Amador

(2010)

Amador

Poster Amador Postere Amador

Sinopsis Amador

Amador ro

Marcela este o tânără cu probleme financiare care găsește o slujbă de vară îngrijindu-l, în absența familiei, pe Amador, un domn vârstnic imobilizat la pat. Crede că așa își va rezolva problemele, dar după câteva zile Amador moare, lăsând-o pe Marcela într-o situație dificilă. Moartea sa o lasă fără slujbă, iar ea nu-și poate permite asta. Confruntându-se cu o importantă dilemă morală, Marcela va demonstra că nu întotdeauna moartea poate opri viața.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7

Caseta tehnică

Produs de

Reposado Producciones

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Spania

Site oficial

Amador

Box office Amador

Weekend premieră (31.10.2011)
  • Loc 30
  • Spectatori 79
  • Încasări (RON) 664,00
Total
  • Spectatori 419
  • Încasări (RON) 3.035,00
  • Încasări (USD) 941,64

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
dragonfly_drk pe 01 Iulie 2011 11:19
Amador şi atât.
Intr-o lume dominata de un caracter cenusiu-amarui, in care lupta pentru supravieturie si pentru o viata mai buna primeaza, isi face simtita “evolutia” in plan spiritual, mental, “interior” o tanara fata. La inceputul unui nou drum, usor dulce dar amarui, dorinta de “afirmare” si instinctul matern ne releva modul in care oamenii reactioneaza in cele mai bizare, si totusi normale, situatii. Reactiile in fata mortii sunt de necontrolat. Ele sunt semnatura personalitatii si gandurilor pline de disperare, frica, emotie, care ne cuprind in momentul fatal. Si ai crede ca e moral sa faci ceea ce este bine insa nimeni nu intelege ce e bine pentru cei din jur.

Sunt sigura ca majoritatea celor care au vizionat filmul au ramas la sfarsit cu un gust amar. Au fost dezamagiti si au criticat decizia Marcelei in urma mortii lui Amador. Insa decizia a fost o urmare a unei lupte… citeşte

4 1
Pitbull pe 02 Noiembrie 2011 23:06
Supra-paradigma alegerii
"Amador" - Supra-paradigma alegerii
Regia umple lacunele scenariului

*** ATENŢIE!!! Conţine spoilere! ***

Anormal de puţini oameni de film sunt pe deplin conştienţi de un fapt elementar, pe care ar trebui să-l cunoască toată lumea (mă rog, lumea cineaştilor): unul dintre factorii principali care duc înainte un film este alegerea - fiind aproape obligatoriu ca, în punctele cheie, personajele sa se confrunte cu câte o dilemă dificilă, de a cărei rezolvare va depinde continuarea acţiunii. Fără a intra acum în detalii, vă recomand să alegeţi câteva titluri pe care le cunoaşteţi bine, şi sigur veţi găsi destule exemple concludente. În cazul lui "Amador", Fernando Leon de Aranoa merge şi mai departe, organizându-şi întregul film în jurul unei alegeri majore centrale - configurată cât se poate de simplu: o tânără în criză… citeşte

2 1
cosmin742000 pe 21 Iunie 2012 09:05
O drama spaniola , plina de semnificatii , care nu iti da totul mura-n gura.Superb.
2 2
manina pe 25 Noiembrie 2011 12:21
o surprinzatoare comedie
Mergand sa vad aceasta drama despre viata si moarte am descoperit cu placere note de ironie si umor subtil. Filmul pare simplu si liniar dar realizezi ca este plin de semnificatii. Prima parte in care Marcela si Amador se descopera este savuroasa si mi-ar fi placut sa vad mai multe scene cu ei, daca povestea filmului nu s-ar fi concentrat pe reactia Marcelei in fata mortii batranului si a noii vieti care vrea sa-si faca loc. Da o sansa filmului. Merita.
0 0

Spune-ţi părerea despre Amador

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells