Potret: Kevin James

de Ştefan Dobroiu în 20 Iul 2011
Potret: Kevin James

Cei care nu se uită la televizor n-au auzit de Kevin James decât în 2005, când actorul face trecerea de la seriale de televiziune la un gen ce-l va confirma ulterior în ochii cinefililor, comedia romantică. Cu toate acestea, James era cunoscut în Statele Unite cu multă vreme înainte: turneele sale de stand up comedy au fost populare în anii '90, ca şi apariţiile în cunoscutele show-uri de televiziune ale lui Jay Leno, David Letterman, Conan O'Brien, Rosie O'Donnell sau Ellen DeGeneres. Dar să vedem cum a trecut Kevin James de la stand up comedy la marele ecran...

O întâlnire providenţială îl scoate pe James în calea lui Ray Romano, foarte popular în anii '90 datorită serialului Dragul de Raymond, care s-a bucurat de apreciere şi la noi în ţară. După câteva apariţii în celebrul serial, James primeşte propunerea să realizeze un proiect propriu, iar în septembrie 1998 începe difuzarea lui The King of Queens, serial ce se va bucura de o frumoasă viaţă pe micile ecrane american, supravieţuind timp de zece sezoane.

Tot mai cunoscut datorită lui The King of Queens, actorul face trecerea pe marele ecran în 2005, când îi apare Hitch - consilier în amor, cu mult mai faimosul Will Smith pe afiş. Hitch ni-l va prezenta pe Kevin James într-un rol asemănător cu cel din The Zookeeper, a cărui premieră este programată vineri pe marile ecrane din ţară: bărbatul mai dolofan, trecut de prima tinereţe, care visează să-şi împartă viaţa cu cineva. Toate lucrurile se rezolvă în comedia romantică din 2005, iar actorul va merge mai departe apărând alături de Ray Romano în Grilled sau folosindu-şi vocea pentru animaţiile Monster House şi Barnyard.

Ulterior Kevin James va începe o lungă colaborare cu un campion al comediei, Adam Sandler. În 2007 le apare filmul I Now Pronounce You Chuck and Larry care, chiar dacă a fost întâmpinată cu cronici dezastruoase, s-a bucurat de succes de casă (poate şi datorită Jessicăi Biel, în câteva apariţii sexy). În 2008 are parte de o scurtă apariţie în You Don't Mess With the Zohan, un alt succes de casă al lui Sandler.

Va fi nevoie să aşteptăm anul 2009 pentru a vedea dacă actorul poate duce în spate, de unul singur, o întreagă producţie la Hollywood. O reuşită financiară se va dovedi Paul Blart: Mall Cop care, fără a avea parte de o promovare foarte intensă, urcă pe primul loc în box office-ul săptămânii premierei, cu o cifră cât se poate de onorantă, 39 de milioane de dolari. Ce mai contează că criticii nu au gustat umorul acestei producţii: totalul încasărilor filmului regizat de Steve Carr se va ridica la peste 200 de milioane de dolari, la un buget de 227 de milioane.

A treia colaborare cu Sandler, Oameni mari şi fără minte, va fi unul dintre filmele cel mai prost primite de critică ale anului 2010, dar tot strânge 270 de milioane de dolari încasări, ajungând în topul comediilor de succes ale anului.

The Zookeeper reprezintă o schimbare de direcţie pentru James: cunoscut pentru talentul său la improvizaţie, actorul scrie şi scenariul noii comedii şi se implică în proiect şi ca producător.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crist11 pe 20 iulie 2011 12:58
Ii urez bafta, si sper ca noul film sa ii aduca ceva laude.
johny_one pe 20 iulie 2011 14:17
prima data l am vazut in hitch .. a jucat foarte binee
Sorin87 pe 20 iulie 2011 17:21
un comediant de nota 10 imi place cum joaca in comedii
Penoba pe 20 iulie 2011 22:59
Zookeeper nu mi s-a facut foarte amuzant.Pe alocuri are cate faze amuzante si este sa zicem si romantic.Nu este filmul meu preferat al lui.
Penoba pe 21 iulie 2011 17:47
parut* cateva*,nu stiu unde imi era capul :))
xerses pe 21 iulie 2011 08:45
Imi place Kevin James si l-am urmarit in toate aparitiile sale din seriale si filme.Astept sa vad si Zookeeper.
alex_il_fenomeno pe 21 iulie 2011 12:38
mi-a placut foarte mult in Paul Blart ! de abia astept sa il vad in ultimul film !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells