Foxtrot

(2017)

Foxtrot

Poster Foxtrot Postere Foxtrot

Sinopsis Foxtrot

Mai mult
Foxtrot RO sub

Un tată îndurerat trăiește circumstanțele absurde din jurul morții fiului său, în această ultimă cugetare critică asupra culturii militare a regizorului israelian Samuel Maoz. Michael și Dafna se confruntă cu o durere înfricoșătoare când oficialii armatei sosesc în casa lor pentru a anunța moartea fiului lor, Jonathan. Michael devine din ce în ce mai frustrat de doliul excesiv al rudelor și de încurajările seci ale birocraților. În timp ce soția lui sedată se odihnește, Michael se învârte într-un…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Vezi pe Hbo MaxVezi pe HappyCinema
2 premii şi o nominalizare Venetia, 2 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Bord Cadre Films

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Box office Foxtrot

Weekend premieră (04.06.2018)
  • Loc 8
  • Spectatori 4.601
  • Încasări (RON) 81.139,10
Total
  • Spectatori 5.354
  • Încasări (RON) 91.196,39
  • Încasări (USD) 23.004,02

Părerea criticului

StefanDo pe 27 Mai 2018 10:17
Într-o lume în care informaţiile şi imaginile atroce din zonele de conflict de pe glob asaltează programele de ştiri, Foxtrot pune punctul pe i, motiv pentru care reputatul regizor Samuel Maoz şi-a urcat în cap autorităţile din ţara de baştină. Iată mai jos de ce.

În primul cadru al filmului o vedem pe Dafna (Sarah Adler) răspunzând la uşa apartamentului. Este de ajuns ca femeia să arunce o singură privire soldaţilor din prag, pentru a se prăbuşi la podea, doborâtă de durere. Este clar, soldaţii au venit pentru a-i da vestea că fiul ei, Jonathan, aflat pe front, a fost ucis. Soţul ei, Michael (Lior Ashkenazi, care poate fi văzut într-un rol principal şi în filmul românesc Vânătorul de spirite), are o recţie mai reţinută, dar şi el este devastat de pierderea unicului fiu. Îl vedem ulterior răbufnind în faţa doliului excesiv al… citeşte

3 2
into_the_labyrinth pe 6 ianuarie 2019 02:57
Absolut de acord. Filmul este (aproape) o capodoperă şi este universal valabil. Faptul că a fost primit cu răceală de anumite autorităţi chiar din Israel mi se pare nejustificat.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
into_the_labyrinth pe 06 Ianuarie 2019 02:49
Foxtrot, film antirăzboi, dar şi despre caracterul uman în situaţii-limită
Nu exagerez când spun că Foxtrot, distins cu Leul de Argint la Festivalul de la Veneţia, se numără printre cele mai bune filme ale anului 2017.
Înainte de a scrie câteva cuvinte despre el, trebuie să fac o precizare: este un film antirăzboi, este un film-manifest, dar m-a impresionat în primul rând fiindcă este film artistic, în adevăratul înţeles al cuvântului. Personajele au trăiri profunde, procese de conştiinţă, apar răsturnări de situaţie, este filmat bine, convingător. Vreau să spun: ar fi fost atât de uşor să faci o ”însăilătură” antirăzboi, dar mult mai greu de realizat e un film autentic.
Îmi este greu să mă refer la subiect fără să îl dezvălui, dar am să spun că această peliculă originală este în cea mai mare parte dramă, dar are şi câteva accente comice, ba chiar şi câteva secvenţe cu benzi desenate.
citeşte

3 4
borisvultur pe 21 Iunie 2018 23:14
Triptic anti-război
În primul rând...uimirea mea că nu se comentează aici acest film răvășitor, mai ales că rulează pe ecrane, după proiecția de la Tiff. Filmul are o compoziție bine gândită : trei părți, care merg în ritm de...foxtrot. Ultima parte te ține cu sufletul la gură, vrei să înțelegi...apoi pricepi...și nu uiți că ai văzut doi actori excepționali, că războiul are doze imense de absurditate, că toate zgomotele exacerbate fac parte dintr-un coșmar inuman.
1 1
Cretzulynne pe 13 Noiembrie 2018 00:18
În sfârșit! Încă de când am văzut Lebanon-ul său, am știut că voi vedea ceva și mai și de la omul ăsta. Nu m-am înșelat. În sfârșit, cineva a vorbit pe limba mea când e pus în joc conceptul războiului și absurditatea acestuia, și a exprimat ceea ce am spus mereu - însăși existența cuvântului trebuie abolită și devenită istorie!
În același an, a mai apărut și filmul american, cu aceeași temă, War Machine cu Brad Pitt.
Ar trebui făcut pachet și trimis cadou tuturor politicienilor, tuturor instituțiilor de armată și de "apărare", și tinerilor ce se visează soldați.
Cel mai tare m-a surprins scena de la minutul 45... E ceea ce am gândit acum 12 ani când am creat "Solitudine".

1 3
lili22 pe 06 Ianuarie 2019 13:23
Bine jucat si cu o secventa interesanta, cea cu falsa grenada.
1 5
gbanescu pe 21 Iulie 2019 18:34
Samoel Maoz, la superlativ: doar doua filme, dar excelente – putin si bun
Am remarcat pentru prima oara cinematografia israeliana vizionand filmul „Lebanon” al lui Samoel Maoz – un film a carui intreaga actiune se desfasoara intr-un tanc (!). Un fim psihologic dur, consistent, care te lasa pe ganduri.
Apoi, am ramas din nou placut surprins de „Footnote” in care joaca actorul principal din „Foxtrot”, Lior Ashkenazi.
Revenind la „Foxtrot”: regizorul Samoel Maoz (57 ani) a facut doar doua filme in cariera sa „Lebanon” si „Foxtrot”. Dar le-a facut la superlativ, scriind scenariul si facand regia amandurora. La fel ca si in „Lebanon”, reuseste sa transmita atat de pregnant duritatea si absurditatea razboiului – atentie, fara scene efective de razboi – precum si fragilitatea omului, a tinerilor soldati care sunt pusi in situatia de a apasa pe tragaci.
Lior Ashkenazi si, mai ales, Sarah Adler joaca exceptional in… citeşte

0 1

Spune-ţi părerea despre Foxtrot

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Foxtrot
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells