Crucea de piatră

(1994)

Crucea de piatră - ultimul bordel

Poster Crucea de piatră Postere Crucea de piatră

Sinopsis Crucea de piatră

Mai mult

Desființarea caselor de toleranță vrea să fie un cadou oferit "tovarășului Stalin" de către puterea comunistă de după Al Doilea Război Mondial. În acest sens, partidul apelează la tovarășul Puzderie (Gheorghe Dinică), care însă inainte de a trece la fapte are grijă să profite de plăcerile vieții. Filmul redă cu mult umor felul în care s-a realizat această "revoluție" în București, insistând asupra "muncii de convingere" specifică regimului cu fiecare "client" în parte. Iar dacă nu se înțelege de…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: psihologu
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0

Caseta tehnică

Produs de

Studioul de Creatie PRO Film / Trustul de presa Expres

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 14 Mai 2016 14:42
„Vom lupta la cracii goi/Noi vrem p..., nu război”
Scăpat din chingile cenzurii, bătrânul regizor Andrei Blaier, care intrase la sfârșitul anilor '70 pe o pantă descendentă și realizase în ultimul deceniu de dictatură numai filme proaste, cade în ispita poftelor postrevoluționare și își fericește publicul cu două filme fără perdea: ”Crucea de piatră” și ”Terente - regele bălților”. Ambele filme au picat bine în acei ani, iar spectatorii s-au putut delecta privind cu jind țâțele tinerelor actrițe și ascultând măscările rostite cu mare satisfacție de actorii slobozi la gură.

”Crucea de piatră” era conceput ca o satiră la adresa instaurării comunismului și a transformării tuturor cetățenilor țării în proletari, dar undeva, în cursul procesului de producție, cineva a venit cu ideea că vulgaritatea și ironia de mahala ar fi mai rentabilă din punct de vedere economic… citeşte

11 2
cetateanu pe 08 Septembrie 2010 10:56
Ce bine era daca aveam si acum ,,felinare''mai ales pentru partea masculina a Romaniei.
7 4
urys pe 15 Mai 2010 18:01
Merita vazut
Chiar daca nu e o capodopera, filmul are meritul de a reconstitui o perioada destul de opaca din istoria nationala : perioada indobitocirii fortate . Mi-a placut indeosebi scena finala a filmului cu trecerea de la curvele care-l laudau pe tov Stalin la curvele care aveau sa-l proslaveasca peste ani in acelasi mod pe tov Ceausescu. Sigur ca filmul- fiind facut la o perioada destul de scurta dupa revolutie- pacatuieste prin niste asocieri fortate care lezeaza un pic autenticitatea (de ex tov care in adunarea de reeducare a fostelor dame, promite marirea salariilor cu 200 de lei) . Sigur filmul lui Andrei Blaier are si aportul acestui extraordinar actor -actorul preferat al dinsului- care a fost Gheorghe Dinica . Nu e o intimplare ca Dinica a fost distribuit in rolul lui Puzderie-rolul a fost creat special pentru Dinica. In final un film interesant care merita vazut
4 2
Iulidesprefilme pe 11 Decembrie 2012 18:37
După Revoluţie s-au apucat ai noştri să scoată din sertare..."marile" scenarii/ filme la care se gândeau în anii de comunism...şi iată ce aveau ei ascuns...Tare!
2 3
psihologu pe 13 August 2010 16:10
Ok
În Crucea de piatră, datorită excesului de sexualitate fără acoperire estetică, intenţia satirică, critică, de parabolă se anulează. Filmul poate fi luat în considerare pentru completarea unei fişe psihanalitice cu obsesiile sexuale ale autorului. Adică, o atitudine, ca aici, nefinalizată estetic, nu numai că este ratată, dar efectul poate deveni invers, nu de demolare, ci de consolidare. Andrei Blaier nu se constituie într-un reper pentru o posibilă şcoală cinematografică românească. Pentru Andrei Blaier, ca şi pentru majoritatea regizorilor noştri, obţinerea deplinei libertăţi de exprimare nu a însemnat decât eşuarea în anarhie, anularea condiţiei de posibil creator, aneantizarea.
2 4
cetateanu pe 8 septembrie 2010 10:57
Foarte frumos nu mai am cuvinte sa vede ca sunteti bine documentat.
milesman pe 14 Mai 2016 14:12
cateva scăpări şi neconcordanţe
1 - Autoturismele rusesti Pobeda sau Gaz - numele difera in functie de motoarele folosite, au fost fabricate intre anii 1946 - 1955. Ulterior productia a fost transferata in Polonia iar acea masina s-a numit Warszawa. Masina din film, folosita de activistii de partid, este un model fabricat in anii 1955-1962 si deci nu avea cum sa apara in anii 1949.
2 - Rochiile si fustele "fetelor". In anii 1949 nici o femeie, indiferent de statutul social, nu iesea pe strada cu rochii/fuste atat de scurte - trei palme deasupra genunchilor. Nu a existat niciodata asa ceva.
3 - Rochie de mireasa despicata intr-o parte, pana sus la lenjerie?!? Nu exista asa ceva in anul 1949. Hainele fetelor sunt inspirate din moda de acum.
4 - Activisti de partid cu papion la gat? Ăla era semnul imperialismului si al decadenţei anglo-americane. Comunistii si activistii acelei perioade purtau camasa… citeşte

1 1
balta67verde pe 30 Octombrie 2016 11:59
Un film destul de slabut. Desfiintarea (din ordinul partidului) caselor de toleranta este un capitol istoric care nu are nimic spectaculos. Femeile "usoare" nu au fost trimise la reeducare si nici demonstratii penibile nu s-au facut. Multe din aceste femei "usoare" s-au inscris imediat in partid si au devenit activiste zeloase, protejate de securitate, activisti de partid si militieni, multi din ei fosti clienti sau proxeneti. Sa faci din asa ceva o comedie, nu prea functioneaza.
1 2
TitoJacksana pe 11 August 2022 20:31
Un film foarte slab, degeaba ai actori ca Dinica sau Ciobanu daca filmul e prost, 3/10
0 0
Horatiucrisan pe 10 Iulie 2020 23:26
Imediat după Revoluție, în cinematografia românească a apărut un curent pornografic datorat si cererii din acea vreme de a se prezenta tot ce era interzis în perioada comunistă, respectiv, scene cat mai fara de perdea. Pe aceasta panta s-au coborât unele filme românești de la începutul anilor 90 cum ar fi Miss Litoral, A doua cădere a Constantinopolelui, etc si aici se încadrează si aceasta mizerie cinematografică fara cap si coada dar cu scene vulgare si expresii licențioase. Asta s-a cerut, asta s-a dat, producătorii români de film bajbaind într-o societate libera în care adevăratele valori nu puteau fi deosebite de gunoaie. Am vizionat în anii 90 acest film si am avut același sentiment de film prost pe care l-am avut Cand l-am văzut dupa aproape 30 de ani. Păcat de unii actori ca Imagini Ciobanu sau Dinică. Nota 4.
0 0
El_KaPpa pe 14 Mai 2020 15:40
4,4/10
Socoteala de acasa nu se potriveste deloc cu cea din targ, cum ar zice un proverb romanesc. S-a dorit o satira si a iesit un film plin de prost gust pentru care nu merita sa dau mai mult din taste. Pur si simplu m-am chinuit sa-l vad pana la final desi tine doar o ora si jumatate.
0 0
romeo_bucur_andronache pe 16 Ianuarie 2016 12:29
Un film NEpretentios.
A iesit din el un basm bunicel ,din care oamenii (mai ales tinerimea incepatoare in treburi din acestea ce privesc asa-zisa ”morala crestina”) au si ce sa invete,in afara de curve si curvie. Sa stiti ca nu toti activistii Comunisti au fost si derbedei .Aproape toti activistii comunisti au fost oameni asezati, cumpatati,chibzuiti,cu simtul masurii, vrednici in treburi de Stat si la lucrul obicinuit (in fabrici,uzine,combinate,agricultura,institute de cercetare,facerea de drumuri cu caldarim,dezvoltarea Cailor Ferate, Maritime si Fluviale,intarirea Armatei,alcatuirea unei Flote Maritime si Aeriene,punerea pe picioare si dezvoltarea Scolilor Profesionale de Meserii felurite ,ingrijirea Deltei Dumarii,infiintarea si dezvoltarea unei Culturi de masa promitatoare si a unei Cinematografii puternice ,dar si a Sportului de performanta - lucruri care in zilele de astazi sint PRAF… citeşte
0 0
Licurici75 pe 27 Martie 2017 15:38
bun pentru anii amortiti postcomunisti
Filmu graveaza eronat, dar comic perioada respectiva. Religia si curvele intotdeauna au fost sub acoperisul cald al puterii; indiferent de culoare politica. In acea perioada ca si in prezent; curvele au intrat primele si ne fortate in partid (politica), prevazand bine un viitor mai bun. Chiar daca istoria este modificata total pentru a da "subiect" acestui film, pentru acea perioada post comunista in care filmele cu sex si injuraturi erau cele mai gustate la romanul libertinist. Scenariul si jocul multor actori lasa muult de dorit. Se vrea a fi o copie josnica a clipurilor caragialiste gen Mofturi, Telegrame, etc
0 2
florian_bala pe 11 Februarie 2015 06:26
florian bala[ costel jidanu]
am o parere deosebit de buna , aveam 21 de ani si am trecut prin clipe fericite in perioada filmarilor !
0 2
Vegetarian pe 04 Ianuarie 2014 02:21
pt lista cu Filme cu case de toleranta , bordeluri etc ..
0 4

Spune-ţi părerea despre Crucea de piatră

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Crucea de piatră
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells