Totul despre Into Darkness

de Ștefan Dobroiu în 13 Dec 2012
Totul despre Into Darkness

Pe 17 mai se lansează în toată lumea Into Darkness/În întuneric, noul film al lui J.J. Abrams și continuarea apreciatului Star Trek: Un nou început, unul din marile succese de casă ale lui 2009. Zilele trecute ți-am putut arăta un teaser trailer în care l-ai putut zări pe Benedict Cumberbatch în rolul principalului antagonist al noii producții. Poți afla din materialul de mai jos mai multe detalii despre producție.

În 2009 ai putut vedea cum s-a sudat echipajul navei Enterprise, iar aventurile căpitanului Kirk (Chris Pine) și Spock (Zachary Quinto), nevoiți să contracareze planurile răzbunătorului Nero (Eric Bana) au fost pe gustul publicului, așa că producția și-a terminat periplul în cinematografe cu încasări de aproape 400 de milioane de dolari la nivel mondial. Bineînțeles că un sequel era obligatoriu, prin urmare iată că pe protagoniști îi așteaptă noi aventuri explozive imaginate de aceiași J.J. Abrams, Damon Lindelof, Roberto Orci și Alex Kurtzman.

Iată premisa noului film: când echipajul lui Enterprise este chemat înapoi acasă, află că o putere de neoprit a instituit teroarea din interiorul propriei lor organizaţii, Flota Stelară, aruncându-i în aer numeroasele nave. Lumea întreagă se află acum în criză, iar pe umerii lui Kirk și Spock cade sarcina de a descoperi mintea criminală din spatele acestui act terorist. Pe măsură ce eroii se pierd pe tabla unui joc de șah a cărei miză este propria lor viață, dragostea va fi pusă la încercare, prieteniile se vor destrăma şi va fi nevoie de sacrificii pentru protejarea singurei familii a lui Kirk: echipajul său.

Abordarea „teroristă” este cât se poate de actuală, iar teaser trailerul a iscat o mulțime de discuții între fanii universului imaginat de Gene Roddenberry: până la urmă cine este villain-ul interpretat de Benedict Cumberbatch? Într-o fotografie lansate de producătorul filmului, personajul era identificat cu numele John Harrison, dar prea multe sunt vocile care îl identifică pe Cumberbatch în două dintre cele mai populare personaje negative ale seriei, Khan și Gary Mitchell. Fără să dezvăluie misterul, J.J. Abrams a discutat cu cei de la MTV și le-a zis: „Întregul context, nu doar trecutul său, ci și planurile, secretul său, toate astea îl fac înfricoșător și cool, cel puțin așa mi se pare mine”. Benedict Cumberbatch, actor britanic cunoscut pentru rolul titular din apreciata mini-serie Sherlock și distribuit în rolul dragonului Smaug din Hobbitul: O călătorie neaşteptată (o cronică AICI) și The Hobbit: The Desolation of Smaug, nu a ezitat nicio clipă înainte de a-și eticheta personajul drept „terorist”.

După expresia de confuzie de pe fața căpitanului Kirk la prima sa întâlnire cu „John Harrison” este cert că cei doi se cunosc și probabil au fost prieteni în trecut. Faptul că Harrison pare a dispune de puteri supraumane trimite iarăși la personaje cunoscute din trecutul seriei. Întrebat dacă villain-ul este parte integrantă din popularul serial de televiziune și seria de filme, scenaristul Alex Kurtzman a comentat: „am făcut primul film în primul rând pentru fani. Pentru asta a trebuit să onorăm istoria, să omagiem serialul. Dar în același timp am vrut să aducem alemente noi, pentru ca povestea să pară proaspătă și imprevizibilă. Fără să dezvălui prea mult, am aplicat aceeași strategie și în cazul lui Harrison”. Comentariu care pare a mări șansele ca personajul interpretat de Benedict Cumberbatch să fie unul familiar...

Fancluburi din întreaga lume au devorat teaser trailerul și au venit fiecare cu teorii pentru a elucida misterul din spatele multelor semne de întrebare ridicate de acesta. Cea mai mare dedicație pare s-o fi avut un user Deviant Art care a analizat structura mâinilor actorilor principali pentru a identifica a cui este mâna ce apare la finalul trailerului japonez, un cadru identic cu unul din filmul The Wrath of Khan. Cei de la Collider au descoperit analiza și au dus-o mai departe, dar nu-ți sugerăm să cercetezi mai mult, pentru că la sfârșit s-ar putea să dai peste un spoiler.

Noi informații vom obține o dată cu lansarea lui Hobbitul: O călătorie neașteptată, precedat pe ecranul IMAX de primele nouă minute din Into Darkness. Dacă nu apuci să le vezi în weekend, acestea vor fi disponibile online în cursul săptămânii viitoare.

A reușit J.J. Abrams să-ți atragă din nou atenția?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 13 decembrie 2012 12:16
Nu povestea mi-a atras atentia, ci cat de bun a fost primul film :). Puteau sa dea un synopsis in care sa spuna ca personajele o sa stea 2 ore si o sa plimbe prin spatiu fara sa faca nimic si probabil tot as fi dat o sansa filmului si m-as fi uitat la el :)). Primul Star Trek mi-a depasit toate asteptarile, nu mi-a venit sa cred cat de bine au adus la viata personajele alea vechi.
julzcat pe 13 decembrie 2012 12:18
Abia il astept!
legolas05 pe 13 decembrie 2012 12:24
teaserul e foarte fain,abia astept filmul,
alex_il_fenomeno pe 4 ianuarie 2013 18:35
Promite foarte multe, asa ca sa vedem unde va ajunge.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells