Premierele săptămânii 8-14 iunie 2018

de Ştefan Dobroiu în 8 Iun 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este săptămâna când aflăm ce se mai întâmplă pe celebra Isla Nublar, acum cotropită de dinozauri, dar şi când putem vedea un inedit şi colorat film românesc. Oferta weekend-ului este completată de un ataşant şi excelent intepretat manifest anti-război venit dintr-o ţară care, din nefericire, chiar ştie ce înseamnă războiul. Iată mai jos recomandările noastre.

Bucureştenii au acum ocazia să recupereze filmele proiectate la cea de-a 17-a ediţie a festivalului Transilvania, inclusiv câştigătorul Trofeului Transilvania, producţia paraguyană Las herederas/Moştenitoarele, şi şapte filme clasice în regia lui Ingmar Bergman. Evenimentul găzduit de cinema Elvira Popescu ţine până duminică şi reuneşte titluri clasice, filme pentru copii, comedii romantice şi cele mai noi producţii premiate la mari festivaluri.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Jurassic World: Fallen Kingdom/Jurassic World: Un regat în ruină
Este fără îndoială hitul săptămânii şi unul dintre cele mai aşteptate blockbustere ale verii. Fără să-i lipsească o anumită intensitate, filmul suferă din cauza lipsei de inspiraţie a scenariului care ia şi reambalează secvenţe clasice din Jurassic Park. Regia eficientă a spaniolului J.A. Bayona distrage atenţia de la această lene colosală a poveştii, dar senzaţia de familiar este neplăcută. În sfârşit, bugetul generos de efecte speciale şi periculosul Indoraptor compensează în parte, iar finalul ne face să credem că sequelul din 2021 se va îndepărta în sfârşit de reţeta de la care premiera de azi nu se abate nicio clipă.

Cronica noastră, aici.

Foxtrot
Filmul la Samuel Maoz a deschis anul acesta festivalul Transilvania, fiind urmărit de peste 3000 de oameni în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Merită văzut la cinema pentru mesajul pacifist, melanjul inspirat de tragedie şi comedie, dar şi relevantul comentariu la adresa politicii belicoase a Israelului. În centrul atenţiei este o familie care află că fiul cel mare, Beniamin, a sfârşit pe front, iar filmul retrasează şi aventurile absurde ale acestuia într-o misiune care nu ajută nimănui. Iar ideea de bază a acestei producţii premiate la festivalul de la Veneţia, aceea că violenţa generează violenţă, nu poate decât să ne dea de gândit.

Cronica noastră, aici.

Charleston
Culoare, muzică, emoţie, umor. Nu sunt primele lucruri care ne vin în minte când ne gândim la un film românesc, nu este aşa? Charleston, debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Creţulescu, are stângăcii care îi ştirbesc din eficienţă, dar compensează cu spiritul jucăuş şi o premisă mai mult decât ofertantă: un bărbat (Şerban Pavlu) a cărui soţie a murit recent într-un accident află că aceasta a iubit pe altcineva în ultimele luni de viaţă. Când amantul îi sună eroului la uşă, cu o cerere mai mult decât surprinzătoare, o legătură mai mult decât imprevizibilă se ţese între cei doi bărbaţi, fiecare cu propria modalitate de a face faţă pierderii.  

Cronica noastră, publicată imediat după premiera mondială de la festivalul de la Locarno, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World: Fallen Kingdom, Charleston, Foxtrot

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells