Guardians of the Galaxy

(2014)

Gardienii galaxiei

Poster Guardians of the Galaxy Postere Guardians of the Galaxy

Sinopsis Guardians of the Galaxy

Mai mult
Guardians of the Galaxy trl 3

Studiourile Marvel lansează o echipă nouă, Gardienii galaxiei! Aceasta lărgește universul Marvel până în adâncurile cosmosului, unde aventurierul Peter Quill se trezește ținta unei periculoase urmăriri după ce fură un glob cu puteri misterioase. Încercarea de a dejuca planurile lui Ronan, un villain ce amenință soarta întregului univers, îl face pe Peter să formeze o echipă cu invincibilul Drax Distrugătorul, cu mortala Gamora, cu Groot, un umanoid cu formă de copac, și cu ratonul Rocket. Dar când Peter…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0
Vezi pe Disney+
2 nominalizări Oscar, 2 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Full Tilt

Produs de

Marvel Studios

Tip Ecran

3D, IMAX 3D

Distribuitorul international

Walt Disney Pictures

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

SUA

Box office Guardians of the Galaxy

Weekend premieră (04.08.2014)
  • Loc 1
  • Spectatori 35.202
  • Încasări (RON) 778.868,00
Total
  • Spectatori 185.776
  • Încasări (RON) 3.704.645,00
  • Încasări (USD) 1.106.262,49

Părerea criticului

StefanDo pe 07 August 2014 14:43
Puţine sunt filmele care să fi fost privite cu mai multă reticenţă o dată cu anunţarea lor şi apoi să provoace mai mult interes o dată ce excelenta maşinărie de promovare Marvel/Disney a fost pusă în mişcare. Ei bine, aşteptările nu au fost deloc dezamăgite, pentru că Gardienii galaxiei este un spectacol antrenant, colorat şi plin de umor, numai bun de văzut pe un ecran cât mai mare. Actorul Chris Pratt dă lovitura în rolul lui Peter Quill, aventurierul spaţial care se bagă pe sub piele atât de bine, încât la sfârşit supranumele său obsedant (pentru el), Star-Lord, este cu totul meritat. Iată mai jos de ce ar putea să-ţi placă la nebunie să faci o vizită la cinema pentru a vedea Gardienii galaxiei.

Rotunjorul actor din Parks and Recreation a dat jos mai bine de 25 de kilograme pentru a se transforma în Peter Quill, un pământean răpit… citeşte

16 19
Nekkyosha pe 11 august 2014 21:53
O mare prostie. Sau o mare l..., ca sa ma exprim in stilul porcos al maestrului dumitale, arestatul. Un film de duzina, fara umor, fara personalitate, plin de violenta gratuita. Totul e arbitrar, necredibil, fara carisma, practic o ecranizare terna si bidimensionala, cel mai cretin film de la Atalasul norilor incoace. Multi spactatori radeau ca niste imbecili in sala si chiar am vrut la un moment dat sa-i intreb de ce rad, pentru ca mie filmul asta nu mi-a provocat nicio emotie; poate doar la dansul pomisorului din final.
princeofpersia79 pe 19 februarie 2015 23:51
foarte slaaab... mediocru.... intr-un cuvant nu merita sa dai bani pe bilet...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 23 August 2014 05:39
Galactici din viitor, nostalgici ai anilor 70 + fascinantul Goot, cel atat de guraliv
Iata asadar ca au aparut niste demni urmasi ai lui Iron Man, Spider Man sau ai super-eroilor din The Avengers. Gardienii Galaxiei sunt o combinatie surprinzator de placuta intre infractionalitate, trecut tumultuos, loialitate si umor. Dar nu acel umor provenit din glume sau gag-uri. Ala nu asigura o calitate certa si de durata. Comicul acestui film vine din combinatia dintre caracterul introvertit al fiecarui personaj ce accepta o colaborare corecta de dragul grupului si care nu vrea in ruptul capului sa se schimbe sau sa se dezica de ceea ce a fost si inca este si caracterul misiunii ce cere o doza uriasa de altruism, atitudine deloc specifica dubioaselor personaje. E conjunctura ce va da o nota de amuzament oricarei situatii, fara sa mai fie nevoie de improvizatie sau de prea multe cuvinte.
Realitate sau plauzibilitate pentru evenimente, fie ele chiar petrecute intr-un viitor… citeşte

25 4
Alynska pe 20 Septembrie 2014 19:52
nu mi s-a parut bun
sunt de parere ca e un film slab, si doar multele replici amuzante il fac sa para un film de urmarit in cinematografe sau acasa. Insa e mult sub The Avengers, Thor, Captain America, X-Man !!!!
15 32
monu pe 10 noiembrie 2014 23:50
Oare ?
g3orge13 pe 5 martie 2015 06:08
^^this
Bayard pe 09 August 2014 05:32
Filmul este exceptional, poate cel mai bun film facut de Marvel pana acum. Tonul filmului este exact cum v-ati astepta dupa trailer, foarte amuzant, cu multa muzica din anii '80 (aleasa foarte inspirat). Pentru mine este incredibil cat de repede reusesc sa creeze lumea asta din viitor (actiunea are loc prin anul 3000), situatia politica, sa introduca toate personajele astea complet necunoscute pana acum. Sper sa fie un exemplu pentru filmul Justice League din 2017.

Oricum, pe scurt personajele sunt: Peter Quill, numit Star-Lord (e o poveste in spate) pamantean pe jumatate si rapit in anii '80 de pe Pamant, Gamora, fata adoptiva a lui Thanos (marele rau din universul Marvel, el se afla in spatele a tot), Drax the Destroyer (care cred ca a fost tot om la inceput, dar modificat, care vrea sa razbune moartea familiei), Rocket ratonul si Groot.... copacul? :). Toti sunt niste… citeşte

14 21
wildinthecountry pe 9 august 2014 10:08
filmul e incredibil....filmul verii de departe... Nu credeam ca o sa vad un film la cinema care sa-mi placa mai mult decat X-men days of future past..but THIS was IT
wildinthecountry pe 9 august 2014 10:39
E greu intr-un film de 2 ore.. sa il faci si placut pentru public, sa te tina cu sufletul la gura, sa iti pese de personaje,de evolutia lor,de transformarea lor,sa ai replici amuzante,o coloana sonora potrivita fiecarei stari aparte,sa ai ai si personaje negative stralucite insa cei de la Marvel s-au aschitat de aceasta sarcina in proportie de 90 % dupa parerea mea...ceea ce e f mult... Universul Marvel este intr-o continua expansiune..Din pacate cei de la DC Comics nu au nici o sansa la momentul actual
Aniiel pe 09 August 2014 22:45
Azi am văzut filmul şi nu pot să-i dau o notă mai mică de 10. Pur şi simplu ador filmele care combină acţiunea cu umorul şi uneori drama. Asta se vede cel mai bine la filmele Marvel. Chiar nu a fost lipsit de umor, mereu am auzit râsete prin jurul meu.
Dar...cu greu îmi stăpâneam uneori lacrimile. Coloana sonoră şi acele momente te fac să plângi în hohote, mai ales când a murit mama lui Peter.

Drax mi-a plăcut deoarece nu prea le avea cu metaforele şi era aşa amuzant cum le interpreta el, plus spiritul de echipă de care a dat dovadă.

M-am mirat foarte mult când am auzit vocea lui Rocket. Nu prea seamănă cu a lui Bradley Cooper. Personajul e unul pe cât de simpatic, pe atât de arogant, dar hei, e nevoie şi de aşa ceva.

Groot. Mă tot întrebam oare cum s-a simţit Vin Diesel când trebuia să repete acele… citeşte

12 20
wildinthecountry pe 10 august 2014 10:01
SPOILER ALERT: In acea secventa ne este prezentat (evident tot intr-un spirit comic) un alt personaj simpatic si anume Howard The Duck, o rata vorbitoare tare comica ,care a aparut intr-un film fantastic destul de slabut al anilor 80...
dincolodenume pe 18 Septembrie 2014 19:57
Un film pentru copii
Nu am inteles niciodata modul in care noi, oamenii, apreciem filmele. Probabil la cinema ajung doar tinerii pana in 16 ani care apreciaza orice e anuntat ca fiind cool. Ce a fost interesant la filmul asta?
Cineva ar spune ca oricine poate spune orice, ca e SF ca e "licenta poetica" poate ...
Dar SF-urile astea nu ar trebui sa aiba si ele o nota de autenticitate?
SF-urile trebuie sa aiba o logica. Acesta nu are niciuna. WTF?!

12 23
AndreiStefan pe 12 octombrie 2014 19:54
"...modul in care oamenii apreciaza filmele" Te-ai dat de gol, ca si dansul "nu esti de aici": https://www.youtube.com/watch?v=kdeqn0VRKjo
robertsandu pe 29 decembrie 2014 09:40
FIlmele de genul ăsta sunt produse de studiouri. Regizorii sunt niște "yes meni" care nu-i supără niciodată pe cei responsabili cu finanțarea și ăsta e motivul principal pentru care filmele astea sunt practic niște viduri artistice. Păi, uită-te cine a regizat Guardians of the Galaxy, unu James Gunn, un neica nimeni în regia de lungmetraj. Ăsta de fapt nu e regizor, e un paravan. Filmul e regizat de fapt de Disney și Marvel, corporații al căror unic scop este profitul. Studiourile astea n-au niciun interes să educe publicul. Din contră, interesul lor e să țină publicul în stare de legumă ca să-i mai bage pe gât încă 10 filme de genul ăsta.
alin9314 pe 24 Noiembrie 2014 21:35
vin diesel
Vin Diesel a avut cel mai greu rol de pana acum, vocea lui Groot unde singurele lui replici in tot filmul au fost: ' I am Groot' si spre final ' we are Groot' .
8 8
blaublume pe 29 Octombrie 2014 22:39
La pomul laudat...nimic de cules!
L-am vazut astazi la cinema, 3D si parerea generala este ca mai bine nu m-as fi dus.
Filmul este ok pentru machiaj, efecte si atat, nu are substanta povestea, umorul este tipic americanesc....CLAR mult sub the Avengers, Iron Man.
Acum depinde din ce public apartii, caci m-am luat dupa review-urile de aici si am fost dezamagita.

8 16
SYNDJ pe 15 octombrie 2015 11:35
Pentru copii e bun. Ei nu vor decat cat mai multe efecte, actiune si impuscaturi. Cu asta MARVEL le ia ochii si in asta MARVEL baga bugete imense in mai toate filmele produse de ei. Dar daca mai ai cateva circomvolutiuni active pe creier, ai asteptari mai mari de la un film si nu te multumesti doar cu efecte, actiune si impuscaturi.
cezarika21 pe 03 Ianuarie 2017 19:48
Divertisment onorabil
Nu mă număr printre cei care denigrează filmele și le depunctează pentru că lor nu le-au plăcut subiectul, interpretările, prezența efectelor speciale sau mai știu eu ce. Cei care o fac au un mod de gândire deformat, nereușind să înțeleagă și să aprecieze obiectiv decât filmele care se potrivesc gusturilor pe care le au.

Conturând un univers propriu populat de supereroi și apelând la o cantitate mare de efecte vizuale, producțiile Marvel se adresează unui public dispus să-și lase imaginația să zburde liberă. Unii ar spune că publicul Marvel este imatur, pe când alții ar vedea dimpotrivă un interes pentru extinderea limitelor imaginației umane. Dincolo de prezența unor opinii contradictorii, producțiile Marvel reușesc să ne smulgă din banalitatea și egoismul realității de zi cu zi și să ne cultive sentimente precum altruismul,… citeşte

7 2
bizonul pe 24 septembrie 2017 06:44
@cezarica, tot respectul ptr. comentariile si parerile tale, dar sa fie clar filmul bun este apreciat de toti. Cum explici tu aici, inseamna ca un kakat cu mot bine stivuit este o capodopera. Este evident, acest film face parte din categoria celor tampite. SF-ul are o limita ca si filmele despre legendele Olimpului. N-o sa spui ca un film cu varcolaci, fantome, zombi, vampiri , etc. sunt niste filme fericite, cum nici astea despre extraterestri, roboti, masini ce se transforma, sa fim seriosi ,sunt filme idioate ca si cel prezentat aici.
daniel_timariu pe 08 August 2014 20:48
Un film de aventuri Space Opera ce merită văzut
Așa cum spunea un comentator anterior, în sfârșit un nou film Space Opera și încă unul memorabil nu de duzină. Aș îndrăzni să-l pun în listă cu mai celebrele Star Wars, John Carter, Starship Troopers sau cu atât de regretatul Firefly cu superba Serenity (egalată doar de Falconul lui Han Solo). Sigur sunt multe alte filme bune Space Opera, dar cred că Gardienii pot sta în top cinci fără probleme.

Începutul e unul clasic pentru un film de aventuri, diverși indivizi, evident certați cu legea, ajung să închege o echipă redutabilă sub comanda mai mult sau mai puțin evidentă a lui Peter Quill, un om răpit de pe Terra chiar în ziua decesului mamei sale. Momentul nu e lipsit de importanță și trebuie căscate bine urechile. Pe patul de moarte mama îi spune că tatăl lui este un înger alb spre evidenta nemulțumire a celor din jur. Filmul nu ne… citeşte

7 10
TonyGheata pe 9 august 2014 12:10
Bine zis! Mie mi-ar fi placut daca se insista mai mult pe nava lui Peter Quill sau in general pe nave. Poate nu am fost eu atent, dar avea vre-un nume? Ii zicea cumva? De obicei aventurierii sunt tare legati de vaporul, calul, nava sau cu ce se deplaseaza. O alta observatie a mea e legata de Gamora asta colorata. In avatar albastra aici verde, nu are sex appeal mai deloc! Ce naiba sa-ti placa la o soparla miniona colorata in verde. Ah lumea si romantismul post-uman! :)
daniel_timariu pe 12 august 2014 10:57
Milano :)
eko pe 13 August 2014 21:42
I Am Groot!
Tocmai ce am venit de la Imax si pot spune ca filmul mi-a intrecut asteptarile , are absolut de toate : actiune , drama , umor , actori de nota 10 , un scenariu bun , efecte speciale incredibile si ii mai avem pe Rocket si Groot care fac tot filmul. Cand am auzit prima oara ca James Gunn va fi regizor am spus ca este cea mai proasta alegere acesta neavand nici un film cu efecte speciale la bord , dar m-am inselat. Filmul este mult peste Captain America , Thor , The Avengers , chiar si Iron Man . Abia astept sa vad continuarea , ii ofer nota 10+ din toata inima , foarte spectaculos , bravo.
6 8
Infinity pe 18 August 2014 01:20
Guardians of the Galaxy (2014)
Anul acesta, cei de la MARVEL au fost generosi si ne-au rasfatat cu 4 filme superbe, ultimul fiind Gardienii Galaxiei. Filmul mi-a intrecut toate asteptarile si m-a distrat la maxim. Am ras cu lacrimi la fazele si replicile pline de umor si mi-am incantat ochii cu efecte speciale colorate si spectaculoase. Actiunea da tonul acestui film, iar distributia preia stafeta. Superb! Mergeti sa-l vedeti doar in IMAX 3D. Multumim celor de la MARVEL.
6 10
Cravan pe 09 Iulie 2013 14:55
La prima vedere filmul pare ca va fi destul de interesant mai ales ca se bazeaza pe celebrele benzi desenate publicate de Marvel Comics,sa speram ca cei de la Disney vor face un film care nu ne va dezamagi si se va ridica la nivelul celorlalte filme cu supereroi din ultima vreme.
6 13
mistgun pe 6 ianuarie 2014 20:23
Sa speram.
sill49 pe 25 iulie 2014 17:45
N-ai mai vazut filme facute de Disney care sa nu fie facute pentru copii? Grav.
codrin_bouaru pe 16 August 2014 16:18
A fost un film pur si simplu grozav, a evitat aproape perfect orice cliseu banal filmelor cu supereroi azi si a combinat o actiune buna cu replici inteligente si umor bine incadrat in secvente. Producatorii filmului au facut o treaba chiar foarte buna aici. Eu sincer am vazut o mare parte din filmele de la Marvel (the avengers, iron man , hulk, captain america etc.) si pot incadra The Guardians of the Galaxy usor in top 3 daca nu chiar pe primul loc. Filmul a fost unul dintre cele mai complete vazute vreodata.
5 5
nyuszi pe 16 Noiembrie 2014 18:55
A fost okay, dar nici pe departe asa de grozav cum s-a povestit ca ar fi. Personaje de duzina, poveste de duzina, dar suficient de simpatic incat sa nu-mi displaca. Ratonul Rocket am crezut ca va fi mult mai enervant decat a fost, asa ca puncte in plus pentru faptul ca nu mi-a venit sa-l strang de gat. Cam atat...
5 6
Mihay2009 pe 19 Februarie 2014 18:22
Pare un film bun
Vom vedea la lansare calitatea acestuia

5 9
teodorescu_miky pe 12 august 2014 21:46
Desi am intrat putine sperante, filmul mi-a placut foarte mult, cert este printre cele mai bune SF-uri vazute in acest an. Personajul Peter Quil rivalizeaza la popularitate cu Han Solo , iar cei doi camarazi Rocket si Groot sunt niste personaje exceptional realizate si care atrag simpatia spectatorului. Scenariul e f bine conceput, iar realizarea tehnica este de exceptie. merita cu brio 10.

Spune-ţi părerea despre Guardians of the Galaxy

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Guardians of the Galaxy
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells