Shakira va avea parte în Spania de un proces de evaziune fiscală

de Gloria Sauciuc în 28 Sep 2022
Celebra cântăreață pop respinge toate acuzațiile și a respins un acord amiabil cu autoritățile

Un judecător spaniol a aprobat, marți, un proces pentru starul de muzică pop Shakira pentru acuzații de evaziune fiscală, scrie hollywoodreporter.com. Procurorii spanioli au acuzat-o pe cântăreață în 2018 că nu a plătit 14,5 milioane de euro în taxe pe venitul dintre 2012 și 2014. Procurorii cer o sentință de opt ani de închisoare plus o amendă piperată în cazul în care cântăreața va fi găsită vinovată.

Shakira, de 45 de ani, a refuzat ofertele de înțelegere amiabilă. Agenția ei de PR susține că aceasta a plătit deja toate datoriile plus alte 3 milioane de euro dobânzi. Data procesului încă nu a fost stabilită.

Procurorii susțin că Shakira ar fi trebuit să plătească taxe în Spania, din moment ce avea reședința fizică acolo, chiar dacă în acel moment oficial avea reședința în Bahamas. Shakira, de origine columbiană, pe numele complet Shakira Isabel Mebarak Ripoll, a avut legături cu Spania încă de pe când artista a avut o relație cu jucătorul spaniol de fotbal Gerard Pique. Cei doi au doi copii împreună și au locuit la Barcelona, până la încheierea, de curând, a relației lor de 11 ani.

Recent, Spania a luat măsuri inclusiv la adresa jucătorilor de fotbal Lionel Messi și Cristiano Ronald care nu și-au plătit taxele. Ambii au fost găsiți vinovați dar au evitat pedeapsa, pe baza unei dispoziții în lege care permite judecătorilor suspendarea pedepselor sub doi ani de închisoare.

Exploreaza subiecte similare:

Shakira

Alte știri din cinema

Amrit Kaur și Pauline Chalamet vorbesc despre The Sex Lives of College Girls, disponibil pe HBO Max

Al doilea sezon a debutat pe HBO în 17 noiembrie și se va încheia pe 15 decembrie

Phoenix. Har/Jar, în premieră la TVR pe 8 decembrie

60 de ani de muzică în 104 minute

Disney a pregătit un instrument de manipulare a imaginii care îi poate face pe actori să arate mai tineri (sau mai în vârstă)

Cu doar câteva clicuri, actorii pot arăta mai tineri sau mai în vârstă, fără să apeleze la efecte vizuale costisitoare

Ziua națională a filmului românesc

2022, un an aparte pentru industria de film din România

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells