Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Premii, festivaluri

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 01 Feb 2007, 18:56   #1
Longshot
Kingpin

Longshot

fata de anul trecut, mult mai multe nume sonore prin selectie. good german si good shepherd (care n-au prins la academie), notes on a scandal, iwo jima. dar si august, rivette, un menzel, ultimul chan-wook park (repede l-a mai terminat). lui david mackenzie bag de seama ca a inceput sa-i placa berlinul si si-a bagat si hallam foe-ul (dupa asylum acum doi ani). il mai vad pe ozon cu angel, in care e romola garai (aia din inside i'm dancing), cica noua lui muza. si, of course, 300-le.
nu stiu, eu vreau ala de park si ala de rivette.
Old 01 Feb 2007, 19:58   #2
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

Cred ca cel mai mult de-acolo mi-ar placea sa vad La Mome. E filmul de deschidere, e cu Marion Cotillard (Jeux d'Enfants), e despre Edith Piaf si cred ca asta ajunge. Plus ca am vazut niste imagini si trailerul in care poti sa juri ca Marion Cotillard e "furata" din inregistrarile cu Piaf . In rest, 300-le probabil o sa fure toti ochii de pe-acolo. Daca filmul e pe atat de bun pe cat e trailerul (il gasiti la pagina filmului pe Cinemagia), atunci chiar ca o sa sparga tot...

Ce mi se pare ciudat este ca asa-zisele subiecte "de epoca" trebuie prezentate cat se poate de historically incorrect pentru a avea succes in zilele noastre. Regizorul Zack Snyder a declarat in repetate randuri ca a luat numai ce a vrut din istorie si ca ce a luat a folosit pentru a crea ceva extrem de vizual. De unde si aspectul mai degraba fantastic decat istoric al filmului. Asa s-a intamplat si cu Moulin Rouge!. Cand am auzit ca se face un film despre dansatoarele de can-can de la Moulin Rouge am fost convins ca nu va avea succes, cu oricat de multe staruri ar fi umplut distributia. Si iata ca Luhrmann, cu dansuri moderne, efecte speciale si un soundtrack genial a reusit imposibilul... Exact in categoria asta se inscrie si 300...
Old 01 Feb 2007, 20:09   #3
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Marion Cotillard :love:

Eu sunt curios cum o sa fie 300. E interesant cum ultimele doua creatii facute dupa Frank Miller debordeaza in stil. Riscul este ca totul sa se rezume la stil. Cum a fost Sin City. :?
Old 02 Feb 2007, 22:32   #4
grafico
Novice

grafico

Se pare ca 300 e in afara competitiei, dar sincer eu abea astept sal vad.... :w00t:

Grafica si photoshop, tutoriale in limba romana.
Grafiks.ro
grafico is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Feb 2007, 11:24   #5
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

Goodbye Bafana

Inca o premiera multasteptata la Berlin. E vorba de Goodbye Bafana, un film biografic despre cei douazeci de ani petrecuti de Nelson Mandela in inchisoare si relatia pe care a avut-o cu gardianul sau, James Gregory. In regia danezului Bille August, filmul spune povestea rasistului sudafrican alb Gregory (Joseph Fiennes), care a fost pentru totdeauna schimbat de conversatiile si exemplul dat de prizonierul sau, Mandela (Dennis Haysbert), pe care l-a vazut zi de zi timp de 20 de ani. Filmul se bazeaza pe memoriile lui James Gregory, scrise in franceza.

"Este un film din punctul de vedere al adversarului, ceea ce face viziunea lui Mandela inca si mai corecta", a declarat August.

Filmul incepe cand Gregory intra in inchisoarea Robben Island, unde Mandela este tinut prizonier, si se termina cand fostul sef de stat african este eliberat. Cele doua ore dintre cele doua momente acopera o perioada de peste 20 de ani, o perioada care l-a marcat profund pe gardianul lui Mandela. Subiectul a fascinat presa, iar Haysbert, cu o intrepretare retinuta, a facut publicul sa intuiasca imensa demnitate si umanitate a lui Mandela. Conform site-ului Cineuropa, August ar fi trebuit sa-i ofere mai multe scene lui Huysbert in locul lui Fiennes, care nu a fost, se pare, suficient de carismatic pentru rolul sau.

Sper ca filmul va ajunge si in Romania.
Old 18 Feb 2007, 18:38   #6
Longshot
Kingpin

Longshot

hehe. dupa venetia, si berlinul da premiul cel mare unei chinezarii. tuya's marriage aka tuya de hun shi ii zice si e facut de quanan wang.
cinemaul argentinian vad ca merge si el bine (de fapt, merge bine de ceva vreme): premiul juriului si cel mai bun actor pentru el otro de ariel rotter.
ma rog, holbati-va aici pentru restul premiilor.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules