Scurtmetrajul Cadou de Crăciun a luat Marele Premiu la Clermont-Ferrand ISFF

de Gloria Sauciuc în 9 Feb 2019
Dorința nevinovată a unui mic copil scufundă o familie simplă într-un mare conflict, marcat de o atmosferă de teamă într-un sistem totalitar

Scurtmetrajul Cadou de Crăciun, de Bogdan Mureșanu, cu Adrian Văncică, Ioana Flora și copilul Luca Toma, a luat Grand Prix-ul Festivalului Internațional de Surtmetraje de la Clermont-Ferrand, sâmbătă seara. Acțiunea filmului se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când o scrisoare către „Moș Gerilă” a micuțului Marius transformă seara părinților într-un coșmar.

Scurtmetrajul surprinde momentul decembrie 1989, tratat anterior de filme precum Hîrtia va fi albastră și Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii. „Este o comedie neagră. Asta aduce nou scurtmetrajul meu”, a declarat regizorul pentru Cinemagia.

În luna noiembrie a anului trecut, scurtmetrajul Cadou de Crăciun a fost premiat și la Cottbus (Germania). Juriul remarca atunci că scurtmetrajul „îi permite spectatatorului să treacă printr-o foarte bună construcție dramatică, cu umor sensibil și să devină martorul unei povești cu ritm eficace, în care dorința nevinovată a unui mic copil scufundă o familie simplă într-un mare conflict, marcat de o atmosferă de teamă într-un sistem totalitar”.

Filmul a fost produs de Kinotopia. Producător executiv este Vlad Iorga iar producător asociat Dan Burlac.

„Festival international du court métrage de Clermont-Ferrand” este cel mai mare festival de scurtmetraje al lumii, al doilea ca amploare din Franța după Cannes Film Festival, cu 160.000 de participanți anual.

Exploreaza subiecte similare:

Cadou de Crăciun, Daniel Burlac, Adrian Văncică, Ioana Flora, Luca Toma

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells