Trailerul de la The Matrix: Resurrections i-a înnebunit pe participanții la CinemaCon

de Marina Florea în 29 Aug 2021
Neo simte că ceva nu este în regulă, dar totuși nu își aduce aminte nimic legat de Matrix

Primul trailer la cel de-al patrulea film din seria The Matrix este așteptat să sosească online cât mai curând, în condițiile în care primele reacții - la CinemaCon (eveniment desfășurat între 23 și 26 august, în Las Vegas) - au fost entuziaste, scrie movieweb.com

CinemaCon a trezit un număr de reacții puternice de-a lungul ultimelor câtorva zile, odată cu apariția trailerelor pentru Spider-Man: No Way Home, al lui Ghostbusters: Afterlife și odată cu materialul filmat din Jurassic World: Dominion toate captivând publicul.

Totodată, Warner Bros. a confirmat titlul deja cunoscut al celui de-al patrulea film din seria Matrix - anume Resurrections, dar a și dat publicității trailerul pentru mult-așteptata întoarcere a lui Keanu Reeves în rolul lui Neo, și se pare că a meritat așteptarea.

The Matrix: Resurrections va avea premiera în sălile noastre de cinema pe 17 decembrie.

Dacă The Matrix era - la data premierei, în 1999 - un film deschizător de drumuri, sequel-urile sale, Reloaded și Revolutions, cu toate că au fost bine primite de către fani, au creat unei părți a publicului senzația că cel de-al treilea film este exagerat, acesta având, comparativ cu celelalte, un succes limitat, cu toate că încasa 427 milioane de dolari la box office. Așadar, e posibil ca amânarea celui de-al patrulea film din serie să fi fost decizia potrivită, chiar dacă a însemnat un interval de optsprezece ani, comentează movieweb.com.

Până acum am auzit puține despre filmul Lanei Wachowski, însă - după premiera  trailerului - se pare că avem motive pentru așteptări mari de la The Matrix 4.

Warner Bros., de obicei, nu agreează să piardă timp între lansarea trailerului la CinemaCon și publicarea lor în mediul online, așa că probabil nu va dura mult până să vedem surprizele plăcute din partea blockbusterului cu Keanu Reeves și cu Carrie-Anne Moss.

În trailer, Keanu Reeves joacă rolul unui personaj care e tratat de un psiholog (jucat de Neil Patrick Harris), căruia îi spune că „visele lui nu sunt vise și atât”. Este evident că el simte că ceva nu este în regulă, dar totuși nu își aduce aminte nimic legat de Matrix. După cum nu o recunoaște nici pe femeia de la cafenea (Carrie-Anne Moss), deși în mod evident între ei este o legătură. Îl vedem pe Anderson luând pastilele albastre, și se întreabă de ce toți ceilalți vorbesc la telefon. Apoi, se întâlnește cu cineva care îi dă o pastilă roșie, și curând ne aventurăm în teritoriul Matrix, ceea ce înseamnă și că Neo se luptă cu personajul care i-a dat pastila, iar Anderson este captiv într-un incubator, în timp ce Neo folosește telekinezia pentru a se salva de un proiectil.

Încă o dată, vedem câteva scene în care apare de acum celebra filmare cu încetinitorul a glonțului, care a devenit o marcă a filmului dar care a obosit puțin în ultimele decenii. Totuși, se pare că filmul are mai mulți ași în mânecă.

„Tocmai am văzut trailerul pentru The Matrix: Ressurections la CinemaCon și arată așa șmecher ”, scrie criticul de film Scott Menzel. „Eram într-atât de îngrijorat că nu va fi WOW, dar mă înșelam. Singurul lucru care m-a surprins negativ este că unele dintre personajele principale nu apar în trailer...”

„Trailerul la Matrix 4 este absolut uimitor”, adăuga bloggerița Rebecca Murray, iar James Preston Poole de la Full Circle Cinema adăugă - „O filmare impresionantă, care a  uimit întregul public”. The Matrix: Resurrections va avea premiera în sălile noastre de cinema pe 17 decembrie.

Exploreaza subiecte similare:

The Matrix, The Matrix 4, Keanu Reeves

Alte știri din cinema

Cinemagia recomandă 3 scurtmetraje inedite de pe Youtube

Trei scurtmetraje multipremiate, disponibile gratis, online: Wasp, Casus Belli, Plastic Bag

Retrospectiva 007: desecretizarea dosarului lui James Bond

Săptămâna viitoare, pe 1 octombrie, are loc lansarea ultimului film James Bond, No Time to Die/Nu e vreme de murit. Nu e vreme de pierdut, așa că hai să încheiem turul muzeului virtual James Bond.

România Sălbatică ajunge în aproape 40 de orașe în a doua săptămână de la lansare

Documentarul este un demers unic pentru țara noastră și s-a bucurat încă de la început de susținerea specialiștilor din ONG-urile de mediu

Otto Barbarul: cronica unei sinucideri anunțate

Debutul în lungmetraj al Ruxandrei Ghițescu aduce în discuție posibilitatea unei punți între generații, dar atinge și o temă-capcană: fantezia sinuciderii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells