Premieră-eveniment la un an de Cinepub: Marfa și banii

de Cinemagia în 26 Feb 2016
„Marfa și banii” are premiera pe Cinepub joi, 25 februarie, ora 20:30

Pe 26 februarie se împlinește un an de când Cinepub s-a aventurat printre filmele românești! Cu ocazia aniversării platformei, Cinepub propune o premieră eveniment: Marfa și banii”, filmul semnat de Cristi Puiu.

Nu întâmplător Marfa și banii” marchează aniversarea Cinepub. Lansarea filmului în anii 2000 a însemnat un moment important din istoria foarte recentă a filmului românesc. Cinepub propune publicului cinefil un film despre care Mihai Chirilov a scris: a scos cinematografia românească din gaura neagră în care s-a băgat de bună voie şi-a aruncat-o pe piaţa festivalieră internaţională”, (Re:Publik 2005, preluare de pe Aarc.ro).

„Marfa și banii” spune povestea unui tânăr din Constanța care deține propria afacere (vinde la geamul apartamentului) și își dorește să se extindă și să-și cumpere un chioșc, dar nu are deocamdată mijloace. Un grangur local îi oferă o sumă importantă de bani pentru un transport în aparență simplu: o geantă care trebuie dusă la București, la o adresă precisă. Se pare însă că geanta conține anumite lucruri care îi interesează și pe alții. Convins la început că și-a vândut doar serviciile, tânărul înțelege, când este prea târziu, că și-a vândut de fapt conștiința.

„Marfa și banii” are premiera pe Cinepub joi, 25 februarie, ora 20:30.
Informații despre toate filmele din portofoliul Cinepub se găsesc pe site-ul oficial. (www.cinepub.ro)

Cinepub.ro este singurul portal de cinema românesc online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

Exploreaza subiecte similare:

dosar: cinepub

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback