Artista, dolarii și ardelenii

(1980)

Artista, dolarii și ardelenii

Poster Artista, dolarii și ardelenii Postere Artista, dolarii și ardelenii

Sinopsis Artista, dolarii și ardelenii

Mai mult
Prins in farmecele cantaretei Anabelle, Traian vrea sa se insoare, fara sa stie ca, de fapt, fata isi ajuta complicele sa sparga o banca. In cheie mai mult grava decat parodica, continua peripetiile celor trei eroi care au inceput sa o rupa binisor pe englezeste, desi Traian le tine americanilor cursuri de democratie in ardeleneste. Filmul are cai si canonade, cum ii sta bine unui adevarat western, ba chiar si un duel final cu sabii, contributie neaosa la dezvoltarea genului.

"Piesa se joaca pe umerii bacelui Traian…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme 3

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 03 Iulie 2012 06:38
America - locul unde au apărut gangsterii
În al doilea film din trilogia Ardelenilor, regizat de Mircea Veroiu (celelalte două sunt regizate de Dan Pița), cei trei frați Brad poposesc într-un oraş din Vestul Sălbatic, concomitent cu un grup de circari. Spectatorii asistă la atacarea unui tren de către indieni și apoi la un jaf bancar, iar totul se termină, după cum vă imaginați, cu schimburi de focuri în care iese iarăși la iveală vrednicia fraţilor Brad.

Spre deosebire de cele două filme regizate de Dan Piţa („Profetul, aurul şi ardelenii” şi „Pruncul, petrolul şi ardelenii”), filmul lui Veroiu are un stil mai puțin alert, cu cadre lungi și contemplative și cu multe vorbe pline de tâlc. În timp ce acțiunea este tot mai statică, personajul bacelui Traian Brad (Ilarion Ciobanu) devine proeminent, iar gesturile și vorbele sale capătă o gravitate masivă.

Bacele,… citeşte

7 0
ciprian34 pe 09 Ianuarie 2012 13:40
Toate cele 3 filme cu ardelenii,petrolul,artista,dolarii merita vazute
2 1
Horatiucrisan pe 26 Septembrie 2019 22:17
Un western spaghetti în limba română, turnat în studiourile din Buftea, nu în Cinecitta. Un altfel de film într-o perioadă în care eram obișnuiți cu filme cu substrat politic si propagandist. Revăzut cu plăcere.
0 0
carmen_angelus_romila pe 12 August 2018 20:26
Continuarea primei parti al acestei serii, intr-o desfasurare pur americana al evenimentelor, un film cu public numeros in cinematografe,
0 0
cezarika57 pe 04 Iulie 2018 22:27
In epoca de glorie a western spaghetti, unde cowboy Gemma sau Nero vorbeau in dulcea limba italiana despre probleme pur americane, Titus Popovici vine cu o idee de milioane si trimite doi ardeleni in Vestul Salbatic al anului 1879 sa isi caute fratele. Si aventura incepe in trilogie! Debut cinematografic pentru Tania Filip.
0 0
balta67verde pe 19 Octombrie 2016 14:34
Prestatia actorilor mari, ne demonstreaza ca o continuare nu trebuie sa fie neaparat mai slaba decat prima parte. Valabil si pentru ultima parte a trilogiei. Film foarte bun.
0 1
lili22 pe 17 Martie 2018 22:00
Ma intreb daca regizorul era constient sau nu ca face un film prost....
0 2
cetateanu pe 13 August 2010 12:57
Un film de exceptie cu replici memorabile pacat ca in prezent nu mai putem sa realizam filme macar la valoarea acestora.Toti actori parca sunt de acolo un plus pentru Ovidiu Iuliu Moldovan
0 3

Spune-ţi părerea despre Artista, dolarii și ardelenii

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi aventuri
Liste cu Artista, dolarii și ardelenii
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells