Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19 Mar 2006, 07:07   #21
Alex Leo Serban
Guru
 
Alex Leo Serban
 
Join Date: May 2003
Posts: 4,805
Originally Posted by europe_east:
Kill Bill-- now I think it's totally gargantuan

ha!? i suppose k asta e de bine, sper? :?
nu de alta, da unii au zis k e gargara & it's gratuitious gurgling in blood...
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Mar 2006, 16:00   #22
europe_east
Guru
 
europe_east
 
Join Date: Oct 2004
Location: N of Sierra Madre
Posts: 1,012
e de bine, of course. gargantuan=urias la mine.
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Mar 2006, 06:25   #23
Alex Leo Serban
Guru
 
Alex Leo Serban
 
Join Date: May 2003
Posts: 4,805
pt europe_east

i c yr point; thought u were being ironic 8)

'the sweet hereafter'; desi fan - pina atunci - al lui egoyan pt 'exotica', 'calendar', 'next of kin' ...), asta m-a adormit cind l-am vazut prima oara, la cannes. era (cred) al 4-lea film pe ziua aia & i totally screwed the screening or the screening screwed me? whatever - ideea e k nu l-am 'prins', mi s-a parut greoi, caznit & cautat. apoi l-am revazut, cind aveam cursuri la uatc, pt a-l discuta cu studentii, si... stupoare: it's terrific!! in orice caz, unul din cele mai bune egoyanuri. ok, este lent - dar nu greoi, complex - dar nu caznit, subtil - dar nu cautat... it grows on u, & eventually haunts u cu povestea (dupa un roman de russell banks, parca) asta a lui dramatica (fara a fi tearjerking) spusa at a leisurely pace, dar still surprising, cu twists care sint mai mult psihologice decit altfel. definitely, a standout movie! si o coloana sonora superba...
de unde concluzia: filmele vazute la cannes sint mai mici sau mai mari decit in realitate!
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Mar 2006, 16:40   #24
M0n0
Guru
 
M0n0
 
Join Date: Sep 2004
Location: Iasi...in spatele garii
Posts: 1,490
Send a message via Yahoo to M0n0
Nu mi s-a intamaplat sa imi placa un film la a doua vizionare si la prima sa il fi urat...sau poate doar m-a plictisit...
sunt foarte "deschis" la fiecare prima vizionare asa ca din prima imi catagorisesc filmele...
__________________
Adevarul nu insulta, ci ofera dusuri reci prostiei calde...

M0n0's blog
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Mar 2006, 16:47   #25
crin3l
Guru
 
crin3l
 
Join Date: Oct 2005
Location: Iasi
Posts: 396
Send a message via Yahoo to crin3l
Parerea mea este ca un film bun este intotdeauna mai frumos can il vezi a doua oara(Se7en la inceput mi-a placut ideea ca era f inteligenta dar vazandu-l a doua oara mi-a placut f mult).Singurul defect cand il vezi a doua oara este ca nu mai este la fel de suprinzator dar il intzelegi mai bine.
__________________
"Voi merge oriunde , dar numai inainte"
"Unii sunt atat de saraci incat au numai bani "
crin3l is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Mar 2006, 16:57   #26
raptor
Leprechaun
 
raptor
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 2,535
?pai cum se poate asa ceva. adica il vezi prima data, stii toate miscarile, toate schemele, stii finalul, stii cine a ucis majordomul si totusi gasesti ca e mai interesant a doua oara?
nici vorba. daca exista o a doua vizionare(Intentionata-exista si vizionarile neintentionate-ca atunci cind e iarna si ploua si chiar nu ai altceva mai bun de facut decat sa te uiti la tv si vezi a treia sau a patra oara o nenorocita de comedie cu tom hanks din anii 80 si data in reluare pentru a mia oara de prima) pt. mine a unui film atunci e numai pentru ca mi-a gidilat limba in toate gusturile, si sarat, si dulce, si amar si acru si poftesc sa mai iau o lingura, ca e o supa buna.
.dar uite, ca sa nu ziceti ca sunt oftopic o sa amintesc seria "porky's" intaia data cand am vazut-o eram mai mititel si nu am inteles toate paontele. abia la a doua vizionare am inceput sa le vad putele si titele.
__________________
absolutely, mr president, absolutely

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Mar 2006, 20:29   #27
Lady_Skar
El Chewbaccabra
 
Lady_Skar
 
Join Date: Sep 2002
Location: it looks like a room but i'm not sure.
Posts: 996
Send a message via Yahoo to Lady_Skar
Zoolander

Loved it cand l-am vazut a treia sau a patra oara.
__________________
Tis better to be brief then tedious.
Lady_Skar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Mar 2006, 22:08   #28
gionloc
Guru
 
gionloc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,105
de obicei filmele care nu-mi plac la o prima vizionare nu mai au ocazia de a-mi placea mai tarziu...
in schimb am intalnit filme pe care le apreciez din ce in ce mai mult odata cu tecerea repetata prin povestea lor.
aceste filme care cresc si cresc neincetat sint Al Saptelea Continent (Haneke), Stand der Dinge, Paris, Texas, Himmel uber Berlin si Lisbon Story (Wenders), Eraserhead.. tot Lynch in afara lui ELephant Man, Dune, Fire walk with me... si mai sint... mai sint... Night on Earth sau Dead Man, Europa sau Odiseea Spatiala 2001, Kill Bill & coTarantino (-Jackie Brown)... Persona (mmmmmm), Scene dintr-o casatorie... uva.

la polul opus se afla filme de Cronenberg, Videodrome sau M Butterfly... sau de Hertzog... pur si simplu nu vorbesc cu mine si cu nici o alta persoana care se ascunde in mine
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Mar 2006, 02:26   #29
Leonard
alter-ego
 
Leonard
 
Join Date: Feb 2003
Location: Paper St. Soap Company
Posts: 1,967
Send a message via Yahoo to Leonard
Originally Posted by gionloc:
Al Saptelea Continent (Haneke)
ãsta nu mi-a plãcut deloc prima datã. ºi nici nu l-am mai revãzut. l-am ºters. foarte dezamãgit am fost, fiindcã îmi plac filmele ulterioare ale lui Haneke (pe care le vãzusem înainte). pur ºi simplu îi lipseºte acea palmã, loviturã care te pune sub ºoc care credeam cã e specificã lui Haneke (Benny's Video, Funny Games, Time of the Wolf, Code Unknown, Piano Teacher). 7. Kont nu conþine nimic care sã mã zguduie vreun pic. mi-ai putea da vreun motiv sã-l revãd?
__________________
Prepare to evacuate soul
Leonard is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Mar 2006, 04:35   #30
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Pentru oricine vede un film altfel decât un simplu spectator, urmärind sä-l analizeze (ca profesionist, critic sau mäcar cinefil), regula de aur este: TREI VIZIONARI.
- Primul contact cu filmul.
- Acomodarea (o datä ce nu te mai furä actiunea).
- Analiza.
Sigur, regula e "de aur", nu "de fier": pe de o parte, existä atâtea filme îndeajuns de complexe încât sä justifice, si chiar sä necesite, si mai multe vizionäri (Tarkovski, Bergman, Antonioni - si multi altii). Totusi, dupä a treia oarä, trebuie sä fim foarte atenti sä nu ne pierdem în amänunte. Dacä suntem constienti de riscul ästa, si-l evitäm, nici o problemä.

Si acum, putin mai on-topic:
Nu-mi amintesc nici un film a cärui perceptie sä se fi rästurnat atât de radical (displäcut/pläcut), de la prima la a doua vizionare. Pot face doar unele asocieri aproximative - si, în fond, deloc surprinzätoare:

- "Blowup"; l-am admirat de prima oarä, dar abia cam a treia am început sä-l înteleg, si de pe la a cincea, sä-l iubesc cu adevärat.
- "Stalker"; prima oarä, impresie pozitivä, dar stare de soc buimac cu ameteli fizice, de-a dreptul; imposibil sä comentez ceva; ulterior, desfolieri succesive care nu s-au terminat nici acum (sä tot fie vreo opt la activ).
- "2001: A Space Oddissey"; prima oarä, pläcere cam superficialä si condescendentä; pe urmä, si aici, disectii etapizate (tot vreo opt, cred).
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Mar 2006, 10:17   #31
gionloc
Guru
 
gionloc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,105
Originally Posted by Leonard:
mi-ai putea da vreun motiv sã-l revãd?

mi-e greu sa-ti gasesc tie motivatii pentru care sa te intorci la acest film... pot sa-ti spun insa care a fost starea mea generala in timpul vizionarii acestui film... de ce aveam senzatia ca sint sugrumat treptat de ceea ce vedeam, pana la a mi se opri rasuflarea la final...

ceea ce-mi place la Haneke e ca nu judeca, nu intra in sufletul spectatoului valorizand constant si jucandu-se cu sentimentele lui, racaind in interiorul sau doar pentru a-si satisface (desi nu e cuvantul potrivit) orgoliul artistic.. precum face in opinia mea von Trier (unul dintre regizorii mei preferati, alaturi de Haneke si Kar Way cel mai bun regizor activ outside USA). ceea ce realizeaza el, e o constructie meticuloasa, din bucati, puzzleuri imagistice continand o istorie nuda (un fel de 'viata nuda' a la Walter Benjamin privita in tehnica realizarii filmice), adica o insiruire de intamplari prezentate fara nici o judecata interna, venita din partea relizatorului. ma gandesc si la 71 de Fragmente ale unei Cronologii a Hazardului, unde avem bucati bucati, imagini, la final avem o viziunea asupra povestii... in Code Unknown e invers, avem intamplarea, apoi vine disectia, urmand o legitate neclara, nedefinita (codul nu este cunoscut).

al 7-lea continent

l-am privit ca fiind o critica adusa masinalizarii omului in capitalism [asta per total, asa l-am resimtit prin aceea ca ma intrebam de la jumatea filmului daca asta ma asteapta si pe mine peste 10 ani (adica inspre 35 de ani) - serviciu, acasa, serviciu, acasa, intalnire cu cumnatul (daca oi avea), terzire dimineata, spalatorie auto, copil, scoala lui, probleme la serviciu, intretinerea unei aparente relatii cu parintii, ba chiar si cu sotia...etc. ceea ce mi-a placut (fiind totusi un film!) este ca anarhia in sistem personajele o aduc nu luptand, injurand si protestind in strada, ci excluzandu-se pe ei masinariei. lovesc in 'celula de baza' a societatii, distrug familia, in speta familia lor. astfel se extrag pe ei sistemului si-l distrug, oarecum, din interior.

pe mine m-a prins filmul chiar nitre praguri - terminarea scolii, intrarea in munca (desi este ceva placut, adica maimult decat placut), dar intrebarile pe care mi le puneam atunci - si inca o fac - sint legate de aspecte pe care le-am intalnit in film, iar felul in care Haneke stie sa le prezinte, nealterate de o constiinta artistica omniprezenta si atoate stiutoare, felul cum stie sa spuna pana la capat povestea (ecranul negru de la final... :love... toate astea mi l-au adus pe haneke in prim-plan si cu cat il vad mai mult cu atat creste in ochii mei.

(daca vrei un motiv si mai personal pentru care sa vezi filmul - e ca 'subromul' filmului, de pe titrari.ro, e facut de mine )
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Mar 2006, 15:57   #32
Leonard
alter-ego
 
Leonard
 
Join Date: Feb 2003
Location: Paper St. Soap Company
Posts: 1,967
Send a message via Yahoo to Leonard
l-am þinut nu ºtiu cît pe hard fiindcã n-aveam titrarea. pînã la urmã l-am vãzut netradus, cam în urmã cu trei luni. probabil tu ai bãgat-o pe titrari ulterior. îmi poþi spune în privat sau chiar pe forum o listã cu subtitrãrile la care le lucrezi (sau le ai în plan)?
__________________
Prepare to evacuate soul
Leonard is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Mar 2006, 21:34   #33
fanroxette
Novice
 
fanroxette
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 15
as good as it gets

Deshi pentru multi poate parea enervant filmul, inclusiv pentru mine, la prima vizionare...acum nu ma pot dezlipi de tv ori de cate ori e dat.
fanroxette is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Apr 2008, 12:11   #34
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
Descoperit acest topic interesant in anale, probabil a trecut suficienta vreme ca sa-l putem imbogati cu titluri noi.

Primul exemplu care-mi vine in minte este Moulin Rouge. Prima data cand l-am vazut mi s-a parut un kitsch total. Subiectul fumat si latratul lui Kidman din prima parte, plus cover-urile dupa melodii celebre, m-au facut sa discreditez total tortul cu frisca si diamante al lui Luhrmann (de la care nu-mi placuse nici Romeo + Juliet). Dar dupa trei luni, cand amanuntele se rearanjasera si asteptarile erau cu totul altele, l-am mai vazut o data si mi-a placut la nebunie .
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Apr 2008, 12:19   #35
wihay
Junior
 
wihay
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 27
Beowulf, Movin' McAllister, Killerpad

Beowulf mi s-a parut tras de par, chiar daca porneste de la o legenda in care eroul e preamarit, parca era prea increzut, plin de el, Beowulf.
wihay is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Apr 2008, 12:34   #36
savoria
Veteran
 
savoria
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bucuresti
Posts: 149
Black Hawk Down...
a doua oara mi-a placut mult
__________________
"Theoretically, if you go to the past in the future, then your future lies in the past. This is a picture of you in the future - in the past."
savoria is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Apr 2008, 07:17   #37
Alex Leo Serban
Guru
 
Alex Leo Serban
 
Join Date: May 2003
Posts: 4,805
Originally Posted by StefanDo:
Descoperit acest topic interesant in anale, probabil a trecut suficienta vreme ca sa-l putem imbogati cu titluri noi.

Primul exemplu care-mi vine in minte este Moulin Rouge. Prima data cand l-am vazut mi s-a parut un kitsch total. Subiectul fumat si latratul lui Kidman din prima parte, plus cover-urile dupa melodii celebre, m-au facut sa discreditez total tortul cu frisca si diamante al lui Luhrmann (de la care nu-mi placuse nici Romeo + Juliet). Dar dupa trei luni, cand amanuntele se rearanjasera si asteptarile erau cu totul altele, l-am mai vazut o data si mi-a placut la nebunie .

... presupun k s va intimpla la fel si cu 'les chansons d'amour'
dar preferabil e sa-ti plak din prima
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Apr 2008, 14:35   #38
Alina B
Novice
 
Alina B
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 22
American Beauty - la prima vizionare m-am gandit ca e ok. Dup'aia l-am vazut cu frate-miu thank God!
__________________
It is what you read when you don't have to that determines what you will be when you can't help it.
Oscar Wilde
Alina B is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Apr 2008, 11:35   #39
Dragomara
Banned
 
Dragomara
 
Join Date: Dec 2007
Location: Axiopolis
Posts: 2,871
Send a message via Yahoo to Dragomara
Adicã cum, dacã nu-mi plãcu prima oarã sã mã mai uit ºi a doua oarã?! Da'ce m-am tâmpit, sau oi avea vreo câteva secole de trãit ºi nu ºtiu eu?!
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jul 2008, 14:40   #40
yssis
Senior
 
yssis
 
Join Date: Jul 2008
Location: bucuresti
Posts: 105
Send a message via Yahoo to yssis
in general filmele trebuiesc vazute pentru a doua oara...prima data te uiti sa vezi despre ce e vb si cam ce se intampla iar a doua oara te uiti sa vezi detaliile p care la prima vizionare leai ratat...nu se poate sa placi un film din prima vizualizare daca nu il si intelegi
yssis is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:55.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells