« Înapoi la pagina festivalului

Polanski, suplinit de Brosnan şi McGregor

de Ştefan Dobroiu in 12 Feb 2010
Polanski, suplinit de Brosnan şi McGregor

Subiectele scandaloase sunt pe placul jurnaliştilor, iar festivalurile de film sunt locurile cele mai bune pentru a pune întrebări incomode atunci când este cazul. Dacă anul trecut la Veneţia George Clooney a fost asaltat de întrebări despre sexualitatea sa, partenerul său din Omul care se holba la capre, Ewan McGregor, a avut parte de o soartă mai uşoară la Berlin, unde a reprezentat filmul The Ghost Writer alături de actorii Pierce Brosnan şi Olivia Williams, romancierul Robert Harris şi compozitorul Alexandre Desplat.

Primită bine de jurnalişti, echipa a fost întâmpinată mai degrabă de întrebări despre cum a fost să lucreze cu Roman Polanski şi nu despre motivul pentru care acesta se află în prezent în arest la reşedinţa sa elveţiană aşteptând extrădarea în Statele Unite. Thriller despre Adam Lang, un fost premier britanic care angajează un scriitor pentru a-i redacta memoriile, The Ghost Writer a stârnit interesul cu ajutorul atmosferei, a romancierului Robert Harris şi-a trimiterilor la Tony Blair.  

Pierce Brosnan, interpretul lui Adam Lang, i-a mulţumit lui Polanski pentru faptul că l-a lăsat să joace cum a vrut. "L-am întâlnit prima oară pe Roman la Paris şi l-am întrebat 'îl joc pe Lang ca pe Tony Blair?' şi el a zis 'nu, nu, doar joacă'. În text şi carte toate degetele arată către un singur om, Blair, şi eram foarte tentat să fiu Blair, dar Roman m-a eliberat cu acest răspuns al lui. Şi apoi l-am privit pe Blair cum îşi interpreta rolul în public şi mi-am dat seama că ar trebui să fiu un om care joacă un alt om care joacă un prim ministru. Roman şi cu mine n-am discutat niciodată cum ar trebui făcut asta. Am avut o cină cu Olivia Williams, care e soţia mea în film, şi am discutat puţin despre cum ar trebui să ne abordăm rolurile, dar atunci mai mult am băut decât am discutat", a glumit un Pierce Brosnan foarte relaxat în faţa jurnaliştilor.

Nici Olivia Williams nu a avut parte de prelegeri din partea lui Polanski. "De fiecare dată când îl întrebam pe Roman despre rolul meu mi-l descria în adjective contradictorii: naivă şi cinică, dispreţuitoare şi totuşi iubitoare cu soţul ei şi aşa mai departe. M-a ajutat foarte mult", a râs Williams.

Dar cele mai multe râsete le-a provocat Ewan McGregor la o întrebare adresată doar lui Pierce Brosnan şi Oliviei Williams privind statutul lor de (foste sau actuale) sex-symbol-uri. Amuzat de faptul că nu a fost inclus în întrebarea jurnalistului, McGregor le-a luat vorba din gură partenerilor săi de ecran spunând că "nu-l deranjează deloc faptul că toate femeile din lume îl consideră un sex-symbol".

The Ghost Writer se lansează în România pe 28 mai, acest cel mai recent proiect al lui Roman Polanski având o şansă la un Urs de Aur la gala programată sâmbăta viitoare.

Poţi vedea în galeria acestui articol mai multe fotografii cu Brosnan, Williams şi McGregor.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ionychy pe 12 februarie 2010 20:13
Ewan....e un glumet si un dragut.si eu chiar il consider un sex-symbol,asa ca......''cu placere, Ewan.''

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells