Secretul Avatarului

de Ştefan Dobroiu în 9 Iun 2009
Secretul Avatarului

Într-o întâlnire de promovare a jocului Avatar, 20th Century Fox dezvăluie o mulţime de noi detalii şi despre mult-aşteptatul film al lui James Cameron. Vezi mai jos de unde vine misteriosul titlu al acestuia, dar şi câteva imagini din joc, reprezentative pentru ecosistemul revoluţionar al planetei Pandora.

Se pare că povestea filmului începe pe Pământ. Jake Sully (Sam Worthington) este un soldat care nu mai are pentru ce să lupte. La imensa lui dezamăgire se adăugă şi un handicap: o rană în luptă nu-i mai permite să-şi folosească picioarele. În acest context, când apare oportunitatea de a călători pe planeta Pandora, unde ar putea munci într-un complex minier, Jake acceptă. De ce o face? Pentru că pe Pandora va putea, în sfârşit, să se mişte. Dar cum?

Marile puteri de pe Terra sunt disperate să ajungă pe luxurianta planetă Pandora pentru că aici se află un mineral ce ar putea schimba din temelii modul în care se produce energia. Bineînţeles, planeta nu-şi lasă cu uşurinţă smuls preţiosul mineral: aerul este otrăvitor pentru oameni, plantele şi animalele sunt extrem de periculoase, iar nativii, fiinţe albastre înalte de 3 metri pe nume Na'vi, ar da orice ca planeta lor să nu mai fie ciuruită de utilajele zgomotoase ale companiei miniere.

Cel mai interesant lucru la condiţiile de viaţă de pe Pandora este că acestea au obligat oamenii să creeze un revoluţionar program de clonare pentru a se putea deplasa nestingheriţi pe suprafaţa ei. O combinaţie de ADN uman şi Na'vi permite crearea unei clone, avatarul din titlu, cu aspectul unui Na'vi, dar în stare să găzduiască spiritul unui om cu ADN compatibil. Fratele lui Jake a fost donatorul original al unui avatar şi, când acesta moare, corporaţia îi propune lui Jake să preia extrem de costisitoarea clonă, esenţială pentru munca întru obţinerea mineralului. Atracţia pentru Jake este evidentă: va putea merge iar.

Acesta este doar contextul în care începe filmul lui James Cameron. Producătorul Jon Landau (Titanic, Solaris) a spus despre Avatar că are o mulţime de elemente din Pocahontas, iar de aici până la paralelele dintre civilizaţia Na'vi şi triburile de amerindieni asuprite de americani de-a lungul secolelor nu este o distanţă prea mare. Bineînţeles, nici elemente din Titanic nu lipsesc: Avatar are parte şi el de o dragoste "interzisă", căci Jake se va îndrăgosti de o nativă Na'vi. Vom vedea dacă şi seamănă şi deznodămintele celor două filme pe 18 decembrie.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
piticot89 pe 9 iunie 2009 19:53
din imagini pare a fi un joc....
kensu pe 10 iunie 2009 09:28
e 3D tehnologie de varf
music pe 10 iunie 2009 13:09
Se anunta a fi un film exceptional ! abia astept sa apara
Radu12 pe 10 iunie 2009 14:24
Imaginile sunt foarte tari, ceea ce ma face sa cred ca filmul va fi reusit si va prinde la fanii genului SF. ^_^
Melkor pe 10 iunie 2009 17:13
...imaginile is luate din jocul Avatar, nu din film...cu Transformers 2 apare si trailerul la el:P
nicu30 pe 10 iunie 2009 19:15
sau filmul e animatie 3d...:)
valen1in pe 20 iunie 2009 18:02
imaginile sunt luate din joc... nu e nici una din film

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells