Forum Film avertizează: "aproape toate biletele la Hobbitul din weekend, rezervate"

de Cinemagia în 13 Dec 2012
Forum Film avertizează: "aproape toate biletele la Hobbitul din weekend, rezervate"

Aproape toate biletele pentru spectacolele Hobbitul: O călătorie neaşteptată din primul weekend sunt rezervate, ne anunţă reprezentanţii Forum Film, distribuitorul în România al filmului. Hobbitul va rula pe marile ecrane din întreaga ţară începând de vineri, 14 decembrie, atât în format 3D cât şi 3D 48 HFR (High Frame Rate). În programul Cinemagia puteţi alege tipul de framerate la care doriţi să vizionaţi filmul.

CinemaCity Cotroceni, Cinema City Sun Plaza şi Grand Cinema Digiplex (Băneasa) din Bucureşti oferă acest nou tip de framerate. Preambul la trilogia "Stăpânul Inelelor", povestea hobbitului Bilbo Baggins care porneşte într-o expediţie de proporţii epice este un film incitant, care "învăluie spectatorul şi îl poartă din aventură în aventură fără răgaz", explică regizorul Peter Jackson, distins cu premiul Oscar pentru trilogia Stăpânul Inelelor. "Este un film mai amuzant decât Stăpânul Inelelor şi personajele sunt mai viu colorate, dar, cu toate acestea, are elemente de lăcomie, nebunie si inocenţă", a mai declarat.

Ecranizarea urmăreşte povestea călătoriei lui Bilbo Baggins către regatul pierdut al gnomilor, Erebor, pe care trebuie să îl redobândească de sub stâpânirea dragonului Smaug. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Simţul umorului este limba universală atât a gnomilor cât şi a hobbiţilor, aşadar din glumă în glumă, cei 13 viteji îl conving pe Bilbo să renunţe la comoditatea căminului său şi să îi ajute în misiunea lor dificilă. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, wargi, orci şi vrăjitori. Creaturile magice şi infricoşătoare, cu puteri impresionante, creaturile dau la rândul lor dovadă de simţul umorului şi reuşesc astfel să dea o notă amuzantă întregului film. Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, gnomii cei viteji, Bilbo şi vrăjitorul Gandalf trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba pe vecie viaţa… Gollum. Singur cu Gollum, pe malurile unui lac subteran, neştiutorul Bilbo Baggins descoperă că posedă un curaj şi o ingeniozitate care îl surprind chiar şi pe el şi intră şi în posesia „preţiosului“ inel al lui Gollum. Un simplu inel de aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu şi-l poate imagina.

De la început până în ultimul moment, spectatorul este parte din expediţia gnomilor cei viteji, le gustă glumele, le fredonează legendara piesă, simt curajul care îi stâpâneşte în lupte şi le simt îndrârjirea. Minut de minut, spectatorul este în poveste şi o trăieşte glumă de glumă, aventură de aventură.

Filmul este ecranizarea binecunoscutului roman omonim, publicat de Editura Rao într-o ediţie de lux, care reia pe copertă tema grafică a filmului şi invită cititorii să redescopere povestea fantastică scrisă cu o măiestrie inegalabilă de J.R Tolkien, citită, recitită şi iubită de milioane de iubitori ai genului fantasy.

Ecranizarea se bucură de o distribuţie de excepţie: Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat şi în trilogia Stăpânul Inelelor, Martin Freeman joacă rolul lui Bilbo Baggins şi Richard Armitage interpretează fără cusur rolul lui Thorin Scut de Stejar. Reluându-şi rolurile din Stăpânul Inelelor, îi regăsim în trilogia Hobbitul şi pe Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm în rolul lui Bilbo cel vârstnic, Christopher Lee ca Saruman, Hugo Weaving ca Elrond, Elijah Wood ca Frodo, precum şi Andy Serkis ca Gollum. Filmul este prima parte a trilogiei "Hobbitul", iar partea a doua va rula la finalul anului 2013.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 13 decembrie 2012 12:29
uau,oare cati spectatori va aduna in primul weekend?
rizea.alex70 pe 13 decembrie 2012 19:51
Si eu sunt curios...Sper sa fie un nou record de incasari in tara noastra,dar ramane de vazut.
bloodthirst pe 13 decembrie 2012 21:43
Sper sa fie mondial nu numai la noi in tara :)
yellowwolf pe 13 decembrie 2012 21:51
Sunt curios dak va depasii la incasari avatar si the avengers
MissBlossom01 pe 16 decembrie 2012 13:55
Nu cred ca va depasi Avatar.
Razvy20 pe 13 decembrie 2012 23:55
nu stiu daca pe avatar il va depasi dar pe the avengers sigur da. o sa fiu printre cei care il vad la cinema :D
alex_il_fenomeno pe 4 ianuarie 2013 18:36
Se vede ca in Statele Unite a fost nebunie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells