Nu te supăra dar...

de Cinemagia în 29 Apr 2016
Un documentar multi-premiat pe Cinepub

Începând din această săptămâna platforma Cinepub propune pasionaților de film un documentar multi-premiat, produs de Aristoteles Workshop și semnat de Adina Pintilie: Nu te supăra dar…”.

Povestea realizării filmului a început la Cisnădioara. La Aristoteles Workshop. A continuat într-un spital din Târgu Mureș. Dar nu s-a terminat aici. Au urmat Locarno, Amsterdam (IDFA), Sarajevo, Moscova, Madrid, Varșovia, Namur, Cracovia și multe alte festivaluri. Premii internaționale. Publicul și criticii de film au fost unanim fascinați de „Nu te supăra dar…”, un documentar început undeva într-un sat din România.

Documentarul propune cinefililor un microunivers cu legi perfect valide, dar care scapă total logicii normale. Însă, după vizionarea acestui film spectatorii vor rămâne cu întrebarea: cine poate spune cu certitudine ce e normal și ce nu?

„Nu te supăra dar…” spune povestea lui Ocsy, Alex, Abel și nu numai. Ei nu sunt chiar prieteni, doar siliți să doarmă împreună. Ocsy mătură treptele de la biserică zilnic, mereu la costum și cravată, sporovăind cu Dumnezeu. Alex are o adevărată pasiune pentru știință și pentru un regim de viață sănătos. Abel îi hrănește pe toți și, la nevoie, le schimbă scutecele. Ignat mută pietre. De la stânga la dreapta, apoi de la dreapta la stânga. Un microunivers care funcționează după propriile legi.

Filmul a fost realizat în cadrul Aristoteles Workshop, un atelierul de film documentar care se adresează tinerilor din Europa Centrală şi de Est. Filmele produse de-a lungul timpului la Aristoteles Workshop au fost selecţionate şi premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc.

Pe Cinepub pot fi urmărite și alte documentare produse de tineri participanți la Aristoteles Workshop: Bar de zi și alte povestiri” (regia: Corina Radu), Brick in the Wall” (regia: Grzegorz Brzozowsky), Căutare” (regia Ionuț Pițurescu), Emil” (regia: Emanuel Vasiliu), Gutuiul japonez” (regia: Mara Trifu), Mohamed Tomescu” (Olesya Bortnyak), Rebel, rebel” (regia: Mihai Bauman și Alexandru Belc) și Summer with mosquitos” (regia: Agnieszka Kowalczyk).

Pe Cinepub pot fi urmărite peste 20 de fascinante documentare care aduc o nouă perspectivă asupra modului de a fi, de a trăi sau de a munci al românilor.

Informații despre toate filmele din portofoliul Cinepub se găsesc pe site-ul oficial.

Cinepub.ro este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Exploreaza subiecte similare:

dosar: cinepub

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells