- -
sub 5 voturi
Poza Alexandru Mereuță
Locul naşterii: Bogdanesti, Romania · Data naşterii: 14.06.1927 · Data decesului: 16.09.2020 · Universitate: I.A.T.C. “I.L. Caragiale”, Bucureşti

Biografie

Născut în iunie 1927 (d. 16 septembrie 2020), în 1952 a absolvit I.A.T.C. „I.L. Caragiale”, București, la clasa profesorului Nicolae Băltățeanu. A venit la Constanța în 1960, după ce a jucat timp de opt ani în București și în Bârlad. În acest din urmă oraș a fost câțiva ani director al teatrului „V.I.Popa”.

„La Constanța, Mereuță a realizat o impresionantă galerie de personaje, cu precădere bătrâni plini de pitoresc și...

mai mult
A contribuit la această pagină: blacksea_rider Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
blacksea_rider pe 09 Iulie 2023 20:10
Născut în iunie 1927 (d. 16 septembrie 2020),în 1952 a absolvit I.A.T.C. „I.L. Caragiale”, București, la clasa profesorului Nicolae Băltățeanu. A venit la Constanţa în 1960, după ce a jucat timp de opt ani în Bucureşti şi în Bârlad. În acest din urmă oraş a fost câţiva ani director al teatrului „V.I.Popa”.
„La Constanţa, Mereuţă a realizat o impresionantă galerie de personaje, cu precădere bătrâni plini de pitoresc şi sensibilitate, sfătoşi şi înţelepţi, blajini, sentimentali şi calzi”, scria Georgeta Mărtoiu, secretar literar, martor al vieţilor şi creaţiilor celor mai mulţi dintre actorii „vechi” ai teatrului.
Pe lângă rolurile memorabile pe care le-a jucat, printre care Ianke din „Tache, Ianke şi Cadâr”, Nae Ipingescu din „O noapte furtunoasă”, Georges din „Gaiţele” şi multe altele, Alexandru… citeşte

0 0

Spune-ţi părerea despre Alexandru Mereuță

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells