Platforma de streaming TV5MONDEplus este disponibilă acum și în limba română

de Cinemagia în 15 Mar 2023
TV5MONDE lansează în România TV5MONDEplus, platforma sa de streaming în limba franceză, cu interfață și subtitrare în limba română.

Cu peste două milioane de accesări pe lună și 7.000 de ore de conținut disponibile, platforma este accesibilă gratuit, pe toate dispozitivele: platformă web, aplicații mobile (iOS și Android compatibile cu Chromecast și AirPlay), televizor conectat (Amazon Fire TV, Android TV și Roku) și Smart TV (LG și Samsung), se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

TV5MONDEplus este gratuit, menit ca o ofertă complementară canalului TV.

Catalogul platformei este compus din divertisment general, variind de la cinema (serii, filme de autor și scurtmetraje), seriale, documentare, animație, reviste, creații web sau programe pentru copii din întreaga lume francofonă.

Pentru a contribui la promovarea multilingvismului, TV5MONDE pune de asemenea la dispoziție platforma sa educațională online, „Apprendre et enseigner le français”, disponibilă gratuit pentru toți cursanții și profesorii de limba franceză.

TV5MONDE susține și cultura cinematografică locală, fiind partenerul unor importante evenimente culturale dedicate filmului în România, precum Festivalul Filmului Francez, Festivalul Internațional de Film Transilvania sau Festivalul de Film Astra.

Filmele francofone se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în România

TV5MONDE este cea mai mare televiziune în limba franceză din lume, urmărită de peste 421 de milioane de domicilii la nivel global. 

În România. peste un milion de familii urmăresc deja canalul TV TV5MONDE EUROPE în fiecare săptămână, subtitrat în limba română din 2008. Iar timpul de vizionare a programelor canalului a crescut cu 26% în ultimii patru ani, ceea ce arată un interes sporit al românilor pentru producțiile francofone.

Lansarea platformei TV5MONDEplus în limba română răspunde, așadar, expansiunii digitale a televiziunii, oferind francofonilor, francofililor sau iubitorilor de film francofon din România acces la un vast catalog de filme.

Luna aceasta România sărbătorește 30 de ani de la aderarea la Organizația Internațională a Francofoniei

Lansarea în România a TV5MONDEplus are loc și în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei, organizație care reunește 88 de state francofone, și în care România este membru cu drepturi depline din 1993. Cu această ocazie, Yves Bigot, CEO-ul TV5MONDE se află într-o vizită oficială în România, unde a declarat:

Rolul nostru ca serviciu public este să oferim acces pentru cât mai mulți francofoni și francofili, grație subtitrarii în limba locală, dar și să împărtășim valorile, creativitatea și talentele francofoniei, al cărei operator este TV5MONDE. Suntem bucuroși să oferim un nou serviciu pentru români, care vine în completarea postului TV, reflectând astfel diversitatea și bogăția producțiilor de limbă franceză.”

Alte știri din cinema

Iată costumul lui Lady Gaga în rolul Harley Quinn!

Costumul lui Lady Gaga în rolul Harley Quinn apare în pozele de pe platoul de filmare de la Joker: Folie à deux

O dimineață minunată, o poveste despre speranță, cu Léa Seydoux, din 31 martie în cinematografe

Un mozaic al pieselor și momentelor mici care alcătuiesc o viață

Serialul Queen Charlotte: A Bridgerton Story - trailer final și noi imagini

Queen Charlotte: A Bridgerton Story, disponibil din 4 mai, doar pe Netflix

Bosch: crimele din orașul străinilor

Inspirat din romanele celebrului scriitor Michael Connelly, serialul Bosch poate fi urmărit din 27 martie, pe AXN. Iată cinci motive pentru care îl recomandăm:

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells