Serialul live-action Harry Potter, în fază preliminară la HBO Max

de Marina Florea în 24 Feb 2021
Dezvoltarea universului Harry Potter, o prioritate de vârf pentru HBO Max și Warner Bros

Un serial TV Harry Potter este în faza de producție la HBO Max, scrie The Hollywood Reporter. Sursele publicației spun că directorii de la Warner Media au purtat discuții cu scenariștii explorând mai multe idei care ar aduce serialul pe micile ecrane. Sursele declară că liniile mari ale producției au fost discutate ca parte din fazele preliminare.

Totuși - deși HBO Max și Warners s-au angajat în discuții pentru a găsi un scenarist și o premisă pentru film - deocamdată nu s-au stabilit scenariștii sau actorii. 

Dezvoltarea universului Harry Potter rămâne o prioritate de vârf pentru HBO Max și Warner Bros, care - împreună cu autoarea J.K. Rowling - detine drepturile asupra filmului. Harry Potter este unul dintre cele mai valoroase proiecte ale studiourilor. 

Discuțiile despre Harry Potter nu ar trebui să surprindă considerând valoarea seriei de filme pentru Warner Bros. Seria de șapte cărți semnata de Rowling a fost adaptată în opt lungmetraje, care au adus global peste 7 miliarde de dolari. De asemenea, Warners are în proiect prequel-ul Fantastic Beasts, cu cel de-al treilea pregătit pentru la anul și cu încă doua ulterioare.

Planurile pentru un serial TV Harry Potter trebuie să fie luate în calcul ca o extindere logică a proiectului Harry Potter la un moment în care Warner Media (ca și alte conglomerate media) pune accentul pe streaming. HBO Max a fost lansată anul trecut și găzduiește cele mai prețuite producții disponibile pe HBO. Platforma găzduiește DC Comics films, cu numeroase spin-off-uri TV deja în producție, precum și serialul Friends (cu o reuniune planificată pentru martie), Urzeala Tronurilor și toate producțiile originale HBO, inclusiv Totul despre sex. Ultimul serial a fost resuscitat de curând cu trei dintre actrițele din producția inițiala întorcându-se pe ecran pentru o nouă serie TV, pe măsură ce HBO max tinde să devină un must-have.

Totuși, seria Harry Potter are unele probleme cu drepturile de autor. Rowling controlează seria de filme și are un cuvânt de spus în tot ceea ce se decide legat de proiectul filmelor legate de Harry Potter. NBCUniversal a scris, în 2016, un acord pe șapte ani cu Warner Bros. Domestic TV Distribution care cuprindea un capitol legat de difuzarea în Statele Unite. Acordul, care va ține până în aprilie 2025, cuprinde toate proiectele digitale, dar și cele legate de parcurile de distracție. Contractul implică și un acord paralel care a permis ca tot ce e legat de Harry Potter să fie difuzat pe HBO Max, odată cu lansarea serviciului în mai. Filmele vor fi disponibile pe serviciul de streaming al NBCUniversal recent lansat, Peacock, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Exploreaza subiecte similare:

Harry Potter and the Sorcerer's Stone, J.K. Rowling

Alte știri din cinema

Lucy Liu se alătură lui Helen Mirren în continuarea la Shazam!

Zachary Levi reia rolul său de erou DC

Iată ce parteneră va avea Harrison Ford în cel de-al cincilea film din seria Indiana Jones!

Phoebe Waller-Bridge joacă în Indiana Jones 5 în rolul principal, alături de Harrison Ford

Sony Pictures și-a ales platforma de streaming pentru filmele sale, inclusiv Venom și Spider-Man

Acordul dă, de asemenea, streamer-ului prima șansă de a difuza filme din arhiva Sony

Pe viaţă/For Life: schimbă lumea în bine, de oriunde eşti

Fantastica poveste a condamnatului pe viaţă devenit avocat, pe AXN

Părerea ta

Spune-ţi părerea
makomomo pe 5 martie 2021 00:25
Pe bune, ceva nou nu stiu astia,aceleasi aiureli neinteresante

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells