Primul sezon din The Witcher nu va fi în totalitate fidel materialului sursă

de Cristina Grigore în 2 Dec 2019
Serialul se va lansa pe Netflix pe 20 decembrie

O problemă recurentă în cazul producțiilor ce au la bază volume celebre este faptul că nu reușesc să transpună cu fidelitate pe ecran întreaga lume și acțiune a acestora, fapt pentru care sunt adesea ținte ale criticilor.

Ar putea fi și cazul așteptatului serial The Witcher, motiv pentru care producătorul executiv al acestuia, Tomek Baginski, a ținut să clarifice în ce măsură s-a încercat, în cazul producției Netflix, o adaptare care să facă dreptate sursei și să folosească cât mai satisfăcător (în special pentru fanii cărților și ai jocurilor video The Witcher) temele, elementele și complexitatea aventurilor lui Geralt de Rivia, așa cum au fost imaginate de Andrzej Sapkowski. El  amenționat, de asemenea, că primul sezon a avut drept sursă principală colecția de povestiri The Witcher intitulată The Last Wish, care precedă saga principală.

Cărțile au oferit, de fapt, mult mai mult material decât ar încăpea în opt episoade. Așa că a trebuit să fim foarte, foarte atenți în alegerea poveștilor pe care dorim să le spunem. Iar realizatoarea Lauren S. Hissrich a făcut o treabă minunată”, a explicat Baginski într-un interviu acordat comicbook.com.

Producătorul a vorbit și despre construcția personajelor secundare, ce vor juca un rol esențial în dezvoltarea intrigii centrale: „Scopul a fost de la bun început acela de a construi o poveste de proporții. Iar pentru asta a trebuit sa ținem cont de toată saga, care nu este doar despre Geralt, ci și despre Yennefer și Ciri, așa că am știut că trebuie să dezvoltăm din vreme aceste personaje”.

The Witcher, cu Henry Cavill drept Geralt of Rivia, Anya Chalotra drept Yennefer și Freya Allan în rolul lui Ciri, se va lasa pe Netflix pe 20 decembrie. A fost deja confirmat sezonul doi al serialului.

Exploreaza subiecte similare:

The Witcher , Henry Cavill, Anya Chalotra, Freya Allan, Tomek Baginski

Alte știri din cinema

Ana Ularu: „Eu construiesc mereu alături de echipă și de parteneri”

Un interviu exclusiv cu apreciata actriţă, înainte de lansarea serialului Alex Rider

Rooney Mara și Joaquin Phoenix au devenit părinți

Au un băiețel pe nume River, un omagiu fratelui mai mare al actorului, decedat în 1993, la 23 de ani

Sienna Miller spune că Chadwich Boseman i-a cedat o parte din salariul lui

„Este greu de imaginat un alt bărbat care să se comporte atât de elegant și de respectuos”, spune actrița

Documentarul multipremiat Profu' - din 2 octombrie în cinematografe

Profu', unul dintre cele mai premiate documentare românești din ultima vreme, se lansează în cinematografele din România începând cu 2 octombrie. Filmul va avea o premieră în prezența echipei la Cinema Muzeul Țăranului din București în seara de joi, 1 octombrie, de la ora 20:00.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells