Adams æbler

(2005)

Merele lui Adam

Poster Adams æbler Postere Adams æbler

Sinopsis Adams æbler

Mai mult

După eliberarea din închisoare, Adam, fost lider al unei grupări neo-naziste, e obligat să petreacă mai multe săptămâni în mijlocul unei mici comunități evlavioase păstorită de Ivan, un preot care crede cu tărie în bunătatea ființei umane. Pentru a-l putea considera reabilitat, Ivan îi cere lui Adam să-și fixeze un scop pentru răstimpul pe care-l au de petrecut împreună. În bătaie de joc, Adam alege să facă o plăcintă cu mere. Ivan e de acord, cu condiția ca merele să provină din pomul care crește…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 06 Aprilie 2014 20:12
x
Un film excelent danez, o tragicomedie, o alegorie, o parabola cu multe profunzimi,metafore si subtilitati, inspirata biblic din Cartea lui Iov (Book of Job), capitol din Vechiul Testament, in care GOD nu este asa de iubitor ca in Noul Testament si ii testeaza credinta acestuia...
Cred ca fratii Coen au fost si ei partial inspirati de aceasta pelicula pentru capodopera lor din 2009, superbul,formidabilul A Serious Man.
Am vazut pelicula la recomandarea unei prietene de suflet si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale pentru ca initial eram destul de reticent in a-l viziona , insa acum cand scriu aceste randuri la cald, pot sa spun ca sunt f multumit de alegerea facuta si ca nu-mi pare deloc rau de timpul pierdut.
Acest film nu este insa pentru orice cinefil si afirm asta pentru ca acesta contine multe elemente de umor negru,intunecat,greu suportabil,plus o secventa nu… citeşte

4 1
bitter_moon pe 6 aprilie 2014 21:40
Sunt extrem de incantata ca l-ai vazut, dar mai ales ca a reusit sa te impresioneze in aceasta mare masura. Filmul nu este usor digerabil din cauza scenelor violente, asa cum spuneai si tu, dar nici nu putea fi mai bland, tinand cont de similitudinea dintre povestea din film si cea din Cartea lui Iov. SI personajul biblic a fost supus la incercari cumplite, mult mai greu de suportat decat cele din film, daca este sa le analizam. Cu toate acestea, eu as indrazni sa recomand filmul tuturor cinefililor, pentru lectia de optimism si pentru ideea pe care o insufla ca indurand cu stoicism si credinta incercarile vietii, pana la urma mila divina te scoate din ele cu bine.
andils pe 11 August 2010 14:14
socant! cel mai cinic film pe care l-am vazut. regizorul asta nu are inima. cel mai batut de soarta e preotul: mama lui a murit la nastere, taicasu il maltrata, sotia lui s-a sinucis, fiul era paralizat complet, avea o tumora pe creier cat o minge de volei, a fost batut pe parcursul filmului crunt de mai multe ori, de cate ori se enerva ii tasnea sange din ureche, a fost impuscat in ochi, glontul i-a iesit prin ureche, si el tot nu a murit. nu e un film de groaza ci mai degraba un film despre cate incercari ti se pot pune in viata.
2 4
ReeAdna pe 11 august 2010 15:43
Multumim ca ne-ai povestit filmul. Acum il putem bifa ca "vizionat", fara a-l mai vedea. ;)
andrasandrea pe 21 octombrie 2011 21:48
rar nimeresc un film care sa-mi placa atat de mult, este un film care intr-adevar mi-a dat ceva...
mihaelatb pe 23 Februarie 2020 22:06
spoiler
Intr-o comunitate in care nu mai exista credinta in Dumnezeu, in care cei mai fideli enoriasi sunt un fost mare tenisman, actualmente hot si alcoolic, un terorist din Arabia Saudita, o Prostituata insarcinata si un fost puscarias fascist, pastoreste un preot care se lupta din copilarie cu Diavolul. Este invatat sa intinda si celalalt obraz de mic copil si-si accepta soarta, cu o seninatate ce frizeaza tembelismul. Cand ii se arata ca nu are de ce sa fie optimist, caci el este un Iov danez, intregul univers al manastirii se schimba, caci nimeni nu suporta sa vada un Ivan indiferent, un Ivan pesimist, un Ivan care nu mai are chef sa traiasca. Filmul este o comedie ciudata, caci cum poate fi etichetata scena impuscarii ciorilor, daca nu, comica. La fel scena neonazistilor care vin sa puna la punct o maimuta araba.Daca va plac provocarile, filmul de fata, este! Toti actorii au fost… citeşte
0 0
lili22 pe 07 Septembrie 2018 14:03
O comedie mai ciudata, cel putin pentru mine.Nu cred ca am vazut un film asemanator.Actorii si-au demonstrat clasa....
0 0
balta67verde pe 20 Octombrie 2016 19:29
Comedie excelenta
O comedie excelenta cu un Mads Mikkelsen genial dar si Ulrich Thomsen (Adam) parca e nascut pentru a juca rolul de skinhead. Film superb ! Daca va plac comediile putin ciudate, cautati-l ... nu veti regreta.
0 0
a_anywhere pe 16 Octombrie 2013 21:53
http://www.youtube.com/watch?v=XpqqjU7u5Yc :) "(...) Diavolul ne testeaza pe toti tot timpul.
Trebuie sa facem alegerea corecta.
Daca am asculta mereu cuvantul ratiunii lumea ar fi un loc mohorat.(...)"

0 0
gahan12000 pe 30 Martie 2013 20:01
Adevarat e ca daca nu ai credinta nu ai nimic. Mads Mikkelsen joaca extraordinar. Recomand si En kongelig affære / O afacere regală (2012) .
0 1

Spune-ţi părerea despre Adams æbler

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells