru eroine principalele: fete tinere,nemăritate, cu caractere puternice .Scenariul de față nu se dezminte /Octombrie 2023... Revăd filmul cu plăcere.... Veridicitatea costumelor e dusă la extrem... Mă rog ,in epocă hainele erau cumpărate direct din magazin , sau aduse de la secția Costume....dar și selecția și distribuirea lor pt fiecare personaj erau importante ☝️.... Interioare ,costume ,trenuri, restaurantul ...MIE MI-AU TREZIT AMINTIRI
Personajul Simion seamă cu Art Garfunkel....Am mai văzut același tip de personaj și în alte filme românești din epocă (anii "70 -"80 ) ....Cred că era o modă internațională

0 0
balta67verde pe 05 Martie 2017 17:23
Un film bun cu un subiect destul de sensibil, pentru vremurile acelea.
0 0
Vasilcu pe 06 Mai 2015 18:02
Un film (vechi) românesc specific lor :/
Filmul prezintă posibilitatea nelimitată a oamenilor de a se complica.
0 1
cosmin742000 pe 21 August 2016 10:21
Într-un sat din creierul munţilor, Amalia, fiica unui tăietor de lemne, văduv şi cu mulţi copii, se îndrăgosteşte de un soldat în termen şi cedează avansurilor lui. Tânărul iresponsabil, pentru care Amalia n-a fost decât un interludiu, refuză să recunoască pruncul ce se va naşte. Amalia se hotărăşte să-l crească singură şi nu tocmai, pentru că în final acceptă căsătoria cu un bărbat pe care nu-l iubeşte.
0 4
eduard_stratan pe 8 martie 2024 12:20
Cosmine,ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!

Spune-ţi părerea despre Fructe de padure

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Fructe de padure
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells