Reper la Box Office: A Quiet Place II depășește pragul de 100 de milioane de dolari în SUA, în pandemie

de Marina Florea în 13 Iun 2021
Filmul are parte de o premieră tradițională în format cinema, incluisiv în România, unde se poate vedea din 11 iunie

A Quiet Place Partea II, filmul Paramount în care John Krasinski se întoarce în scaunul regizorului, a devenit vineri primul film din pandemie care depășește pragul de 100 de milioane pe piața americană după ce a încheiat ziua cu vânzări în volum de 101 milioane de dolari.

Filmul, în care joacă Emily Blunt, a reușit încasările într-o perioadă de 15 zile, stabilind și un record în perioada pandemiei - reușind un debut cu încasări de 57 de milioane de dolari în timpul weekendului sărbătorii americane Memorial Day.

„Dacă am fi intrat într-o mașină a timpului și am fi dat timpul înapoi cu un an, reperul familiar de 100 de milioane de dolari a devenit un vis realizabil pentru mult-încercata industrie a cinematografelor”, spune Paul Dergarabedian de la Comscore.

Warner Bros. și legendarul Godzilla vs. Kong ar trebui să ajungă la același reper în următoarele câteva zile, doar că după trei luni de rulare în cinematografe. În weekend, încasările totale ale filmului pe piața americană au fost de 99,4 milioane de dolari (care ar putea crește la 99,8 milioane de dolari până la sfârșitul duminicii).

Godzilla vs. Kong a avut premiera către sfârșitul lunii martie, atunci când revenirea în sălile de cinema din Statele Unite încă nu avusese loc. Multe săli încă nu erau deschise după ce practic toate cinematografele stinseseră luminile în martie 2020 din cauza crizei Covid 19.

De asemenea, Godzilla vs. Kong, ca toate celelalte titluri din 2021 pentru studiourile Warner, a fost lansat simultan în sălile de cinema și pe HBO Max într-o tentativă de a stimula creșterea serviciului de streaming într-o perioadă de nesiguranță legată de mersul publicului la cinema.

A Quiet Place II va avea parte de o premieră tradițională în format cinema, și nu va fi disponibil pe Paramount+ mai devreme de 45 de zile după ce a ajuns pe marele ecran.

„Asta face performanța excepțională a lui A Quiet Place Partea II și mai impresionantă, ținând cont că a ajuns la valoarea de 100 milioane de dolari la ritmul de dinainte de pandemie”, declară Dergarabedian. „Dovedește nu numai puterea genului horror de a atrage publicul, dar și faptul că prestigiul și exclusivismul unei premiere în sala de cinema este fără pereche în ceea ce privește capacitatea de a aduce încasări și recompense pe termen lung”.

Aflat acum în cel de-al treilea weekend în SUA, A Quiet Place II se mișcă mai bine decât ne așteptam și s-ar putea să se apropie de egalarea - sau chiar depășirea - musical-ului de debut al lui Jon M. Chu In The Heights, într-o mișcare surpriză (filmul In The Heights de la Warners este disponibil pe HBO Max).

Ambele titluri se estimează că vor câștiga între 12 și 13 milioane de dolari de-a lungul weekendului.

In The Heights ar atrage spectatori mai în vârstă. Dar Poll-urile arată că spectatorii de peste 35 de ani, în special femeile, au ezitări privind mersul la cinema în momentul de față.

Deocamdată, genurile care s-au descurcat cel mai bine în ultimele săptămâni, dacă ar fi să ne luăm după box-office, sunt horror-ul și genul de acțiune.

Ultimul film care a câștigat peste 100 de milioane de dolari în Statele Unite a fost Sonic the Hedgehog de la Paramount, care a avut debutul la jumătatea lunii februarie 2021.

Exploreaza subiecte similare:

A Quiet Place Part II

Alte știri din cinema

Dune: The Sisterhood e mai aproape de producție decât ne-am imaginat. Are un nou showrunner

Prequel-ul va avea în centru un enigmatic ordin secret al femeilor, pe nume Bene Gesserit

Rondul de noapte, în regia lui Iosif Demian, în avanpremieră la TIFF

Rondul de noapte surprinde o ultimă repetiție dinaintea premierei unui spectacol care se întinde până foarte târziu în noapte

Regizorul lui Black Adam compară personajul lui Dwayne Johnson cu Dirty Harry

O fi într-adevăr Black Adam Dirty Harry al supereroilor? Dacă îl veți întreba pe regizorul Jaume Collet-Serra, așa ar zice

Film 4 Fun 2021 este gata de start

Spectatorii vor avea șansa de a-și vota filmul preferat pentru Premiul Publicului

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells