Sâmbătă la B-EST

23 Apr 2010
Sâmbătă la B-EST

Joi, 22 aprilie, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (B-EST IFF) a avut loc, în prezenţa unui public numeros şi-a întregii echipe de producţie, avanpremiera celui de-al doilea film al lui Titus Muntean, Caravana cinematografică. După proiecţie, foaierul cinematografului Scala a devenit din nou neîncăpător, cinefilii – mulţi dintre ei de-abia ieşiţi de la filmul românesc – pregătindu-se pentru întâlnirea cu Oscarul din 2010 pentru film străin, adică pelicula argentiniană El secreto de sus ojos, în regia lui Juan José Campanella.

Festivalul a continuat ieri la Cinema Scala cu două noi filme în competiţie – Samson & Delilah, în regia debutantului Warwick Thornton, premiat cu Camera d’Or la Cannes 2009 şi difuzat începând cu ora 17.00 şi In the Loop, în regia lui Armando Iannucci, considerat unul dintre cele mai inteligente/amuzante filme ale anului 2009, premiat cu Cel mai bun scenariu la British Independent Film Awards, nominalizat la BAFTA şi Oscar, şi difuzat începând cu ora 19.00. Seara s-a încheiat cu Sete/Thirst, cel mai recent film al celui mai en vogue regizor sud-coreean al momentului, Park Chan Wook.

Totodată, începând cu ora 19.00, la sala Elvira Popescu, a avut loc premiera românească a noului film al regizorului francez de origine romă Tony Gatlif, Liberte.

Salvat, în ultima clipă, de problemele meteorologice care i-au pus în pericol buna desfăşurare, weekendul B-EST IFF va începe în forţă sâmbătă, cu noi filme pe 35mm: Humpday (foto), în regia lui Lynn Shelton, marea senzaţie de public a Festivalului Sundance 2009, unde a primit Premiul special al Juriului, difuzat începând cu ora 17.00, Portretul luptătorului la tinereţe, debutul în lungmetraj al lui Constantin Popescu, difuzat de la ora 19.00 în prezenţa echipei de producţie şi a actorilor, şi A Single Man, debutul cinematografic al designerului Tom Ford, cu un Colin Firth de zile mari în rolul principal, un film descris, mai în glumă, mai în serios şi tot mai des, drept "filmul nepiratat al momentului".

Tot sâmbătă, 24 aprilie, B-EST IFF vă propune o întâlnire cu cele mai recente documentare produse de canalul HBO România – Lumea văzută de Ion B. şi Circul Vesel.

Gala de decernare a premiilor acestei ediţii a B-EST va avea loc duminică de la ora 19.30, fiind urmată de proiecţia celui mai recent film al fraţilor Coen, A Serious Man. Intrarea la A Serious Man se va face NUMAI ÎNAINTE de gală.

Intrarea studenţilor este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Kalrak pe 23 aprilie 2010 19:01
Da nimeni nu isi da cu parerea, sincer imi pare rau ca nu sunt de prin Bucuresti, suna interesant.
tank pe 24 aprilie 2010 18:39
E super misto festivalul..pana acum am fost la 3 filme, dintre care doua bune si unul care m-a impresionat maxim..the secret in their eyes
Radu1711 pe 25 aprilie 2010 09:43
tare de tot
lo10 pe 25 aprilie 2010 17:27
Daca eram in Bucuresti m-as fi dus sa vad "A Single Man"... Colin Firth e actorul meu preferat...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells