Cinepub a lansat „Caravana cinematografică”

de Cinemagia în 3 Iun 2016
Mircea Diaconu, Dorian Boguță și Iulia Lumânare în rolurile principale

Joi, 2 iunie, cu ocazia Festivalului Internațional de Film Transilvania, platforma online Cinepub a lansat „Caravana cinematografică”, un film care face o incursiune în istoria politică și cinematografică a țării.

Un film pe care criticul Cristina Corciovescu l-a prezentat astfel: „O comedie gravă, fără stridenţe, cu o remarcabilă preocupare pentru reconstituirea atmosferei de epocă”.

„Caravana cinematografică” este inspirat din nuvela cu același titlu de Ioan Groșan. Mircea Diaconu, Dorian Boguță și Iulia Lumânare în rolurile principale.

Acțiunea filmului are loc într-un sat izolat din Transilvania, la începutul anilor '60, unde sătenii duc vieţi liniştite sub îndrumarea lui Tanasie, preşedintele Consiliului Local. O caravană cinematografică, de care este răspunzător tînărul şi ambiţiosul activist de partid Tavi, ajunge în sat avînd misiunea să proiecteze filme de propagandă. E prima sarcină importantă a lui Tavi şi tînărul vrea să obţină rezultate cît mai bune, doar că ploaia cade fără oprire, iar inerţia sătenilor îi sabotează încontinuu planurile...

Informații despre toate filmele din portofoliul Cinepub se găsesc pe site-ul oficial

Cinepub.ro este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Exploreaza subiecte similare:

dosar: cinepub

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 7 iunie 2016 22:22
Faptul ca mi se ofera ocazia sa vad aici filme romanesti,gratis, nu este ceva de refuzat...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells