Violență extremă, miercuri seara la TV

de Cinemagia în 20 Mai 2020
Miniseria O parte de adevăr (HBO, 21:50), Foxtrot (Cinemax 2, 23:00), Drive (TNT, 02:20), diseară

Trei filme în care violența ia diferite forme sunt programate miercuri seara pe micul ecran. Dincolo de aceste titluri care ne-au atras atenția, oferta TV este variată în genuri; consultați programul integral pentru oferta completă.

Bazată pe romanul lui Wally Lamb, miniseria HBO I Know This Much Is True/O parte de adevăr îi urmărește pe gemenii Dominick și Thomas Birdsey într-o poveste despre trădare, sacrificiu și iertare. O dramă în șase părți, în care Dominick este zugrav și duce o viață solitară, însă - după moartea mamei lor - rolul lui Dominick, ca protector și îngrijitor al lui Thomas, atinge un punct critic. Thomas, care suferă de schizofrenie paranoică, pune la cale un act înfricoșător de automutilare ca semn de protest față de războiul din Irak. Serialul îl prezintă pe Dominick, care încearcă să-și salveze fratele după ce a fost internat și în timp ce descoperă încet istoria tragică a familiei lui. Mark Ruffalo (Spotlight, Foxcatcher, The Kids Are All Right), nominalizat de trei ori la premiile Academiei Americane de Film, îi interpretează pe gemenii Birdsey.

Producția I Know This Much Is True/O parte de adevăr este scrisă și regizată de Derek Cianfrance. Foxtrot a deschis cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF 2018) în prezența regizorului Samuel Moaz, iar acum se poate vedea pe micul ecran, fiind programat de canalul Cinemax 2. Foxtrot este numele unui punct de control izolat pe un drum de aprovizionare traficat de autoturisme palestiniene și cămile itinerante. În același timp, este și modul prin care Moaz evocă viața militară și fațetele ei traumatizante și orbitoare, în care o persoană „se întoarce mereu la același punct de pornire”. Moaz atinge aspecte legate de soartă, represiune și negare, societatea israeliană, Holocaust, armata și conducerea israeliană.

The Atlantic scrie că: „Așa cum am spus, Foxtrot se desfășoară ca un triptic: trei povești legate, egale în lungime, așezate aproape ca o antologie. Mai întâi, Michael (Lior Ashkenazi) și Daphna (Sarah Adler) află despre moartea fiului lor – o scenă sumbră în care soldații ce transmit veștile rele se comportă într-o manieră absurd de automată. Daphna este complet distrusă de vestea primită, iar Michael primește un ceas care îl va atenționa în fiecare oră, astfel încât să își poată aminti să bea apă. În cele din urmă, acest tablou este intrerupt de o știre neașteptată, iar Moaz aduce pe marele ecran și mai multă dramă (și o comedie cu adevărat sumbră) prin întreruperea rutinei de comemorare a soldaților”.

Unul dintre cele mai violente, dar şi cel mai bine primite filme ale lui 2011, Drive - programat miercuri de TNT, târziu după miezul nopții - a beneficiat de un onorant start global în competiţia festivalului de la Cannes, aducându-i lui Nicolas Winding Refn trofeul pentru Cea mai bună regie. În centrul atenţiei este un şofer (Ryan Gosling) care trebuie să ia măsuri atunci când viaţa vecinei sale (Carey Mulligan) este ameninţată. Distribuţia e completată de Bryan Cranston, Christina Hendricks, Ron Perlman, Oscar Isaac şi Albert Brooks. Realizat cu doar 15 milioane de dolari, filmul a fost şi un succes de box office: 76 de milioane de dolari încasate după premiera sa din septembrie 2011.

Exploreaza subiecte similare:

Foxtrot, Drive, I Know This Much Is True, Mark Ruffalo, Derek Cianfrance, Carey Mulligan, Ryan Gosling

Alte știri din cinema

Design-ul noului Batmobil, dezvăluit din greşeală de creatorul acestuia

Pozele au dispărut repede de pe site-ul designer-ului, dar nu înainte de a fi salvate de fani

Netflix: 12 filme şi seriale de văzut în iunie

Dintre zecile de titluri pregătite pentru lansare, iată ce ne-a atras nouă atenţia

Hollywood-ul se alătură protestelor Black Lives Matter din SUA

Zeci de staruri deplâng moartea lui George Floyd şi cer reforma societăţii americane

Studiourile Universal îl resuscitează pe "omul-lup" cu Ryan Gosling

Noul lungmetraj continuă seria monştrilor clasici readusă recent în atenţie de Invisible Man

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells